Haberler

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş'tan CHP'ye Eleştiri Açıklaması

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, geçtiğimiz günlerde yapılan Meclis Başkanı seçimi sonrasında MHP'nin sorumlu tutulduğunu ancak asıl sorumlunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade ederek, "CHP İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanlığına layık gördü ama Meclis Başkanlığına görmedi" dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, katıldığı bir iftar programında Çin tarafından Uygur Türkleri'ne yapılan şiddeti değerlendirdi. Karataş yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mübarek bir aydayız. Türkiye dışındaki Türkleri de unutmamamız gerekiyor. Hükümet ve bazı yetkililer hatırlamayabilir ama biz unutmayız. Son günlerde Doğu Türkistan'da birçok şehit verildi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca Irak'taki ve Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz de zor durumda. Cenab-ı Allah onlara da bir çıkış noktası verecektir."

"MHP OLARAK ALNIMIZ AÇIK"

Geçtiğimiz günlerde yapılan Meclis Başkanlığı seçimi hakkında da konuşan Karataş, "Birilerinin güdümünde devlet kurma amaçlı olarak özellikle Türkiye'nin doğu bölgelerinde faaliyet gösteren bir grubun temsili olan siyasi parti ile kol kola gezen Cumhuriyet Halk Partisi mensuplarının Milliyetçi Hareket Partisi'ne söz söyleme hakkı yoktur. Buradan soruyorum: CHP'nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) sevdası nereden çıktı? Sonuçtan MHP'yi sorumlu göstermeye çalışanlar önce kendilerine dönüp bir baksınlar. HDP ve CHP seçimlerden önce paslaştılar ve seçime birlikte girdiler. Dolayısıyla CHP HDP'ye, MHP ve AK Parti'den daha yakın bir tutum sergiledi. Atatürk'ün ilkelerinden ayrılan CHP, Meclis Başkanlığı seçimi sonrası, sonuçtan MHP'yi sorumlu göstermeye çalıştı. Ancak Türk Milliyetçileri şimdiye kadar Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak adına ne gerekiyorsa yaptı ve yapacaktır" diyerek partililere, MHP Genel Başkanı ve MHP'ye karşı yapılan olumsuz eleştirilerden rahatsızlık duymamaları gerektiğini söyledi.

"CHP, İHSANOĞLU'NU NEDEN DESTEKLEMEDİ?"

Cumhubaşkanlığı seçimi öncesinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu MHP'ye öneren CHP'nin Meclis Başkanlığı konusunda aynı hassasiyeti göstermeyip HDP ile ikili ilişkilere girdiğini belirten MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Deniz Baykal arasında yaşananların ne olduğunu bilmediğini ancak CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yaşananların etkisinde kaldığını kaydetti. Karataş CHP'nin, İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı'na layık görürken Meclis Başkanlığı'na layık görmediğini anlayamadığını söyleyerek sözlerini noktaladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi NECAT KARATAŞ İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
title