Haberler

Mazlumder'den 28 Şubat Açıklaması

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi, 28 Şubat kararlarının iptal edilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi, 28 Şubat kararlarının iptal edilmesi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

MAZLUMDER Gaziantep Şubesi'nde yapılan basın toplantısına, MAZLUMDER Gaziantep Şubesi Başkanı Av. Sabri Sayan, MAZLUMDER GYK Üyesi Abdurrahim Çelik ve Mehmet Alkış katıldı. Basın açıklamasını yapan Başkan Sayan, 28 Şubat sürecinde alınan kararların iptal edilmesi için kampanya başlattıklarını belirterek, "Birilerinin bin yıl sürecek dediği bir 28 şubat sürecinin daha yıldönümüne gelmiş bulunmaktayız. Hatırlanacağı üzere 28 Şubat 1997 yılında dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan 28 Şubat'ta alınan MGK kararları doğrultusunda ve sonrasında post modern bir darbe ile iktidardan uzaklaştırılmıştı. Her darbede olduğu gibi 28 Şubat post modern darbesinde de Türkiye bir on yıl geriye gitmiştir. Darbeciler kendilerince sakıncalı gördükleri kişileri iktidardan uzaklaştırdığı gibi, bu 'sakıncalı' insanlara destek verenleri de devlet kadrolarından tasfiye etmiştir. 28 Şubat sürecinin siyasi etkisi olduğu gibi halk üzerinde ekonomik etkisi de olmuştur" dedi.

28 Şubat'ta alınan kararların hala devam ettiğini kaydeden Başkan Sayan, "Bu süreçte yapılan olağanüstü yargılamalar sonunda Salih Mirzabeyoğlu gibi düşünce adamları yargılanmış ve sonucu başından belli olan bir yargılama ile cezalandırılmıştır. 28 Şubat sürecinde alınmış olan kararlar halen devam etmektedir. 28 Şubat sürecinde alınmış olan kararların iptali için MAZLUMDER'in başlatmış olduğu kampanya ise devam etmektedir. Ankara'da devam eden 28 Şubat davası halen Türkiye kamuoyunda büyük bir ilgisizlik ile devam etmektedir. Kamuoyundaki bu ilgisizlikten olacaktır ki sanıklarda büyük bir ciddiyetsizlik ile yargılanmayı sürdürmektedirler. Bir yandan 28 Şubat 'Post Modern Darbeyi' yapanları yargılarken, diğer taraftan bu süreçte yargı üzerinde kurulan baskı sonucu ceza alan insanların ve kanaat önderlerinin içeride olması cevabı verilmemiş büyük bir çelişkiyi içinde barındırmaktadır. MAZLUMDER olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki, 28 Şubat post modern darbe ile alınan bütün kararlar iptal edilerek bu süreçte mağdur olan insanların mağduriyetleri bir an evvel giderilmelidir. Türkiye kamuoyunu 28 Şubat davasına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu süreçte adil bir şekilde yargılanmayan, tabii hakim ilkesine aykırı olan mahkemeler eliyle verilmiş olan adil olmaktan uzak tüm kararların gözden geçirilmesini ve değerlendirilmesi hususlarını bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Sayan Gaziantep 28 Şubat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title