Haberler

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "(Karargah rahatsız haberine ilişkin) Karargahta rahatsız olanlardan rahatsızız, bu kadar net. Bu milletin ensesinde boza pişirme dönemi kapanmalıdır" dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, "(Karargah rahatsız haberine ilişkin) Karargahta rahatsız olanlardan rahatsızız, bu kadar net. Bu milletin ensesinde boza pişirme dönemi kapanmalıdır" dedi.

Yalçın, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, "Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet" buluşmasında, rekabet ve kavga ortamından olan sendikacılığın Memur-Sen ile hizmet sendikacılığına dönüştüğünü ifade etti. Yalçın, Ağustos ayındaki toplu sözleşmelerin yapılacağını o dönemde ellerini güçlü olması için 1 milyon 111 bin 111 üye hedefiyle hareket ettiklerini aktararak, "16 Nisan'ı son derece önemli bulduğumuzu bunun bir siyasi parti hareketi olmadığını sadece siyasi partilere havale edilemeyeceğini bunun ülkede bir sistem değişikliği olduğunu, siyasi parti faaliyetlerinin üzerinde bir yaklaşım olduğunu ifade etmek ve Türkiye'nin en büyük örgütlü gücü olarak insiyatif aldığımızı 'Memur-Sen'e Davet, Tercih Evet' diyerek 81 il 100 büyük ilçe başta olmak üzere bütün kamu kurumlarında çalışma yapmak, milletle buluşmak, meseleyi millete anlatmak üzere yola revan olduk." dedi.

"Karargah rahatsız olanlardan rahatsızız"

Ali Yalçın, 28 Şubat tarihinde yaşanılanları anımsatarak, o dönemde tam bir cadı avının yaşandığını ve gerisinde bir sürü açıklı hikaye bıraktığını anlattı.Konuşmasında "Karargah rahatsız haberi"ne değinen Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "28 Şubat'ı unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü onlar kendilerini unutturmuyorlar, birkaç gün önce 'karargah rahatsız' diye cümle kuruldu, açık konuşuyorum karargahta rahatsız olanlardan rahatsızız, bu kadar net. Bu milletin ensesinde boza pişirme dönemi kapanmalıdır, 15 Temmuz'da bu millet destansı bir mücadele vererek adamlığın, cesaretin en yüksek örneğini ortaya koyarak, ordunun da itibarının zedelenmesinin önüne geçerek, bu ülkeye olan borcunu ödemiştir. Onun için bizim verdiğimiz vergilerle maaş alanların emri gladyodan, derin kısımdan, başka yerden almasına asla tahammülümüz olmaz."Yalçın, 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu vurgulayarak, bu durumu fark eden halkın şehadete koşarak bu durumu önlediğini söyledi. Halk oylamasında "hayır" çıkması durumunda kimlerin bayram edeceğini bildiklerini anlatan Yalçın, bu duruma izin vermemek için "Tercih Evet" kampanyasıyla alanlarda olduklarını belirtti. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise Türkiye'nin çok önemli bir tercih için sandık başına gittiğini anımsatarak, hakim, savcı, asker ve polisi kullanan üst akılın şimdi ise CHP'yi kullandığını ifade etti. Kara propagandaya vatandaşların izin vermeyeceğini aktaran Delican, sandıktan "evet" kararının çıkacağını söyledi. Etkinliğe, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Karabağlar Memur Sen 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title