Haberler

Kocaeli 4. Kitap Fuarı Kapılarını Açıyor

Güncelleme:

Kocaeli Kitap Fuarı 12-20 Mayıs tarihleri arasında kitapseverlere kapısını açacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilkini 2009 yılında gerçekleştirdiği ve her yıl daha da büyüyen Kitap Fuarı'nın bu yıl dördüncüsünü düzenleyecek. 12-20 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan Kocaeli Kitap Fuarı bu yıl da Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Türkiye'nin en genç kitap fuarı olmasına rağmen geçen yıl 260 bin ziyaretçisiyle Türkiye'nin üçüncü büyük Kitap Fuarı unvanını alan fuarın bu yılki hedefi ise 300 bin ziyaretçi

GENEL SEKRETER YAZICI AÇIKLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı dün düzenlendiği basın toplantısı ile Kitap Fuarı ile ilgili detaylı bilgi aktardı. Seka Park Palmiye Kafe'de gerçekleştirilen basın toplantısına Genel Sekreter Yazıcı'nın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan katıldı. Basın toplantısında ayrıca Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Tolstoy, Nietzsche ve Mevlana gibi ünlü yazarların birebir tiplemeleri yer aldı.

HEDEF 300 BİN ZİYARETÇİ

Genel Sekreter Ersin Yazıcı basın toplantısında Kocaeli 4. Kitap Fuarı'nın hedefini 300 bin ziyaretçi olarak açıkladı. Geçen yıl ziyaretçi sayısının 260 bin olduğunu hatırlatan Genel Sekreter Yazıcı, "Bu yıl Türkiye ikinciliğini hedefliyoruz. Bunu yakalarsak İstanbul'un ardından Türkiye'nin en büyük ikinci Kitap Fuarı olacağız. Kocaeli böylece sanayi kenti kimliğinin yanı sıra böylesine önemli bir onurun da evsahibi olacak" dedi. ErsinYazıcı geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kitap Fuarı'nın korsan kitaba karşı olan duruşunu sürdürdüğünü kaydetti.

KİTAP FUARI CUMARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR

Kocaeli 4. Kitap Fuarı bu yıl 12 Mayıs Cumartesi günü 11.00'de düzenlenecek törenle kapılarını kitapseverlere açacak. 20 Mayıs Pazar akşamına kadar açık olacak Kitap Fuarı'nın merkezi Uluslar arası İnterteks Fuar alanı olacak. 350 yayınevi ve 29 sivil toplum kuruluşunun katılacağı Kitap Fuarı'nda 450 etkinlik düzenlenecek.

ONUR KONUĞU ORHAN KOLOĞLU

Kitap Fuarı'nın bu yıl ki onur konuğu ise tarihçi yazar Orhan Koloğlu olacak. Türkiye'nin önde gelen tarihçilerden olan Koloğlu, yazdığı 65 kitabın yanı sıra; İsrail'den Libya'ya,Rusya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar dünyanın pek çok ülkesinde yaptığı arşiv araştırmaları ile Dışişlerinde ve Türk basınında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken değerli bir isim. Koloğlu, açılış günü 'Hangi Tarih' konulu bir söyleşi de gerçekleştirecek.

"Bİ BANA Bİ VAN'A" KAMPANYASI

Kitap Fuarı bu yıl anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine de önderlik yapacak. Kısa bir süre önce deprem acısıyla sarsılan Van için "Bi Bana bi Van'a" adlı bir kitap kampanyası düzenlenecek. Kitap Fuarı'nın içinde kurulacak dev bir kumbarayla ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi'ne destek olan NTV kanalının ayrı bir kumbarasında kitaplar toplanacak. Toplanan kitaplarla iki kütüphane kurulacak. Bu kütüphanelerden biri Kocaeli'ndeki bir ilköğretim okulunda, diğeri ise Van'da kurulan prefabrik bir ilköğretim okulunda olacak. NTV aynı zamanda fuarın yayın sponsoru olacak.

YAYINEVLERİ A VE B SALONLARINDA OLACAK

Fuara katılacak 350 yayınevi A ve B Salonları'nda yer alacak. C salonunda ise sivil toplum kuruluşları stantlarını açacak. Fuarda bu yıl da yüzlerce yazar, şair ve araştırmacının katılımıyla konferanstan söyleşilere ve imza günlerine kadar 450 etkinlik gerçekleştirilecek. Geçen yıllarda olduğu gibi Kitap Fuarında birbirinden önemli yazarlar konuk olacak. Türk edebiyatının değerli kalemleri, düzenlenecek imza günleri ve söyleşileriyle kitap fuarında kitap severlerle buluşacak.

BAHARLA BİRLİKTE AĞAÇLAR KİTAP AÇACAK

Kitap Fuarı ön kampanyası kapsamında geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da baharla birlikte "Ağaçlar Kitap Açtı" etkinliği düzenlenecek. Bugün (11 Mayıs Cuma)sabah erken saatlerde Yürüyüş Yolu üzerindeki ağaçlara yine kitaplar asılacak. Sabah işe veya okula gitmek için evlerinden çıkan Kocaelililer, Yürüyüş Yolu'ndaki ağaçlara asılmış kitapları toplayabilecek. Büyükşehir Belediyesi'nin kitap sevgisini arttırmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştireceği etkinlik kapsamında ağaçlara asılan kitaplar ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılacak.

ÜNLÜ YAZARLAR KİTAPLARINI İMZALAYACAKLAR

Ayrıca 'Ağaçlar Kitap Açıyor' etkinliği çerçevesinde ünlü yazarların kostümlerini giymiş tiyatro sanatçıları Yürüyüş Yolu boyunca onlar adına ağaçlardaki kitapları imzalayacak. Mevlâna, Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Tolstoy, Friedrich Nietzsche ve Edgar Allen Poe'nin birebir tiplemeleri bugün sabah Yürüyüş yolunda kendilerine ait eserleri imzaladıktan sonra vatandaşlara hediye edecek.

5 BİN ÖĞRENCİ AYNI ANDA KİTAP OKUYACAK

Aynı saatlerde bu etkinlik çerçevesinde yine Yürüyüş Yolu'nda, 4'ncü Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında Kocaeli'nde ilk kez 5 bin kişi aynı anda kitap okuyacak. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren 5 bin Bilgievi öğrencisi aynı anda kitap okuma etkinliği gerçekleştirecek. Yürüyüş Yolu'nda düzenlenecek bu programa çocukların sevgilisi ve yerli çizgi film kahramanı Pepe de katılacak.TRT Çocuk kanalının sevilen Kahramanı Pepe, fuara renk katacak.

ULAŞIM SORUNU YOK

Kitap Fuarı'na geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ek otobüs seferleri konuldu. Ring şeklinde hareket edecek otobüsler, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu ve Anıtpark ile İzmit Çocuk Parkı önünden kalkacak. Okullardan, STK'lardan ve diğer kuruluşlardan gelecek talepler de imkânlar dâhilinde karşılanacak. Ayrıca okullar kendi okul servisleriyle de öğrencileri fuara taşıyacak.

TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN YAZARLARI KOCAELİ'DE

Ayrıca, usta yazarlar Ahmet Ümit, Bejan Matur, Mümtazer Türköne, İlber Ortaylı, Mustafa Armağan, Üstün Dökmen, Ayşe Kulin, Yavuz Bahadıroğlu, Enver Aysever ve Ece Temelkuran, Mehmet Altan, Hilmi Yavuz, Şamil Tayyar ve Banu Avar ile birçok şair ve yazar imza günleriyle, söyleşileriyle Kitap Fuarı'nın konukları arasında yer alacak. Konferansları da daha önceki senelerde olduğu gibi yine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar alanında gerçekleştirilecek. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çeşitli sergiler açılacak.

REKOR KATILIM BEKLENİYOR

Geçtiğimiz yıl 260 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl da rekor katılım bekleniyor. Büyükşehir bu yıl ki hedefi 300 bin olarak belirledi. Böylece TÜYAP'ın İstanbul Fuarı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük fuarı ünvanı elde edilebilecek. Şu ana kadar gelen taleplerden geçen yılın ziyaretçi sayısını geçeceği tahmin ediliyor. Beklenen katılımla birlikte, 4 yıl boyunca Kitap Fuarı'nı ziyaret edenlerin sayısı böylece 1 milyonu aşmış olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orhan Koloğlu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title