Haberler

Osmaniye'de 7 Ambulans Daha Hizmete Girdi

Osmaniye’de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 6 adet Acil Yardım tipi, 1 adet de Obezite ambulansı olmak üzere toplam 7 yeni ambulans hizmete girdi.

Osmaniye'de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 6 adet Acil Yardım tipi, 1 adet de Obezite ambulansı olmak üzere toplam 7 yeni ambulans hizmete girdi. Düzenlenen tören ile ambulanslar istasyon sorumlularına teslim edildi.

Yeni hizmete giren ambulanslar ile birlikte İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde toplam ambulans sayısının 29'a çıktığını belirten Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Cingöz, "A tipi bağımsız 112 Acil Yardım İstasyonu sayımız 12 olup, bugün itibari ile bu 29 ambulanstan 14 adedi 2013/2014 yılında katılmıştır. 2003 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı'mızca ülkemizde uygulanmakta olan Sağlıkta Dönüşüm programının temel gayesi; herkese eşit ulaşılabilir, kaliteli, vatandaş memnuniyetine dayalı sağlık hizmeti sunmaktır. Bakanlığımız Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü'nün resmi web sitesinde yayınlanmış olan 2012 yılı Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Vatandaş Memnuniyeti Araştırması, uluslar arası geçerliliği kabul edilen yönetmek yöntemiyle 81 ilimizde yapılan araştırma neticesinde, hastane öncesi sağlık hizmetlerinde Osmaniye'deki vatandaşlarımızın yüzde 99,40'ının memnuniyeti tespit edilerek, ilimiz 81 il içerisinde birinci olmuştur. Bu hizmette emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımızı kutluyorum" dedi.

Törene katılan AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise insana hizmeti kendisine hedef seçen ve bu konuda da 11 yıldır azami gayreti sarf eden hükümetin özellikle sağlık alanında sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da takdirle izlediği bir dönüşümü insanların hizmete sunduğunu ifade etti. Önal, bugüne kadar hastanelerde yaptığı ziyaretlerde de vatandaşların memnuniyetlerini ifade etmelerinin bu kanıtı olduğunu söyledi.

Vali Dr.Mehmet Oduncu ise hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlarda olayın meydana gelmesini takip eden en kısa süre içerisinde konusunda özel eğitim almış ekipler tarafından acil sağlık hizmetlerinin kaliteli, süratli ve verimli olarak yürütülmesinin esas olduğunu ifade ederek, "Bu kapsamda hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin il genelinde eşit, ulaşılabilir ve hızlı olması amacıyla, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde il genelinde 18 adet 112 Acil Sağlık istasyonu görev yapmaktadır. Bu istasyonlarda ise şuan 22 ambulansımız çalışmaktadır. 2013 yılında İl Ambulans Servisi Başhekimliği ambulans filosuna 3 adet hibe yoluyla, 3 adet de Sağlık Bakanlığı tahsisi ile Acil Yardım tipi ve bir adet 4 yataklı hasta nakil ambulansı ile birlikte toplam 7 adet ambulans eklenmiştir. 2014 yılı içerisinde ise Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize 6 adet Acil Yardım tipi ve bir adet de Obezite Yoğun Bakım ambulansı olmak üzere 7 adet ambulans tahsis edilmiş olup, il genelinde ambulans sayısı 29'a yükselmiştir. Diğer yandan 112 Acil'e ihbar geldiğinde müdahalelerin şehir içerisinde 10 dakikada, kırsal kesimde ise 30 dakikada olduğu ifade edildi. Bu Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bundan memnuniyet duyuyorum ancak bu bizim için yeterli değildir. Biz, acil çağrı geldiğinde şehir içindeki müdahaleyi 8 dakika, kırsal kesimde ise 20 dakika içerisinde olaylara müdahale etmeyi hedefledik. Buradan ilgili arkadaşlara bunu bildiriyorum ve 2014 yılı sonunda bu hedefi yakalayacağımızı göreceğiz" dedi.

ASILSIZ VE GEREKSİZ İHBARA 250 TL CEZA UYGULANACAK

112 Acil Yardım İstasyonlarının en büyük sorunun gereksiz ve asılsız ihbarlar olduğunu da belirten Vali Oduncu, "2013 yılı içerisinde 112 komuta kontrol merkezine vatandaşlarımız tarafından 371 bin 743 çağrı yapılmış olup, yapılan bu çağrılardan 32 bin 957'sinin acil vaka kapsamında olduğu, diğer çağrıların ise gereksiz ve asılsız ihbarlardan oluştuğu görülmektedir. Bu şu demektir; yapılan her 11 çağrıdan 10 tanesi gereksiz, sadece bir tanesi gerçek çağrıdır. Bu, sunulan sağlık hizmetlerinin zamanında ulaşmasını engelleyen, geciktiren ve bu gecikmeden dolayı zarar gören vatandaşlarımıza karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır. Bunun önlenmesi maksadı ile 27 Şubat 2014 tarihinde bir yasal düzenleme yapıldı. 112 Acil komuta merkezine yapılan çağrıda numaralar görülmektedir. Bundan sonra bu tür gereksiz çağrıda bulunanlara Kabahatler Kanunu'na göre il valisi olarak 250 TL. para cezası uygulama yetkimiz bulunmaktadır. Bu bizim hem görevimizdir. Ancak biz bunu şu anda hemen uygulamaya başlamadık. Vatandaşlarımızın bu yaptıkları gereksiz çağrıların neticesinde 250 TL ceza ödeyeceklerini önce bilsinler istedik. Belli bir müddet bekleyerek bundan haberdar olmalarını istedik. Buna rağmen asılsız ve gereksiz çağrılar devam ediyorsa, istemeyerek de olsa bunu yapanlara 250 TL ceza uygulamak zorunda kalacağız. Şu da iyi bilinmeli ki; maksadımız ceza yazmak değil, yanlış yapanların yaptıklarına engel olarak, sistemin düzgün çalışmasını sağlamaktır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bizi ceza uygulamaya lütfen mecbur etmesinler" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından filoya yeni katılan ambulansların anahtarları ilgili acil yardım istasyonlarının sorumlularına teslim edildi. Törene İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Vali Yardımcıları Halit Deveci ve Mehmet Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, İl Müftüsü Ramazan Çortul, kamu kurum müdürleri ile sağlık çalışanları katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Suat Önal Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title