Haberler

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum kimdir?

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaklaşan yerel seçimler için 26 belediye başkan adayını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. Bu gelişmeyle birlikte eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'un hayat hikayesi de merak konusu oldu.

31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı. Eski Çevre Bakanı Kurum'un siyasi hayatı ve bilinmeyenleri ise dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RESMEN İLAN ETTİ

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının ev sahipliğinde, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Cumhur İttifakı'nın 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu açıklandı.

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum kimdir?

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı.1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde kentsel dönüşüm üzerine 2017 yılında tamamladı.

EMLAK KONUT'TA GENEL MÜDÜRLÜK YAPTI

1999-2005 yılları arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı. 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzmanlık, 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Görev süresince Emlak Konut'ta Cumhuriyet tarihinin en büyük 2 halka arzı faaliyetlerini gerçekleştirdi.

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum kimdir?

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI OLDU

2018-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptı. Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu, Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun gibi doğal afet yaşanan kentlerde 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla inşa ettirdi. 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından uzun süre bölgede kalarak geçici yaşam alanlarının kurulmasını, 180 bin afet konutunun yapımını başlattı. Bakanlık görevi boyunca başta birçok büyükşehir olmak üzere 45 şehir meydanını, tarihi ve kültürel kimliğini bozmadan aslına uygun olarak restore ettirdi. 484 millet bahçesinin yapımını başlattı, İstanbul'da 39 millet bahçesi yapımını başlattı, bakanlığı döneminde 13'ünü tamamladı.

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak Meclis'e girdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kurum, İngilizce biliyor.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

İklim Değişikliği Murat Kurum İstanbul AK Parti Politika Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500

Yorumlar (12)

Onemli Degil:

Madem Bu Kadar Meziyetli Muhterem Bir Zat, Neden Ulkemiz Carpik Kentlesme Ile Bogusuyor ? Ustelik Son 20 Seneden Fazladir Bunlar Bir Avuc Muteahhit-Rant-Siyasi Iliskiler ile Daha da Cogaltmadilar mi Bu Bozuk Yasam Alanlarini ?

102
61
yanıtYanıtla
Voltaj 2699:

Toki bina basıyor kardeş . Adamlar her yere yol bina baraj köprü tünel yaptılar. Tele 1 den başka kanal izlersen sözcüden başka TV izlersen bilirdin. Mevcut sözde başkan istanbula hiç uğramadığı halde nasıl savunuyorsunuz hayret. At gözlüğüyle bakmayın şu cihana

yanıt32
yanıt42
Onemli Degil:

Voltaj Kardes, Ben Kuzey America Vatandasiyim ve Avrupa da Yasiyorum..360 dereceden Bakmayi Bilirim Ben..Elinizdeki Ibrikleri Birakip Siyasilerin Peslerinden Dolasmayi Birakin Artik..Karsinizda Butun Kurumlari Ile Calisan DEVLET Isteyin Artik..Ben Dunya Tv.lerini de Seyrediyorum..Sen a haber mi Seyrediyorsun ?

yanıt35
yanıt13
ARAS ÇEKİÇ:

altın gibi biri gözümde fakat yönetecek o olmadığı için oyum ona değil

57
49
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Bu o okulu kazandiginda ayni daha ust bir unide mak. Muh. Bitirdim ve onun puanindan fersah fersah ustun bir puan alarak demem oki bay ben asgari ucretten az kaba bir ucrete devam ediyorum o arkadasimiz nerelerde hani la liyakat vardi simdi ben meydanlara gidip bunlardan ne dinleyecegim sizce gidermiyim aslada gitmedim dusunsenize bana ne anlatacak bunlar

47
19
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Bu konya insaat bitirmis ben ayni emsaliz ve ben ondan kat be kat fazla puanla mak. muh. kazanmistim. Asgariden az kaba ucrete talim eden ben ve murat kurum simdu bu dahami akilliydi yoksa elinden tutani mi vardi hani la liyakat ben aala meydanlara siyasetci dinlemeye gitmem cunku bana anlatacaklari hicbir hikayeleri yok

25
19
yanıtYanıtla
turgut aydın:

Yazık olacak murat beyeee

24
18
yanıtYanıtla
Ahmet Korkmaz:

Murat Bey ben de sizi akıllı bantlı birisi bilirim Çevre Bakanı olarak çevreciler Akıllı başta olurlar ama senede arızada Reis Ayrıca öyle bir harcadı ki birileri nasıl harcadıysa Senin de öyle arz ederim evde Allah kolaylık versin işin zor

16
14
yanıtYanıtla
YILDIRAY YILDIRIM:

murat karum istanbul sokaklarında başıboş köpeklerin olmasını şiddetle savunan bir kişidir. o kazanırsa çocukları okula sabahın köründe zırh giyerek gönderin.

11
12
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Kanal İstanbul,kentsel dönüşüm

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title