Haberler

Kültür Parkı Yer altı Katlı Otopark'ın Temeli Atıldı

Güncelleme:

Kültür Parkı Yeraltı Katlı Otopark'ın temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Vali Özçimen, yapılacak olan Yeraltı Katlı Otopark'ın Bolu'nun şehir içi trafik ve otopark sorununu çözmesi temennisinde bulundu.

Temel atma törenine Vali İbrahim Özçimen, Milletvekili Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Eski Milletvekilleri Mehmet Güner ile Metin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hayri Coşkun, daire müdürleri, siyasiler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan temel atma töreni Bolu Belediyesi Halkoyunları Zeybek Ekibi'nin gösterisinin ardından protokol konuşmaları ile devam etti.

İlk olarak konuşan Yüklenici firma olan Nuhoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, "Bolu ülke coğrafyasının en yeşil illerinden bir tanesi olduğu için tabiki yapılacak böyle bir projenin de çevreye uyum içerisinde organize edilmesi çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu mantık ile 5 katlı olan yapının % 80'lik kısmı toprak altına gömülmek suretiyle , Bolu Merkezi'ne yakışır, yaraşır bir şekilde, çevreye uyumlu bir yapı mantığı içerisinde yapılacaktır. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda yapılacak bu yapıyı tüm çaba ve gayretlerimizle 29 Ekim'de Vatandaşların kullanımına açacağız. Bu konuda her türlü gayreti göstereceğimizin sözünü veriyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise yaptığı konuşmasında, "Bolu'nun en büyük eserlerinden bir tanesinin temel atma törenindeyiz. Belediye önünden pazar yerine yürüyerek geçilecek dediğimde hiç kimse inanmamıştı. Çok yoğun bir çalışma ile bir tepeyi komple kaldırdık ve attık bitti iş. İnşallah adım adım yükseldiğini de göreceğiz. Dünyada ve Türkiye'de en büyük problem otopark problemidir. Şehrimizde fert başına düşen araç sayı çok fazla olması dolayısıyla en büyük problem de otopark. Bunun için otopark konusunda çok ciddi mesafeler katettik. Bu çok büyük ve devasal bir proje" diyerek Belediye çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.

Milletvekili Fehmi Küpçü, "Bugün temelini atmak için toplandığımız Kültür Park Yer Altı Otoparkı Projemizin Bolumuza, memleketimize hayırlara vesile olmasını temenni ederek hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum" diyerek Bolu İlinde yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Vali İbrahim Özçimen konuşmasında, "Günümüzde kentlerde hızla artan taşıt sayısı ile orantılı olarak sürücülerin park yeri ihtiyacını karşılayamamaları sonucu, ortaya çıkan otopark sorunu ve bunun doğurduğu olumsuz etkilerin tümü, trafik problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Otopark probleminin doğrudan ve dolaylı olarak kent hayatına etkileri, günümüzde göz ardı edilmeyecek boyutlara erişmiştir. Problemin, kamuya ve kişilere yüklediği maddi maliyetlerin yanı sıra, yaşam kalitesindeki düşüş, sağlıksız bir çevre oluşumu gibi yönleri de vardır. Otoparklar, motorlu taşıtların toplu halde park ettikleri açık ya da kapalı alanlardır" dedi.

Otoparkların araçların disiplin içinde park etmesi ve trafiği sıkıştırmaması için yapıldığını belirten Vali Özçimen, "Park edilen taşıtların trafiğe olumsuz etkilerini en aza indirmek, yol içi parklanmayı önleyerek, trafik sıkışıklığını gidermek, özel otomobil sahiplerini toplu taşıma araçlarına kaydırmak önemli bir unsurdur. Bu kapsamda otoparklar ve otopark yönetimi, kentiçi ulaşımın asli bir öğesi ve değeridir. Dolayısıyla otopark hizmetleri toplu taşımanın yerine geçen değil, aksine toplu taşımanın yanında bulunması gereken hizmetlerdendir. Bolumuzda da park önemli bir problemdir. Aslında yaşanabilir bir kent, otoparkların yetersizliği sebebiyle neredeyse yaşaması çok zor bir kent haline gelmiş" ifadelerine yer verdi.

Vali Özçimen konuşmasını şu şekilde noktaladı; "Biz burada İzzet Baysal Caddemizi trafiğe kapatıyoruz. İzzet Baysal Caddemizi trafiğe kapattığımızda alternatif yollarımızın yol üzerinde park olmasa çok ciddi bir problem görünmüyor. O yollar o kadar dar yollar değil. Çok rahatlıkla, hiç durmadan trafik akışını sağlayabilecek yollarımız var. Ama bizim vatandaşımız bir dükkanı varsa, dükkanın önüne arabasını park etmeyi hak olarak görüyor. Bu park ile birlikte bu sorununda çözülerek insanların dükkanlarının önüne araçlarını park edemez hale gelmesi lazım. Yoksa bu otopark işlemez. Otoparkı işler kılmamız gerekiyor. O zaman hepimiz bundan istifade edeceğiz. Belediyemizin Kültür Parkı Yeraltı Katlı Otoparkının ilimizin ulaşım ve otopark sorununu çözmesi temennisiyle projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tesisin kazasız, belasız tamamlanmasını ve hayırlı, uğurlu olmasını dilerim."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından dua edilmesinden sonra Vali İbrahim Özçimen, Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz butona basarak Kültür Parkı Yeraltı Katlı Otopark'ı inşaatının ilk betonunu attılar.

Kültür Park Yer Altı Otoparkı'nın temel atma töreni yapılan ikramların ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Özçimen Alaaddin Yılmaz Fehmi Küpçü Bolu Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title