Haberler

Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nde İlk Kazma Vuruldu

Edirne'nin Keşan ilçesinde Keşan Belediyesi öncülüğünde GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) tarafından yaptırılan ve 3 ilçe ile 14 beldenin çöplerinin bir arada toplanması amaçlanan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi'nde, ilk kazma vuruldu.

Beraberinde Paşayiğit Belediye Başkanı M. Zeki Engin ve ihaleyi kazanan firmanın Şantiye Şefi Serhat Gülmez ile bilrikte Paşayiğit Beldesi Kocayarma Mevkii'ndeki inşaat alanına giden Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet

Özcan, burada açıklamalarda bulundu.

ÖZCAN: "9 YILLIK EMEĞİMİN İNŞAAT AŞAMASINA GELDİK"

9 yıldır uğraştığı projenin inşaat aşamasına geldiklerini ifade eden Özcan, "Büyük bir projemizin şu anda uygulama aşamasındayız. 9 yıllık emeğimin şu anda inşaatına başladık. Mütehatimiz geldi. Yavaş yavaş arkadan diğer ekipmanlarda gelecek. İnşaat süreci şu an itibariyle başladı. Keşan, Enez ve İpsala üçgenine hayırlı olsun." dedi

"YENİ MAHALLEMİZDE GÜZEL BİR PROJEMİZ OLDU"

Belediyelerin İller Bankası'ndan çekeceği kredilerle ilgili de ufak tefek pürüzlerin kaldığını belirten Mehmet Özcan, "O konuda krediler çıkacak. Ufak tefek çalışmalar var. Kısa sürede tamamlanacaktır. Buraya Veysel Eroğlu'nu getirecektik. Ancak programı uymadı. Biz inşaatımıza başlayacağız. Daha sonra güzel bir tören düzenleyeceğiz. Burada artık bir iş yapılıyor. Bölgemize bir şeyler yapılıyor. Şubat meclisinde Paşayiğit Beldesi'nin mahalle olarak bağlanması gündeme gelecek. Kendi mahallemizde güzel bir projemiz oldu. Elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

ENGİN: "BU TESİSTE BELDEMİN İNSANLARININ ÇALIŞMASINI İSTİYORUM"

Paşayiğit Belediye Başkanı Zeki Engin de, şunları söyledi:

"Bu alınan karar daha önceden alınan bir karardır. Bu tesisin hayırlısıyla yapılmasını temenni ediyorum. Bizler farklı yönde bir mücadele verdik. Beldemize zararı olur mu olmaz mı diye tartışmasını yaptık.

Ama bugün, her şey bitmiş ve yapım aşaması başlamıştır. Bu projenin Paşayiğit'e ve bölgemize çok büyük katkısı olacaktır. Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir isteğim de olacak. Artık Keşan'ın Mahallesi sayılırız. Ben burada yapılacak olan tesiste, beldemin insanlarının çalışmasını temenni ediyorum."

ÖZCAN: "KASIM AYINDA PROJE KULLANILABİLİR BİR HALE GELECEK"

Projenin birinci etabının Kasım ayında biteceğini ifade eden Belediye Başkanı Özcan; "Firma yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, Kasım ayına kadar projenin kullanılabilir hale getireceğini söylediler. Ayrıca burada çalışacakların en az %50'sinin Paşayiğit Beldesi'nden olacağını daha önce de söylemiştim. Onun dışında da bu alanın bir kısmı ağaçlık bir alan. Oradaki ağaçlar kesilecek. Ben onlardan Paşayiğit Beldesi'ndeki halkın faydalanmasını istiyorum. Kesilsin, fakire fukaraya verilsin. Ben bunları Keşan'a dağıtmayacağım. Bu arazi Paşayiğit'in arazisi. Bir faydası olacaksa buradaki insanlara olacaktır."

Mehmet Özcan ve Zeki Engin daha sonra ise arazide incelemelerde bulundu.

KATI ATIK BERTARAF VE DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ…

GÜNEKAB (Güney Edirne Katı Atık Birliği) tarafından Paşayiğit Beldesi Kocayarma Mevkii'nde 160 bin 400 m2'lik alanda yapılacak olan projenin ihalesini 4 Milyon 969 bin TL'ye Çevka İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. isimli firma kazanmıştı. Proje ile Keşan, Enez ve İpsala ile 14 belde belediyesinin çöplerinin aynı alanda toplanması planlanıyor.

(TB)

20.01.2013 19: 01: 09

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Engin Paşayiğit Keşan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title