Haberler

CHP'li Başarır'dan Tamer Karadağlı tepkisi: Sarayı çok seviyor, birden döndü

Güncelleme:

Oyuncu Tamer Karadağlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. Karara TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Devlet Tiyatroları, bağımlı bir kuruluş değil yasaya göre, bir anlamda yarı özerkliği olan kuruluş. 50 yıldır bir düzenleme bekleyen bir kuruluştan bahsediyoruz. Bu yasayı getirmektense Tamer Karadağlı'yı getiriyoruz. Niye? Sarayı çok seviyor. Birden döndü" dedi.

Bugün Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları yayımlandı. Karara göre Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu. TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla bu karara tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Devlet Tiyatroları, bağımlı bir kuruluş değil yasaya göre, bir anlamda yarı özerkliği olan kuruluş. 50 yıldır bir düzenleme bekleyen bir kuruluştan bahsediyoruz. Özerk olması gereken bir kurumdan bahsediyoruz. Bu yasayı getirmektense Tamer Karadağlı'yı getiriyoruz. Niye? Sarayı çok seviyor. Birden döndü" diye konuştu.

"ÜLKEMİZ KÜLTÜREL BİR EROZYONA UĞRATILIYOR"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Oyuncu Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmasına tepki gösteren CHP'li Başarır şu ifadeleri kullandı; "Ne yazık ki ülkemiz kültürel bir erozyona uğratılıyor. Dün Resmi Gazete'de bir atamayı gördük. Tamer Karadağlı'nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olduğunu gördük. Anadolu'ya, ülkemize tiyatroyu, sanatı taşıyan, sevdiren bir kurumdan bahsediyoruz. Yaklaşık 3 bin personeli var bu kurumun. Çok değerli sanatçılar, kuruma bağlı yöneticiler var.

CHP'li Başarır'dan Tamer Karadağlı tepkisi: Sarayı çok seviyor, birden döndüCHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır.

"NEDEN TAMER KARADAĞLI?"

Tamer Karadağlı'nın bu kurumla hiçbir ilgisi yok. Tiyatrocu, sanatçı, başarısını bir kenara koyabiliriz, ama bu kurumun içerisinden birisi değil. İki; Türkiye'nin en önemli film festivali, Antalya Film Festivali'nde sanatçı arkadaşı ödül aldığı zaman konuşmasını kesip mikrofonu alacak kadar da saygısız bir kişi. Neden Tamer Karadağlı? Niçin? Vali kararnamesinde, kaymakamlarda, yargıda, bankalarda bunu yapıyorsunuz. Ama tiyatroda niye bunu yapıyorsunuz? O kurumda çok değerli sanatçılar var. Kurumu bilen sanatçılar var.

CHP'li Başarır'dan Tamer Karadağlı tepkisi: Sarayı çok seviyor, birden döndü

"ÖZERK OLMASI GEREKEN BİR KURUMDAN BAHSEDİYORUZ"

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü, evet tiyatroyu bilecek. Yılda 150 değişik oyun sergileniyor bu kurumda. Ama personelin haklarını bilecek. Devlet Tiyatroları, bağımlı bir kuruluş değil yasaya göre, bir anlamda yarı özerkliği olan kuruluş. 50 yıldır bir düzenleme bekleyen bir kuruluştan bahsediyoruz. Özerk olması gereken bir kurumdan bahsediyoruz. Bu yasayı getirmektense Tamer Karadağlı'yı getiriyoruz. Niye? Sarayı çok seviyor. Birden döndü.

"KARADAĞLI DÜNE KADAR GEZİ'DEYDİ, BUGÜN GEZİ KARŞITI"

Düne kadar Gezi'deydi. Bugün Gezi karşıtı. Düne kadar muhalifti, bugün sarayın yanında. Olmaz. Tiyatroda, sanatta bari bunu yapmayın. Bir düşünün 1949'da kim var? Muhsin Ertuğrul vardı. Oradan buraya, Tamer Karadağlı'ya geldik biz. Sanata, sanatçıya, bu kurumlara dokunmayın."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Devlet Tiyatroları Ali Mahir Başarır Tamer Karadağlı Magazin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

baris koc:

gulsen tarkan yada ataist metin akpinar ilyas salman bunlardan biri olsaydi..ayni sozleri diyecekmiydin....sizden olmayan size gore insan bile degil birakin otekilestirmeyi en azindan yunan taraftari degil

356
120
yanıtYanıtla
Sahi :

Zorunuza mı gitti milli birinin gelmesi?

271
113
yanıtYanıtla
bekir yapici:

milliyetcilikle yalandan yagciligi ve yalakligi birbirine karistirmayin isinize gelen milli sizinle ayni fikirde olmayanlar vatan haini öylemi ben vatanini milletini dinini seven bir gaziyim ak partinin politikasini desteklemiyorum bu yüzden beni vatan haini ilan edecek veya terörist diyecek adamin ben alnini karislarim.

yanıt38
yanıt76
meko:

Sahi hayatında hiç tiyatroya gittinmi?

yanıt23
yanıt29
Fatih :

chp bu adamlar sayesinde kaybetmeye devam edecek. keşke kendileri de dönse chp bunlardan kurtulsaa.

256
52
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Tamer Karadağlı birilerine neden bu kadar batiyorsa oyuzden Tamer Karadağlı ya bu kadar basittir artık sanatçı sanatını yapsın siyaset değil bu yüzden CHP derdi her zaman olduğu gibi malefet olmak çamur atmak hazmedememek ten öteye gitmez

203
84
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

tamer karadağlı kim ya? müjdat gezen, şener şen, metin akpınar bunları vermezler o göreve çünkü sevmezler onları.

82
197
yanıtYanıtla
levent tugcu:

Milli olsalardı olurlardı. Onlar çağdaş.

yanıt55
yanıt18
Asım Dursub:

Adı üstünde devlet tiyatroları devlet düşmanlarına niye görev versin

yanıt1
yanıt1
Blackened:

Otekilestirmeyi kim yapıyor şimdi? Ne oldu efendiler Metin Akpınar falan olsa tam da kurumun içinden biri olacaktı değil mi?

188
56
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title