Haberler

Overwatch – Yeni Başlayanlara Kahraman Tavsiyeleri

Bir kaç gün evvel yayınladığımız Overwatch – Oyuna Hazırlık rehberimize mutlaka denk gelmişsinizdir diye düşünüyorum.

overwatch-yeni-baslayanlara-kahraman-tavsiyeleri

Bir kaç gün evvel yayınladığımız Overwatch – Oyuna Hazırlık rehberimize mutlaka denk gelmişsinizdir diye düşünüyorum. O rehberde hatırlarsanız Overwatch'da nelere dikkat etmeniz gerektiğini, genel hatlarıyla Overwatch'un nasıl bir yapım olduğuyla ilgili çeşitli bilgileri siz sevgili okuyucularımızla paylaşmıştım.

Bugün ise aslında o rehberde de bahsettiğim bir konuya daha detaylı bir şekilde değinmek istiyorum. Yine daha önceden Overwatch tecrübesi olmayan oyuncuları hedefleyerek, gerek yapımın beta testinde, gerekse oyun çıktıktan sonrası için hangi kahramanları kullanabileceklerine değineceğim. Bunu yapma kararı almamızdaki en büyük etken ise pek çok FPS oyununun aksine Overwatch'un daha komplike bir şekilde ilerlemesi diyebiliriz. Oyunda şu an için 21 farklı karakter ve üç farklı oyun modu var, bu karakterler, oyun modları ise elbette ki birbirlerinden farklı özelliklere sahip durumda. Kesinlikle karakterlerin tümü oyuna yeni başlayan ve hiç bir bilgisi olmayan oyunculara hitap edecek türden değil, bu karakterler üzerinde ustalaşmanız zamana ve sizin yeteneğinize bakıyor demek yanlış olmayacaktır.

Dilerseniz ben daha fazla sözü uzatmayayım ve Overwatch'da hangi kahramanlar yeni başlayan oyuncular için daha uygun, bunlara bir göz atalım.

soldier-76-overwatch-header2

Soldier 76

Yine bir önceki rehberden de hatırlayacağınız gibi, Soldier 76'nın yeni başlayan oyuncular için ideal bir karakter seçimi olacağından kısaca söz etmiştim. Bunun en büyük nedeni ise bu kahramanın sıradan FPS oyunlarına en yakın oyun tecrübesini size sunuyor oluşuydu.

Soldier 76, gerek hız olarak, gerekse kullandığı silahları sadeliği ve verdiği hasarların yüksekliği bakımından oyuna adapte olmanız için ideal denilebilir. Uzaktan ve yakından saldırılarda oldukça başarılı olan bu karakter ile bir süre geçirmenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu sürenin sonunda ise yapımda bulunan asıl karakterlere yavaştan göz atmaya başlayabilirsiniz.

bastion_229_610

Bastion

Basit ve aslında biraz da dengesiz diyebileceğimiz bir karakterdir Bastion. Dengesizden kastım, pek çok oyuncu bu kahramanın ciddi anlamda nerf yemesi gerektiği kanısında. Aslına bakarsak bu oyuncuların bu konuda pek yanlış olduklarını söyleyemecek olsam da o kadar da abartılı bir durum kesinlikle söz konusu değil.

Bastion'ın sahip olduğu taret kesinlikle onu bir ölüm makinasına çeviriyor ve bu sayede de yine oyuna yeni başlayan oyuncular için ideal bir kahraman ortaya çıkmış oluyor. Bu modu kullanmaya başladığınız an önünüze çıkan düşmanları çok kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Soldier 76'ya nazaran biraz daha hantal ve komplike bir karakter olsa da alışılması ve oynarken keyif alınması oldukça kolay diyebilirim.

reinhardt-gameplay

Reinhardt

Yüksek can seviyesi ve yıkım getiren balyozu ile birlikte Reinhardt kesinlikle oyuna yeni başlayanlar için ideal bir Tank sınıfı karakter seçimi olacaktır. Gerek oyuna yeni başlamış olun, gerekse Tank sınıfı karakterlerine yeni yeni merak salıyor olun, ilk seçiminiz her zaman Reinhardt olmalı.

Oyunun ilerleyişini ve maçın kaderini ciddi anlamda etkileyebilen bu kahraman, kesinlikle oynaması oldukça eğlenceli ve oyuncuyu tatmin eden karakterlerden bir diğeri diye düşünüyorum. Özellikle sahip olduğu kalkanı kullanırken hareket edebilen Reinhardt, sadece kendisini değil takım arkadaşlarını da oldukça kolay ve başarılı bir şekilde koruyabilen bir kahraman.

ee563ab4edfa23a5085af77ecf7e8f3a-650-80

Mercy

Eh, tabi ki Tank sınıfı bir karakterden sonra Support sınıfı bir karakteri de bu listeye dahil etmek gerekir diye düşünüyorum. İşte tam bu noktada karşımıza Mercy isimli kahraman çıkıyor.

Her ne kadar bir zorunluluk olmasa da kesinlikle her takımın bir tane Support sınıfı karaktere ihtiyacı var. İşte bu ihtiyacı da en kolay şekilde Mercy karşılayabiliyor. Elinde bulunan Cadeceus Staff isimli asa ile birlikte takım arkadaşlarının canını yenilerken, onlara gerek can ve gerekse hasar bakımından da çeşitli yükseltmeler sunuyor. Ayrıca Guardian Angel isimli yeteneğiyle birlikte, yardıma ihtiyacı olan ölmüş dostlarının da yanına uçarak onları tekrardan hayata döndürebilen Mercy, kesinlikle Overwatch'un en gözde Support sınıfı karakteri olmayı başarıyor.

pharah-gameplay

Pharah

Pharah'ı tercih etmeniz için aslında pek çok neden bulunmakta. Adeta uçmasını sağlayan roket zıplayışı gerek haritayı kuş bakışı bir şekilde gözden geçirmesine, gerekse diğer oyuncuların çıkamayacağı yerlere kolaylıkla ulaşmasına olanak tanıyor. Neredeyse tüm haritalarda muazzam bir şekilde kullanabileceğiniz bu özelliğinin dışında Pharah, gerçekten de oldukça yüksek bir hasar seviyesine de sahip durumda.

Pharah'ın sahip olduğu roket atar ile tek bir hedefe yüksek hasar verebilirsiniz, lakin bu silahı tek bir hedef yerine bir arada duran düşmanlara uygulamanız takımınızın açısından çok daha büyük işlere yarayacaktır. Özel yeteneğiniz hazır olduğunda ise… ortalığın bir anda karışacağına emin olabilirsiniz.

28762

Roadhog

Adeta Patchwerk'ün Overwatch'da can bulmuş halini andıran Roadhog, narin karakterlerin kesinlikle korkulu rüyasıdır.

Roadhog ile oynarken yapmanız gereken şey oldukça basit, Chain Hook isimli yeteneğinizi kullanarak bir düşmanı hedefleyin ve onu takım arkadaşlarının yanından kendi takımınızın arasına alın… Ardından zaten sizin pek saldırmaya vaktiniz olmayacak ve düşman saniyeler içerisinde ölmüş olacaktır. Fakat şunu da unutmamakta fayda var ki Roadhog'da yine boyutlarından dolayı savaş meydanında oldukça kolay hedef alınan ve hantal bir kahraman.

overwatch

McCree

McCree, göründüğünden çok daha karmaşık ve kontrolü zor olan bir kahraman fakat bundan daha karmaşık olan kahramanları tercih etmeden evvel yapabileceğiniz en iyi seçim diyebilirim.

Yapmanız gereken yine aslında basit sayılabilir, flaş bombanızı kullanarak rakibinizi sersemletin, ardından yeteneğinizi kullanarak onun yanına hızlıca sokulun ve farenizin sağ tuşuna tıklayarak altı merminizi birden rakibinizin üzerine bolaştın… Tank sınıfı bir karakter olmadığı sürece bundan sağ çıkabilecek bir kahraman yok. Bu konuda ustalaşmak biraz zaman alabilir fakat bunu yapabildiğiniz ilk sefer kendinizi takımın en iyi oyuncusu olarak göreceksiniz!

Evet, Overwatch ile ilgili rehberlerimiz gelmeye devam edecek. Bir sonraki Overwatch rehberinde görüşmek üzere diyorum ve hepinize bol oyunlu günler diliyorum.

Kaynak: Turkishplayer.com / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title