Haberler

MHP'li Yeniçeri: Vermesi Gereken Kararı Vermiştir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemesine ilişkin verdiği kısmi iptal kararını olumlu olarak değerlendirirken, ""Anayasa Mahkemesi vermesi gereken bir kararı vermiştir" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemesine ilişkin verdiği kısmi iptal kararını olumlu olarak değerlendirirken, ""Anayasa Mahkemesi vermesi gereken bir kararı vermiştir" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP'li Yeniçeri, ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kimlerinin dinlediği konusuna vurgu yaparak, Almanya'da yayınlanan "Der NSA Komplex" adlı kitapta yer alan ve gizli belgelere dikkat çekti.

Bu kitapta bulunan belgelere göre "NSA'in hakkında en yoğun istihbarat faaliyeti yürüttüğü ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor" diyen Yeniçeri şöyle devam etti:

"NSA'in eski çalışanı Edward Snowden'ın sızdırdığı gizli belgelerin ayrıntılarına yer verilen kitapta, Türk siyasi liderlerinin iletişimlerinin, NSA'in en yüksek ikinci grupta yürütülen istihbarat faaliyetleri kapsamında dinlendiği ileri sürüldü. En yüksek ikinci düzeyde yapılan dinlemeler, NSA belgelerinde Amerikan Başkanı'nın çok yüksek istihbarat öncelikleri olarak nitelendiriliyor. Bu istihbarat bilgileri Beyaz Saray'a sunuluyor. Snowden'ın sızdırdığı belgeler arasında bulunan Ulusal İstihbarat Öncelikleri Çerçevesi adlı 9 Nisan 2013 tarihli belgeye göre, NSA yürüttüğü dinleme faaliyetlerinde 32 farklı alana yoğunlaşıyor. Bu alanlar arasında liderlerin niyetleri, dış politika hedefleri, uluslararası ticaret, ekonomik istikrar, askeri ve sivil altyapı, terörizm gibi başlıklar bulunuyor.

AKP hükümetinin ve Tayyip Erdoğan'ın bu vahim iddialar karşısında sessiz kalması da düşündürücüdür. Tayyip Erdoğan özelinde Türkiye, ABD tarafından dinleniyorsa bu durum Türkiye açısından bir milli güvenlik sorunudur. İktidarın bu konunun üzerine gitmemesi, kamuoyunu tatmin edici bir biçimde aydınlatmamış olması düşündürücüdür. Genelkurmay Eski Başkanı Işık Koşaner'in en mahrem mahalde yaptığı konuşmanın servis edilmesi, Dışişleri Bakanlığında yapılan toplantının kayıt edilerek yayınlanmasının bu dinlenmelerinin sonucu olup/olmadığı da bir muammadır. Genelkurmay GES Komutanı Tuğgeneral Münir Erten'in konuşmalarının Kuzey Irak'taki operasyonun başlamasına 2 gün kala dinlenip servis edilmesi dikkat çekicidir."

Daha sonra ABD'nin Suriye'de müdahale etmesi için Türkiye'nin kimyasal silaha yönelik faaliyetler yürüttüğü iddialarını gündeme getiren Yeniçeri, "Bütün bu iddialar ABD'li ve Türk yetkililer tarafından yalanlanıyor. Ancak bu yalanlama yeterli değildir. Bu konuda Türkiye büyük bir zan altında bırakılmış oluyor. Ayrıca bu tür bir iddianın şu sıralarda dile getirilmesi ve gündemde tutulması da üzerinde durulması gerekin ciddi bir durumdur. İktidar yetkilileri işin bu yanını sürekli ıskalıyor" dedi.

Mısır'da verilen 528 idam kararını da değerlendiren Yeniçeri, şunları söyledi:

"TBMM'deki siyasi partilerin Mısır'daki sözde mahkemenin verdiği kitlesel idam kararları konusunda takındığı ortak tutum sevindiricidir. Ancak yeterli değildir. AKP hükümeti uluslararası kuruluşlar ve ABD nezdinde bu konuda harekete geçmelidir. 2 günde 528 idam kararı veren bu mahkemenin kararının uygulanmaması için gereken her şey yapılmalıdır. Konu sessiz diplomasi boyutunun ötesinde ele alınmalıdır."

Toplantının bitiminde Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemelerine ilişkin verdiği kısmı iptal kararını bir soru üzerine değerlendiren Yeniçeri, "Anayasa Mahkemesi vermesi gereken bir kararı vermiştir. Aksi bir karar vermesi durumunda mahkeme kendi amacına ve kuruluş felsefesine aykırı hareket etmiş olacaktı. Bu defalarca bizim tarafımızdan da gerek komisyonda gerekse genel kurulda dile getirilmesine rağmen maalesef hükümet tarafından ciddiye alınmamıştır. "Anayasaya aykırıdır, yapmayın etmeyin' dediğimizde anayasa profesörü olan AKP'nin komisyon başkanları ve vekillerinin hangi duruma düştüğünü buradan merak ediyorum. Biz hukukçu değiliz ama getirilen düzenlemelerin anayasaya aykırı olduğu açık net ortadaydı" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Mahkemesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title