Haberler

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sadat, Beylikdüzü'nden bağımsız belediye başkan adayı oldu

Güncelleme:

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sadat, İstanbul Beylikdüzü'nden bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı. Daha önce de BBP'den İstanbul milletvekili adayı olduğu ortaya çıkan Sadat'ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki "Afganların bağımsız adayı" ifadesi dikkat çekti. Afganların kimlik alamadığını, banka hesabı açamadığını ve ikamet belgelerinin iptal edilerek sınır dışı edilmelerinden dem vuran Sadat, seçim vaadinin bu sorunları çözmek olduğunu açıkladı.

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sadat, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinden bağımsız belediye başkan adaylığını duyurdu. Sadat'ın, 2023'teki Genel Seçimler'de ise Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) İstanbul milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

İddiaya göre Türk vatandaşı olan Afgan uyruklu Ezatullah Sadat'ın, 400 bin nüfuslu Beylikdüzü'nden bağımsız belediye başkan adayı olduğu ortaya çıktı.

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sadat, Beylikdüzü'nden bağımsız belediye başkan adayı oldu

"AFGANLARIN BAĞIMSIZ ADAYI"

Sosyal medya hesabını aktif bir şekilde kullanan Sadat, adaylığını Facebook hesabından duyurdu. Sadat'ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaki "Afganların bağımsız adayı" ifadesi ise dikkatlerden kaçmadı.

VAATLERİ DE ENTERESAN

Afganların kimlik alamadığını, banka hesabı açamadığını ve ikamet belgelerinin iptal edilerek sınır dışı edilmelerinden dem vuran Sadat, seçim vaadinin bu sorunları çözmek olduğunu açıkladı.

İşte o paylaşım:

Afganistan Dernekleri Başkanı Ezatullah Sadat, Beylikdüzü'nden bağımsız belediye başkan adayı oldu

DAHA ÖNCE DE BBP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞ

İddiaya göre Türk vatandaşı olduktan sonra İzzet Sadat ismiyle tanınan Sadat'ın, BBP'den 2023 yılındaki genel seçimlerde milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı. İstanbul 2. bölgeden 6. sırada milletvekili adayı gösterilen Sadat'ın BBP'de ilçe başkanlığı görevi yürüttüğü de öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Milletvekili Adayı Sosyal Medya Beylikdüzü Afganistan İstanbul SADAT Banka Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (91)

Tolga Babacan:

Bence gidip Afganistani kurtarip orda aday olsa daga yakisir derim

1064
61
yanıtYanıtla
Merdan:

20 - 30 yıl sonra Türkler bu ülkede mülteci konumuna düşecek. Yönetim suriyeli ve afganlarda olacak.

yanıt539
yanıt52
atilla çekiç:

sadece 5 yıl kaldı suri ve afgan milletvekillerine

yanıt214
yanıt16
Perwer:

Türkler Almanya, Hollanda ve İsveç gibi ülkelerde milletvekili, bakan hatta Başbakan seçildikleri zaman sesiniz çıkmıyor. Tabii ki herhangi bir ülkeden birisi Türk Vatandaşı olup gerekli şartları sağladığı zaman aday da olur, seçilirse görevinde yapar. Başta merdan İdi olmak üzere olumsuz yorum yapanlara duyurulur

yanıt16
yanıt62
Ali Tezel:

Gidin ülkeden.

776
56
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ak parti sağolsun bunlar onların eseri yaparsa akp yapar

yanıt131
yanıt8
Vatansever:

Almanya'da 5 milyon Türk var

yanıt40
yanıt288
atilla çekiç:

. orda oturum veriyor ama vatandaşlık vermiyorlar. bize gelenler nasıl insanlar görüyoruz neler yaptıklarını. yazık vatansever sen vatanı satanlardan mısın

yanıt111
yanıt7
Quantum:

Sadece buda değil. Sosyal medya hesabında bi sürü afgan var, kimlik alamıyo, birleşelim diye çağrıda yapmış. Kimlerden cesaret aldığı malum

603
34
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Cesaret aldıgı turşu bidonları er geç gidecek...

yanıt146
yanıt12
Tüm 91 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title