Haberler

Paris'te Dice Kayek ile Düşsel Kış Bahçesi

Paris Haute Couture Sonbahar/Kış 2015 Moda Haftası kapsamında Couture koleksiyonları sergilendi.

Dice Kayek ilk Couture koleksiyonu, 10 Temmuz Perşembe günü; Paris, Palais de Tokyo'da TOYA sponsorluğunda farklı bir sunum ile tanıtıldı. Paris'te bu sezon gerçekleşen Couture haftası 16 senedir Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu'nun başkanlığını yapmakta olan Didier Grumbach'ın başkan olarak yer aldığı son sezon olduğundan ayrı bir önem ve özellik kattı. Didier Grumbach, bu sezon Dice Kayek'in Couture koleksiyonu hazırlamasını ve defile yapmasını özellikle istedi.

Dice Kayek, Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu'na üye, Paris Couture resmi defile takviminde yer almaya hak kazanan ilk Türk markası oldu. Dice Kayek de Couture takviminde yer almaya hak kazanan dünyadaki çok nadir markalardan biri oldu. Bu sezon, Dice Kayek, federasyon kurulunun oy birliği ile seçilip, ve aynı zamanda Sonbahar Kış Haute Couture Haftası'nın onur konuğu olarak davet edilen üç tasarımcıdan biri oldu. Onur konuğu olan tasarımcılar couture haftasının açılış ve kapanış defilesini yapıyorlar. Açılışını Fred Sathal'ın yaptığı Couture haftasının kapanış defilesini ise Dice Kayek yaptı. Dice Kayek Koleksiyonun esin kaynağı hayali, 'düşsel bir kış bahçesi' koleksiyonunda yer alan 15 parça, couture teknik ve kurallarına uygun olarak elle yapıldı. Her biri formu, rengi, dokusuyla temsil ettiği çiçekten ilham aldı. Giysilerin alt yapıları özel bir çalışma sonucu ortaya çıktı. Couture koleksiyonlarının en önemli özelliklerinden biri el işçiliği. Hemen her şey el ile yapılıyor. Koleksiyonda yer alan giysilerde, katlama, drape, pilise, kırma gibi elde yapılan couture teknikleri kullanılıyor. Dünya'nın farklı yerlerinde senede iki kez gerçekleşen pret-à-porter moda haftalarından farklı olarak, "haute-couture" sadece Paris'e özgü .

Resmi defile takviminde yer almak, Fransız Pret-a-Porter ve Haute Couture Federasyonu mensubu jüri üyelerinin titizlikle yaptığı seçim ile gerçekleşiyor. Couture'un çok katı kuralları ve uygulamaları bulunuyor. Federasyon kurulu, seçimleri bu katı kriterler çerçevesinde yapıyor. Couture yapan az sayıda modaevi bulunuyor; Dior, Valentino, Chanel, Givenchy gibi büyük moda evlerinin çok prestijli showlarını gerçekleştirdiği bir moda haftası gerçekleşiyor. Dice Kayek couture defilesinde, moda ve müzik dünyasının yeni it-girl Josephine de la Baume, Miroslava Duma (rus it girl, Buro 24/7 nin kurucusu), Lady Mary Charteris, eşi Robertson Furze,Maria Buccellati, Marie-Jose Suskind,Selale Kadak,Vahap Munyar,Suna Vidinli,Levent Kizil,Etem Postacıoğlu ve Suzan Yurdacan katılımcılar arasında yer aldı.

'KOLEKSİYON PARÇALARI PARİS'TE KALACAK. İSTANBUL YOLCULUĞU OLMAYACAK. AMA ARZU EDENLER BU ÇİÇEKLERE SAHİP OLMAK İÇİN PARİS'E GELECEKLER.'

Dice Kayek markası yaratıcıları Ayşe Ece Ege kardeşler defile sonrası DHA'ya koleksiyonu anlattı. Ayşe Ege şunları söyledi: 'Çok önemli bir hafta Couture sadece Paris'e özgü bir hafta. Dünyanın her köşesinde Pret-a-Porter defileleri olabiliyor ama Couture Paris'te gerçekleşiyor. Paris Couture defilelerinde olabilmek için çok önemli bir imtihandan geçiyorsunuz diyelim. Bir kurul toplanıyor. Bu çok önemli moda evlerinin olduğu bu kurul sizin bu defileleri yapıp yapamayacağınıza karar veriyor. Biz de bu imtihanı geçtik ve de bu defileyi gerçekleştirdik. Ece Ege her elbisenin bir çiçekten esinlenerek yaratıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

'Her elbise bir çiçekten esinlenerek yaratıldı. Çiçeklerin formları renkleri podyumdaki elbiseleri meydana getirdi. Koleksiyondaki her elbisenin bir çiçek adı var. Manolya yaprakları üzerine sabah gördüğümüz çiğ tanelerini anlatan elbisede kullanılan işleme 1900'lerde yapılmış üfleme cam boncuklar, üzerleri sedef kaplı, inanılmaz hafif binlerce vardı ve elbisede o kadar ağır değil. Olmamasının nedeni üfleme cam boncuk olduğu için. Elbiselerde hepsi yuvarlak duran formu bozulmayan kont kole diyoruz her hangi bir kumaşın arkasına özel bir malzeme yapıştırıyorsun ve o kumaşı ayakta tutuyor. Verdiğimiz çiçek formlarından dolayı o türlü kumaşlara girdik ama yine hepsi ipek ottoman, ipek organze, ipek saten, yüzde yüz yün çünkü bu kış koleksiyonuydu. Yün krep özel ve çok güzel kumaşlar. Haute Couture yakışan kumaşlar seçtik. Burada çok güzel bir şey var onları satıp üretme derdi olmadığı için muhteşem güzel pahalı malzemeler kullanabiliyoruz. Çok büyük bir lüks' Couture'de zanaata çok önem verildiğini söyleyen Ayşe Ege, 'Bu da Couture'ün bir kuralı. Çok emek sarf edilmiş olması gerekiyor. Her zaman elde yapılması gerekiyor. Zanaata çok önem veriliyor. Her şey elle işlendi, dikildi. Katılıp katılmayacağımızı bile bilmiyorduk. Koleksiyonu hazırlamamız yedi ay sürdü. Çok kişi çalıştık. Çok emek var bu koleksiyonda. Herkes çok büyük fedakarlık yaptı. Sabahlara kadar çalıştık. Elleri Parçalandı. Gördüğünüz gibi çok güzel bir şey çıktı' diye konuştu.

Koleksiyon parçalarının Paris'te kalacağını söyleyen Ece Ege şöyle devam etti:

'Koleksiyon parçaları Paris'te kalacak. Haute Couture Fransız Paris İstanbul yolculuğu olmayacak. Ama arzu edenler bu çiçeklere sahip olmak için Paris'e gelecekler. Bir hafta geçirecekler. Bunların denemesi var. Prova diyoruz. Uzun süren bir süreç. Böyle bir macera. Merak edenleri Kış bahçesine bekleriz 'Düşsel bir kış bahçesi rüyasıydı' umarım öyle bir düşsel bir şey yaşamışsınızdır.?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ece Ege Tokyo Paris Moda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title