Haberler

Kayseri Özel, Kulkuloğlu'nun Davasını Izledi

CHP'li Özel Alınlarını karışlarız (2)ÖZEL, KULKULOĞLU'NUN DAVASINI İZLEDİCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu hakkında milletvekili olduğu dönemde Kayseri adliyesinde açılan 6 davadan 2'si sonuçlanırken, 4'ü ileri bir tarihe ertelendi.

CHP'li Özel Alınlarını karışlarız (2)

ÖZEL, KULKULOĞLU'NUN DAVASINI İZLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu hakkında milletvekili olduğu dönemde Kayseri adliyesinde açılan 6 davadan 2'si sonuçlanırken, 4'ü ileri bir tarihe ertelendi.

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'nun milletvekili olduğu dönemde yaptığı konuşmalardan dolayı hakkında açılan 6 dava bugün Kayseri adliyesinde 3, 4, 14 ve 15. Asliye Ceza Mahkemelerinde görüldü. 3. ve 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakaret suçlaması nedeniyle görülen davada şikayetçinin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki olduğu, 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakaret nedeniyle davacı olduğu ve 14. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada ise AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İl Emniyet eski Müdürü Cumali Aydın ve Kayseri eski Cumhuriyet Savcısı İbrahim Dalan'in hakaret suçlaması nedeniyle şikayetçi oldukları kaydedildi. 4 ayrı mahkemede görülen 6 davada, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ile sanık CHP eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu hazır bulundu. Şikayetçiler ise duruşmaya katılmadı. 3. ve 4. Asliye Ceza Mahkemelerinde görülen mahkemelerin sonucunda aynı suçun tekrar işlenmemesi şartıyla davalar 3 yıl süreyle ertelendi. Diğer davalar ise ileri bir tarihe ertelendi.

Mahkeme çıkışı konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bugün Kayseri adliyesinde geçmiş dönem milletvekilimiz Şevki Kulkuloğlu'na açılan 6 davayı takip etmek için buradaydık. Kimi ertelendi, kiminde kararlar alındı. Burada maalesef gördüğümüz şöyle bir şey var; iktidarın geçmiş dönem milletvekilleri üzerine kurmaya çalıştıkları baskı hem onların şahıslarıyla geçmişe yönelik kindar bir hesaplaşma hem de diğer yandan mevcut milletvekillerine (Şimdi milletvekiliyken konuşursun ama yarın sonun böyle olur) diye bir gözdağıdır. Bu konuda ne Şevki Kulkuloğlu'nun nede geçmiş dönemlerde cumhuriyet Halk Partisinde görev yapmış herhangi bir milletvekilimizin nede şu anki milletvekillerimizin ve yöneticilerimizin sahipsiz olmadığını, genel merkezimizin onların arkasında olduğunu vurguluyoruz. Adaletin can çekiştiği, iktidarın baskılarının her geçen gün arttırmak suretiyle adeta muhalefeti sindirmek suretiyle her yolu denediği bu kara günler geçecek. Bu güzel ülkede yeniden adaletin, insan haklarının kardeşlik ve özgürlüğü tesis ettiği günleri hep birlikte yaşayacağız. Bundan sonrada davaları takip etmeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise, Bugün hakkımda açılan 6 davanın yargılanmasına devam edildi. Yargının ve hukukun katledildiği bir dönem yaşıyoruz. Bugün mahkeme salonunun birinde yaşanan olay Türk yargısının geldiği nokta açısından içler acısıydı. Milletin vekilinin anayasal hakkı olan kürsü ve yasama dokunulmazlığını hiçe sayıp milletin vekilini sanık kürsüsüne çıkaran hakim görevini yapmayıp aylardır dosyaya göndermesi gereken yazıyı göndermeyen devlet memurları hakkında suç duyurusunda bulunamayacağını söyledi. Yani devlet memuru olduğunuzda korunaklı milletin vekili olduğunuzda ise korunaksız oluyorsunuz. Anayasa yok hükmünde kabul ediliyor. Zaten anayasaya uyulmayan bir ülkede mahkemelerde anayasayı yok hükmünde kabul ediyorlar. Kişiler olmayan suçlardan defalarca getirilerek cezalandırılıyorlar dedi.

Kulkuloğlu'nun avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu da şöyle konuştu

Bugün Şevki Kulkuloğlu'nun yasama görevini sürdürürken yapmış olduğu çalışmaları nedeniyle açılan 6 davanın duruşması yapıldı. Bu 6 davanın 3'ünde tazminat sorumluluğu olmadığı yolunda yargı kararları bulunmasına rağmen doğmayan tazminat sorumluluğunun ceza sorumluluğu olur mu, gibi tazminat sorumluluğu olmayan olaylarda ceza yargılaması yapılabiliyor. Türk yargısı böyle bir durum içerisine düşürülüyor. Bu yargılamalar yapılırken adil yapılmasının yanında makul sürede yapılması da esastır ama meclis genel sekreterliği mecliste yapılan basın açıklamalarına ilişkin yazılara yanıt vermiyor. Böyle bir durumda mahkemenin cevap vermeyen kişiler hakkında suç duyurusu yapması gerekirken yanıt vermesi gereken görevlilere yönelik suç duyurusunda bulunamayacağını ifade eden bir yargı. Yani meclisteki o siyasi irade iktidara bağlı irade karşısında boynu eğik bir yargı. Türk yargısı böyle bir duruma düşürülmüş değil. Bu tabloda adil yargılama koşullarının mücadelesi veriliyor. Bu tabloda yasama görevini yürüten milletvekilleri adliyelerden çıkartılmayarak mevcut milletvekillerinin etkin muhalefet yapması durumunda sürekli adliyelerin içerisinde tutulacağı şeklinde adeta gözdağı veriliyor. Böyle bir ortamda Türkiye hukuk ve demokrasi mücadelesi veriyor. Elbette Türkiye'nin sorunları hukuk ve demokrasi ile çözülecek ama bende daha önce bir yargıç ve savcı olarak yargı bağımsızlığı mücadelesi verirken en çok yargı önüne çıkarıldım. Çünkü Türkiye'de yargı bağımsızlığı yoktur. Kulkuloğlu etkin muhalefet yapabilmek için yasama çalışmalarını yürütürken, bugün bu çalışmaları nedeniyle en çok yargı önüne çıkarılan milletvekili konumundadır. Demek ki yargı bağımsızlığını savunursanız, etkin muhalefet için mücadele verirseniz sizi bekleyen kader yargı önünde ve adliyelerde sürekli tutulmak ve toplum için çalışma yapmak yerine zamanınızı adliyelere adeta hapsederek geçirilmek. bu yargının kendi iradesiyle geliştirdiği bir süreç değil, iktidarın etkisiyle ortaya çıkan bir süreçtir. İktidarın bu hukuk dışı mücadelesine karşı mücadele hukukla verilecektir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Şevki Kulkuloğlu Özgür Özel Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title