Haberler

Memur-sen Artvin Buluşması

Memur-Sen Büyük Türkiye Artvin buluşması geniş katılımla gerçekleşti.

Memur-Sen Büyük Türkiye Artvin buluşması geniş katılımla gerçekleşti. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve TOÇ-BİR Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Artvin'de üyelerine hitap etti.

Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Büyük Artvin Buluşması' programında konuşan Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, "11 hizmet kolunun tamamında yetkili, milli takımı oluşturmuş bir kitle olarak sahadayız. Amacımız, sendikacılığı kavga zemininden çıkarmak. Kavga zeminden rekabet değil, rekabet zemininde akademik sendikacılık anlayışını ile sendikacılık yaparken, hareket noktamızı medeniyet öğretilerimizdeki üç boyutlu direnişten aldık. 'Bir kötülük gördüğünde elinle müdahale et, gücün yetmezse dilinle müdahale et, ona da gücün yetmezse kalbinle buğz et' düsturuyla hareket ediyoruz" dedi.

"Ülkedeki temel sorun kuruş değil, duruş sorunudur" diyen Kaya "5 Nisan kararlarıyla ülke uçuruma sürüklenmiştir. Temel mesele temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alınabilmesi, ülkenin korku tünelinden çıkabilmesi, ham demokrasinin tam demokraside olmasında gizlidir. Biz ücret sendikacılığına karşı, ücret sendikacılığını içinde barındıran hizmet sendikacılığı anlayışını ortaya koymuş bir kitleyiz. Memur Sen olarak kardeşlik duyguları ile Osmanlı derinliklerine inerek tarihi sorumluluğu bilinci ile hareket ediyoruz. Bugün Suriye'de emek ve ekmek mücadelesinin hiç bir anlamı yoktur çünkü demokrasi ve özgürlük yok. Türkiye'de 213 kazanımımız var. 43 tane genele ilişkin, 170 tanede hizmet kolu kazanımımız var. 6+4 2016 için 3+4 2017 için zam kazanımız var. Ama her hizmet kolunda sadece bunlarla değil bütün hizmet kollarımız da kendi içerisinde hizmet koluna ilişkin kazanımları var. Diğer sendika kolları da bu kazanımlardan faydalanmıştır" şeklinde konuştu.

Programa, AK Parti Artvin Milletvekili adayları İsrafil Kışla, Hayretin Gülbin, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğl ile çok sayıda davetli katıldı. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Günay Kaya Memur Sen Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title