Haberler

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmada ölü sayısı 39'a yükseldi

Güncelleme:

Kırgızistan ile Tacikistan sınırında iki ülke vatandaşları arasında taş atma ile başlayan ve çatışmaya dönüşen olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a, yaralananların sayısı ise 153'e yükseldi. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, sınırdaki anlaşmazlığı görüşmek üzere Mayıs ayında Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'ye ziyaret gerçekleştireceği bildirildi.

Tacikistan'ın kuzeyindeki Sughd bölgesi ile Kırgızistan'ın güneyindeki Batken bölgesini ayıran sınırda dün su kaynağının kullanımında yaşanan anlaşmazlığın ardından çıkan çatışmada bilanço artıyor.

KIRGIZİSTAN'DA DAHA ÇOK ÖLÜ VAR

Kırgızistan Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda yaşanan can kaybı sayısının 31'e, yaralıların sayısının ise 123'e yükseldiği bildirildi. Kırgız yetkililer, sınırda durumun sakinleştiğini ve çatışmaların sona erdiğini belirtti.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldi

TACİKİSTAN'DA 8 ÖLÜ, 30 YARALI

Tacikistan'ın Isfara kentinde yerel yetkililer, yaptıkları açıklamada çatışmalarda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 30 kişinin de yaralandığını belirtti. Son verilerle birlikte iki ülke arasında çıkan çatışmalarda toplam ölü sayısı 39'a, yaralı sayısı ise 153'e yükseldi.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldi

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI CAPAROV, TACİKİSTAN'A GİDECEK

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, iki ülke arasındaki tartışmalı sınır noktalarının belirlenmesin ve bölgede gerginliğin giderilmesi konularının ele alındığı aktarıldı. Caparov'un görüşmede, devletlerarası sorunları diyalog yoluyla çözmekte ve Kırgız-Tacik sınırında istikrarlı durumu desteklemekte kararlı olduğunu belirttiği ifade edildi. İki ülke liderinin sınır sorununu barış yoluyla çözme konusunda Mayıs ayında Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de görüşme gerçekleştirme konusunda anlaştığı kaydedildi.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldi

Kırgızistan ve Tacikistan hükümet heyetlerinin tartışmalı sınır bölgelerinin belirlenmesiyle ilgili müzakerelere yarın Batken bölgesinde başlaması bekleniyor.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldiKırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov

NE OLMUŞTU?

Dün Tacikistan'ın kuzeyindeki Sughd bölgesi ile Kırgızistan'ın güneyindeki Batken bölgesini ayıran Isfara nehrindeki su kaynağının kullanımı ile ilgili anlaşmazlık yaşayan iki ülke vatandaşları arasındaki taşlı kavga, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu çatışmaya dönüşmüştü. İki ülke yetkilileri, gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Kırgızistan saati ile 20.00'de ateş ilan edilmesine ve askerlerin sınırdan geri çekilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı. Çatışmalar saat 00.00 sularında sona ermişti.

Kırgızistan'ın Tacikistan ile yaklaşık 990 kilometre uzunluğunda sınırı bulunurken, tartışmalı sınır kesimleri nedeniyle iki ülke vatandaşları ve sınır muhafızları arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşanıyor.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldiTacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kırgızistan Tacikistan Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

??????? ?????????:

Turkiyeden Kirgizistani destekleyen bir aciklama beklerdim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title