Haberler

Öğrencilerin Eserleri Görücüye Çıktı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Nurullah Narin Ortaokulu 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 34 proje okul bahçesinde görücüye çıktı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Nurullah Narin Ortaokulu 5-6-7 ve 8.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 34 proje okul bahçesinde görücüye çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan protokol çerçevesinde 5-6-7 ve 8.sınıflar arasında yapılan TÜBİTAK bilim fuarı değerlendirmesinde bin okulun projesi kabul gördü. Tekirdağ'dan bilim fuarına katılan 9 okul arasında yer alan Nurullah Narin Ortaokulu 34 projesiyle okul bahçesinde projelerini sergiledi. Fuar açılışına Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Yaşar ile Hüseyin Erdoğan, İl Genel Meclis üyesi M.Zeki Gürcün, Çerkezköy Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Muzaffer Yaztepe, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, akabinde okunan İstiklal Marş'ının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül, "2012-2013 eğitim ve öğretim yılına 1300 öğrenci ve 50 öğretmen ile başladık. Bu yıl bizler açısından çok verimli geçti. Sosyal etkinliklerde Erkek Basketbol takımımız il birincisi, Kız Basketbol takımımız bölge birincisi ve aynı zamanda Türkiye Dokuzuncusu oldu. Halk oyunlarında ise Horon dalında Türkiye birincisi olduk. İlçe içindeki yarışmalarda da derece almaya hak kazandık. TÜBİTAK ve MEB ile imzalanan protokol gereği Türkiye genelinde 1000 pilot okul seçilmiş, her okulun en az 20 proje ile fuara katılması istenmiştir. İlimizde seçilen 9 pilot okul arasında da bizim okulumuz yer aldı" dedi.

Okul olarak görevi alır almaz çalışmalara başladıklarını kaydeden Kırmızıgül, "Okulumuzun düzenlediği 4006 TÜBİTAK bilim fuarına 12 gönüllü danışman öğretmenimiz, 100'e yakın öğrencimiz ve bir o kadar da velimiz gönüllü olarak katıldı. En az 20 proje ile katılmamız gerekirken biz karşınıza 34 proje ile çıktık. Bu anlamda emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu konuda bizlere destek veren diğer okullarımıza ve esnafımıza saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Yılmaz Kırmızıgül'ün konuşmasını tamamlamasının ardından Horon dalında Türkiye Birincisi olan Halk Oyunu ekibi öğrencileri davetlilere minik bir gösteri sundular. Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından açılış kurdelesinin kesilmesine geçildi. Bilim fuarının açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce ile CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından davetliler yaklaşık 100 öğrencinin 2 aylık süre zarfında hazırladıkları projeleri incelediler.

Fuarda en dikkat çeken proje ise 8-B sınıfı öğrencilerinin hazırladığı 'Sessizliğin içinden gelen sesler' isimli 140 sayfalık kitap oldu. 9 öğrenci tarafından hazırlanan kitap hakkında bilgi veren projenin danışman öğretmeni Kemal Şahin, "Kitap 9 öğrencimiz tarafından hazırlanırken, kitabın tasarımı da 9 öğrencimize aittir. Kitapta 9 farklı öykü yer alırken, kitap için 13-14 yaşındaki çocukların dünyayı algılayış biçimi diyebiliriz. Hazırlanan kitap sayesinde amacımız öğrencilere yazma becerisi kazandırma, yazarlık için özgüven ortaya koymak ve üretimin içinde var olan öğrenciler yetiştirmektir. Kitap çıkarmayı gelenek haline getireceğiz. İlk etapta 300 kitap çıkardık ama devamı da gelecek. Kitabımızın sponsoru olan Kare Basım yayın şirketinin sahibi Ayhan Duran'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Nurullah Narin Ortaokulu bahçesinde açılan Bilim Fuarında şu eserler yer alıyor; "Notaların Rengi, Güneş Paneli, Anti Deprem Evi, Akıllı Posta Kutusu, Hareket Eden Çöp Kovası, Işıklı Terlik, Güneş-Dünya ve Ay, Denizaltı, Uzay ile İlgili kavram Yanılgıları, Su kaynaklarımız Tükeniyor, Buzlar Ülkesine Yolculuk, Meleklerden Fısıltılar, Eğlenceli Matematik Oyunları, Işıklı Kümeler, Geleceğin Okurları, Değerlerimiz ve Türkiye'miz, Kıtaları Keşfediyorum, Dil Kirlenmesi, Sözcük Oyunu, Görünmez Mürekkep, Toprağımızı Zehirlemeyelim, Pillerin Bitkiye Verdiği Zarar, Hangi Aileler Ne Tür Ceza Veriyor, Istranca dağlarında Yemek daha Geç Pişer, Leylekleri Gelecek Nesillerde Görebilsin, Şişemetik, Ergene Öldü Öldürüyor, Temizlik Jeepi, Işıklı harita, Aile Büyüğümüz Televizyon, Ezan Çiçeği, Gözün Görme Sistemi, Ülkemizi Ne Kadar Seviyoruz" 34 projenin yer aldığı fuar bugün kapanacak.

16.05.2013 23: 22: 45

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çerkezköy Tekirdağ Türkiye Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title