Haberler

Konyaek Şehit Kızından, Davutoğlu'na; Ben Babamı Hiç Görmedim

Güncelleme:

Şehit kızı 10 yaşındaki Gülnisa Alkış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Ben babamı hiç görmedim"dedi.

KONYA'da '18 Mart Çanakkele Zaferi ve Şehitleri Anma' günü nedeniyle düzenlenen törende, şehit kızı 10 yaşındaki Gülnisa Alkış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Ben babamı hiç görmedim"dedi. Davutoğlu, küçük kıza sarılıp, alnından öperek, "Beni baban kabul eder misin Ne zaman bir baba sesi duymak istersen beni ara" dedi.

Konya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü nedeniyle ilk tören Konya Garnizon Şehitliği'nde yapıldı. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte törene katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şehitlik defterini imzalayıp, elinde karanfille şehitlerin mezarlarını ziyaret ettiği sırada yanına küçük bir kız yaklaşdı. Şehit kızı olduğunu belirten Gülnisa Alkış, Davutoğlu'na, "Ben babamı hiç görmedim."dedi. Bakan Davutoğlu'da törene katılanları sözleriyle duygusallandıran Gülnisa Alkış ile birlikte babasının mezarı başına gitti. 2002 yılında Tunceli'de vatani görevini yaptığı sırada terör örgütü ile girilen silahlı çatışmada şehit olan piyade komando er Selçuk Alkış'ın ailesine de 'Başsağlığı' dileyen Davutoğlu, "Kızınızı çok iyi yetiştirmişsiniz. Bana geldi. 'Ben babamı hiç görmedim' dedi. Ben de 'Beni baban olarak kabul edermisin' dedim o da kabul etti dedi.

Gülnisa Alkış'a, Ne zaman bir baba sesi duymak istersen beni ara diyerek telefon numarasını veren Davutoğlu, "Benim de 3kızım var. Onlar da artık senin ablan dedi.

Garnizon Şehitliği'nin ardından törenler Mevlana Kültür Merkezi'nde devam etti.

AFGANİSTAN BİZİM İÇİN YABANCI DİYAR DEĞİL

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'da şehit olan 12 askerin ailesine başsağlığı diledi. Afganistan'a her gittiğinde Türk birliklerini ziyaret ettiklerini ve orada görev yapan askerlerin gözlerinin ışıl ışıl parladığını anlatan Davutoğlu, helikopter kazasını ilk aldığında şehit olan askerlerin isimleri ulaşıncaya kadar onların yüzlerinin gözünde canlandığını söyledi. Afganistan'da şehit olan askerlerin bir vatan toprağına hizmet ederken şehit olduklarını hatırlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü

"Askerlerimiz, bizimle tarih bağı olan bütün ülkelerde aynı idealleri savunmak için oradalar. Başka bir şeyi savunmak için değil. Afganistan bizim için yabancı bir diyar değil. Biz orada bir uluslararası gücün parçası için orada değiliz. Tarih boyunca bizim olmuş bir ata yurdunu savunmak için ordayız. Aynı şeyi Bosna'da yapıyoruz. Uluslar rası barışı sağlamak için ordaki vatandaşlarımızın, kardeşimizin haklarını savunmak için onlara yardım etmek bizlerin başlıca görevidir."

"BABAM YAŞASAYDI, MADALYAYI BABAM ALACAKTI"

Burada, şehitler adına ailelerine 'Devlet Övünc Madalyası' verildi. 2006 yılında Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma er Muhammet Erkesikbaş adına kızı 5 yaşındaki Rumeysa, 2010 yılında Siirt'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yunus Berber, adına 4 yaşındaki kızı Esilanur'a 'Devlet Övünc Madalyası' verildi. Yine yine aynı yıl Siirt'te şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar adına 3 yaşındaki Melihanur, 2010 yılında Tunceli'de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Bilal Gülcan adına babası Recep Gülcan ile gaziler Mehmet Yücel ve Adnan Kalafat'a 'Devlet Övünc Madalyası' verildi.

Madalyaları veren Davutoğlu, şehit kızı Melihanur Çuhadar'ı kucağına alıp madalyasını taktı. Mehile Nur ise, "Babam yaşasa, madalyayı kendisi alacaktı. Babam şu a cennette onun yerine ben alıyorum" dedi.

Program sırasında Konyalı şehitlerin sinevizyon gösterisiyle tanıtılırken bazı davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Gülnisa Alkış Afganistan Tunceli Politika Güncel Haberler

title