Haberler

Manavgat'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi Toplantısı" Yapıldı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi Toplantısı" düzenlendi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi Toplantısı" düzenlendi.

Manavgat Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran, İlçe Jandarma Komutanı Murat Koçanlı ve Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ali Hakan Öz'ün konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda istitastiki bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun talimatları doğrultusunda rehber öğretmenlere yönelik madde bağımlılığı ve mücadele eğitim seminerleri düzenlendiğini bildirdi. Kılıç, "Seminerlere katılan rehber öğretmenler tarafından 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı birinci dönemide bin 164 beşinci sınıf, 2 bin 794 dokuzuncu sınıf olmak üzere toplam 3 bin 958 öğrenci velisine madde bağımlılığı ve mücadele eğitimi verilmiştir" dedi.

ŞÜPHELİLERİ 156'YA BİLDİRİN

İlçede jandarma bölgesinde 63 ilköğretim, 4 ortaöğretim olmak üzere toplam 67 okul bulunduğunu belirten İlçe Jandarma Komutanı Murat Koçanlı ise, bu okullarda toplam 22 irtibat görevlisinin bulunduğunu kaydetti. Koçanlı,

2012 yılında uyuşturucu madde kullanım ve ticareti konusunda toplam 85 adet işlem yapıldığını belirterek, "Bu işlemlerde 121 şahıs yakalanmış ve bunlardan 67 tanesi tutuklanarak Alanya Cezaevine sevk edilmiş. Bu olaylarda yaklaşık olarak 15 kilogram civarında kubar esrar, 47 gram eroin, 499 adet uyarıcı madde ve 2 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilmiştir. Okullar önünde okul müdürleri ve yöneticilere de çok büyük işler düşmektedir. Okul önlerinde şüpheli şahıslar veya bu işi yapan insanlar gördüklerinde mutlaka irtibat görevlimize haber vermesinin önemle arz ediyorum. Aynı şekilde anne babalar öğrenci velilerimize önemli görevler düşmektedir. Ev ve okul çevresinde bu tür kişiler gördükleri, şüphelendikleri kişileri 156 Jandarma hattını arayarak mutlaka bu değerlendirilir. Gereği yapılır. Çünkü biz madde bağımlılığında en önemli ortamın okul ve arkadaş çevresi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

İlçe Emniyet Müdürü İsmail Taşkıran da "Anne Gözün Arkada Kalmasın" projesini hatırlatarak, "Bu sadece okullar la ilgili bir projeydi. Okul çevresindeki park, bahçe ve kafeler gibi yerler haftada iki gün düzenli olarak kontrol ediliyor. Buradaki en önemli nokta, bütün birimlerin irtibatlı olması.2012 yılında meydana gelen 72 uyuşturucu olayı, 125 şahıs yakalandı, 6 kilogram esrar maddesi, 100 extacy hap ele geçirilmiştir. 2013 yılında biraz daha hızlı etkin önlemlerle 8 uyuşturucu olay meydana gelmiş, 23 kişi yakalanmış, 16 kilogram esrar maddesi de 2013 yılında elde edilmiştir. Burası geçiş güzergahı olduğu için jandarma da bununla ilgili çalışmalar yapıyor.Herkes üzerine düşeni yaparsa toplum olarak kurumlar olarakçocuklarımızı bu hastalığın bulaşmasından kurtarırız" dedi.

Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ali Hakan Öz ise, ilçede görev yapan 30 rehber öğretmene madde bağımlılığı ile ilgili seminer verdiklerini belirtti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İsmail Taşkıran Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title