Haberler

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a yanıt

Güncelleme:

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler ciddi manada Lahey'de iş görüyor. O teslim ettiğimiz belgeler, ağırlıklı olarak görsel belgeler de söz konusu ve bu belgelerle İsrail orada mahkum olacaktır" sözlerine sözde Ermeni soykırımına atıfta bulunarak yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı ise Katz'a yönelik "İsrail hükümeti üyelerinin, dikkatleri işledikleri suçlardan başka yöne çekme çabaları sonuç vermeyecektir" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sözde Ermeni soykırımı iddiasına ilişkin, "İsrail hükümeti üyelerinin, dikkatleri işledikleri suçlardan başka yöne çekme çabaları sonuç vermeyecektir" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİLLİ BAKANA YANIT

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın sosyal medya hesabından yaptığı sözde Ermeni soykırımı paylaşımı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Keçeli, Gazze'deki felaketin gerçek nedeninin İsrail işgali, İsrail'in yayılmacı zihniyeti ve insan haklarını, uluslararası hukuku ve ahlaki ilkeleri tamamen yok sayan eylemleri olduğunu belirterek, "İsrail'in işlediği savaş suçlarının soykırım seviyesine ulaşmış olabileceği yönündeki haberlerden büyük endişe duyuyoruz ve Uluslararası Adalet Divanı'nda devam eden, İsrail'in 1948 Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiğine dair iddiaların ele alındığı davayı yakından takip ediyoruz. İsrail hükümeti üyelerinin, dikkatleri işledikleri suçlardan başka yöne çekme çabaları sonuç vermeyecektir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı İsrail'e Yanıt Verdiİsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz

NE OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibarıyla savunmalarını zaten yapmaya başladılar. Fakat bizim vermiş olduğumuz bütün belgeler ciddi manada Lahey'de iş görüyor. Bu belgeleri artırarak vermeye devam edeceğiz ve inanıyorum ki şu anda bizim o teslim ettiğimiz belgeler, ağırlıklı olarak görsel belgeler de söz konusu ve bu belgelerle İsrail orada mahkum olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine cevap veren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ise sözde Ermeni soykırımına atıf yaptı.

Dışişleri Bakanlığı İsrail'e Yanıt Verdi

İSRAİL'İN SOYKIRIM DAVASINDA SON DURUM

Güney Afrika'nın İsrail'in Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davanın ikinci ve son günü, İsrail'in savunmasını tamamlamasıyla sona erdi.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Gazze'deki katliamlar nedeniyle İsrail aleyhine Birleşmiş Milletlerin (BM) en üst düzey yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanında açtığı davanın ikinci ve son günü sona erdi. Hollanda'nın Lahey kentinde 3 saat süren duruşmada, İsrail hakkındaki soykırım suçlamasına karşı sözlü savunmasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a yanıt

İsrail'in hukuk ekibi, Güney Afrika'nın yönelttiği suçlamaların "büyük ölçüde çarpıtılmış" olduğunu ve İsrail'in sivillerin zarar görmesini engellemek için elinden geleni yaptığını iddia etti. İsrail tarafı, BM mahkemesinin Soykırım Sözleşmesi çerçevesinde İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını durdurma yetkisi olmadığını da öne sürdü. Savunmada sivil ölümlerinin kasti olmadığı, ancak "meşru askeri hedeflere" yapılan saldırılar sonucu gerçekleştiği iddia edildi.

Diğer yandan Lahey'de duruşmanın gerçekleştirildiği saatlerde Filistinli ve İsrailli göstericiler, protesto gösterisi düzenledi. Barış Sarayı'ndaki duruşmayı dev ekrandan takip eden Filistinli göstericiler, İsrail heyetinin sözlü savunmaları sırasında "Yalancı" sloganları attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Dışişleri Bakanlığı İsrail Mahkum Mahkum Lahey İsrail İnsan Hakları Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Özkan Bulut:

Cumhurbaşkanı ne zaman İsrail'e ağır konuşsa hemen şehit haberleri geliyor nasıl oluyor bu iş böyle demekki bunlar İsrail köpekleri

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title