Haberler

Neslihan Kavas Başarısının Sırrını Anlattı

Güncelleme:

Paralimpik oyunlarda iki gümüş madalya kazanan Kağıt spor'un başarılı Masa Tenisçisi Neslihan Kavas başarının sırrını anlattı.

2012 Londra Paralimpik oyunlarında ülkemizi temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor'un milli Masa Tenisçisi Neslihan Kavas, çok çalışarak ailesinin, ülkesinin ve sevdiklerinin gururu oldu.

1987 yılında Eskişehir'de doğan Kavas'ın doğuştan çift taraflı kalça çıkığı var. Mahalle arasında erkek çocuklarla futbol oynarken, DSİ Eskişehir spor'un Masa Tenisi Antrenörü Ziya Önel'in tavsiyesi üzerine masa tenisine başlayan Kavas, o günden sonra raketi elinden bırakmadı. Kavas, çok çalışarak, alt yapıda miniklerde, yıldızlara ve gençlerde takım halinde çeşitli dereceler elde etti.

Engelli olmanın spora engel olmadığını ifade eden Kavas, "Tam aksine ben kendimi engelli olarak görmüyorum. Bu spora başlarken zaten Engelli Masa Tenisi diyerek başlamadım. Ben normal liglerde de normal bir oyuncu gibi oynayabiliyorum. Kalça çıkığım olması nedeniyle Paralimpik sporunu yapma hakkım olduğu için bu liglerde de mücadele edebiliyorum" dedi.

Türkiye'de 2000 yılında Bedensel Engelli Spor Federasyonu kurulduğunu belirten Kavas, "Ancak Masa Tenisi Branşı 2002 yılında Türkiye şampiyonası yapılarak kurulabildi. Bu şampiyonadan benim haberim olmadığı için katılamadım. Tabi ben normal liglerde mücadele etmeye devam ediyordum. 2003 yılında tekrar bir Türkiye şampiyonası yapıldı. Bu şampiyonaya ben katıldım. 2003 yılından beri Paralimpik oyunlarında yer alıyorum. O yıl içerisinde Avrupa şampiyonası yapıldı ve ben de milli takımın içerisinde yer aldım. Tek bayan sporcu takımda bendim. İlk gittiğimiz turnuvada Avrupa üçüncüsü olduk. Daha sonra 2004 yılında Atina'da yapılan Paralimpik Olimpiyatlarına katıldım. Orda derece elde edemedim. 2005 ve 2009 yıllarında gene Avrupa üçüncülüğüm bulunuyor. 2007- ve 2011 yıllarında Avrupa şampiyonluğum var. 2010 yılında takımlarda Dünya ikinciliğimiz var. 2008 yılında Pekin'de yapılan Paralimpik oyunlarında ise Olimpiyat üçüncüsü olmuştum. ve son olarak da takımlar ve ferdi müsabakalarında iki gümüş madalya kazandım" diye konuştu.

Londra'da yaşadıklarını anlatan Kavas, "Çin'de son yapılan Paralimpik oyunlarında ülkemize bronz madalya kazandırmıştım. Londra Olimpiyatlarındaki hedefim de gümüş madalya kazanmaktı. Bu hedefle çalışmalarımıza başladık. O kadar sıkı bir çalışma temposu içerisine girdik ki neredeyse ailemi bile göremez oldum. Gerçekten emek olmadan hiçbir şey olmuyor. Bu çalışma sayesinde belirli amaçlara ulaşabiliyorsunuz. Bu doğrultuda çıktığım maçlarda finale kadar gelmeyi başardım. Finalde geçtiğimiz Pekin olimpiyatlarında olimpiyat şampiyonu Çinli sporcuyla karşılaştım. Londra olimpiyatlarında ilk turda da karşıma çıkmıştı ve 3-0 yenilmiştim. Finalde de karşılaşacağım için heyecanlıydım. Aslında karşılaşmaya çok iyi başladım. 1-0 mağlupken maçı 2-1 lehime çevirmeyi de başardım. Ancak bir anda konsantre eksikliği olsa gerek karşılaşmayı 3-2 kaybederek hedefim olan olimpiyat ikinciliğini kazandım" dedi.

2008 Pekin Olimpiyatlarında Bronz, 2012 Olimpiyatlarında İse Gümüş Madalya Kazandığını söyleyen Kavas 2016 Rio Olimpiyatlarında ise altın madalya kazanmak istediğini belirtti. Kavas, "Zaman neyi gösterir bilemiyorum. 2004 Atina Olimpiyatları'nda derece elde edemeden elenmiştim. 2008 Pekin Olimpiyatlarında ise ülkeme ilk bronz madalya kazandırmıştım. Son Yapılan 2012 Londra Olimpiyatlarında ise ülkeme iki gümüş madalya kazandırarak büyük bir başarı sağladığıma inanıyorum. Sürekli yükselen bir grafiğim olduğu bir gerçek. Sıkı bir çalışma temposuyla 2016 Rio Olimpiyatları'nda da bu kez ülkeme Altına madalya kazandırmak istiyorum. Bunu başarabilecek güçteyim" diye konuştu.

Kağıt spor'da çok mutlu olduğunu ifade eden Kavas şunları söyledi; "Kağıt spor'un büyük bir camia olduğunu duyuyordum. Kulübüm kapandıktan sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor'un branş sorumlusu İslam Yücel Bey beni aradı. Milli takımımızla birlikte yürüttüğün başarılı performansını Kocaeli'deki alt yapıda yer alan sporcularla birlikte bilgi ve birikiminle sürdürmemi istediklerini söyledi. Bana bakış açıları çok farklı oldu ve kabul ettim. Kulübe geldikten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıt spor kulübünün tam bir aile olduğunu gördüm. Olimpiyatlarda sık sık bana moral desteğinde bulundular. Hatta Kulüp başkanımız Sayın Fahrettin Kandemir ve yöneticilerimiz, bizleri olimpiyat sonrası havaalanında karşıladı. Bu karşılama olayı Kağıt spor'un sporcularına ne kadar değer verdiğini bana gösterdi. Çok iyi bir kulüpte spor yaptığımı düşündüm. Öte yandan sporu ve sporcuyu son derece seven büyük bir Belediye başkanımız var. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu Olimpiyat dönüşü sonrası bizimle yakından ilgilendi. Kendimi çok şanslı hissediyorum." - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Neslihan Kavas Kağıtspor Gümüş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title