Haberler

Kastamonu Bakan Soylu Belediyeleri Teröre Hizmet Eder Halden Kurtarmak Boynumuzun Borcudur-2

Bakan Soylu: Belediyeleri teröre hizmet eder halden kurtarmak boynumuzun borcudur

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 'Yüz defa bu işi yapsanız, bin defa yapsanız, o belediyeleri teröre hizmet eder halden kurtarmak bizim boynumuzun borcudur' dedi.

Kastamonu Belediyesi tarafından yaptırılan Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı, Hologram Merkezi, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü hizmet binası, Atabey Konağı Millet Kıraathanesi ve Muhtar Müzesi açılışlarını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzenlenen törende bir konuşma yaptı. Soylu, Amerika Birleşik Devleti'ni (ABD) eleştirdiği konuşmasında, 'Amerika binlerce TIR ile PYD'ye yardım yapıyor, PKK'ya yardım yapıyor. Bir taraftan bizim sırtımızı okşayıp '3 tane teröristi listeye koyduk' diyor, öbür taraftan PYD ile el sıkışıp, 'petrolün şu kadarı senin olsun bu kadar benim olsun' diye bir terör örgütü ile beraber iş birliği yapıyor. Ondan sonra o terör örgütü gidiyor DEAŞ ile işbirliği yapıp petrolün taşınmasında beraber ortak olup beraber para kazanalım diyor. Amerika'nın kimin elini kimin cebine soktuğu ne yaptığı belli değil. 15 Temmuz'un meczup yöneticisi tek başına mı yaptı o işi. Nerede yaşıyor 15 Temmuzun yöneticisi; Amerika'da yaşamıyor mu? Ona orda villalar vermediler mi, onu orada yaşatmıyorlar mı? 251 şehidimizin katili, binlerce insanımızın faili, bu7 ülkeyi alıp başka yerlere taşımak isteyen, peşkeş çekmek isteyen kişiye sahip çıkar ondan sonra 'biz müttefikiz.' Nasıl müttefiksin? Sınırlarımızda PKK'yı, PYD'yi terör örgütlerini besleyeceksin, silah göndereceksin ondan sonra ' Türkiye ile müttefikiz'. Böyle bir müttefiklik olmaz' dedi.

'TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR'

' Türkiye'nin büyümesinden ve zenginleşmesinden, ayaklarının üzerinde durmasından, etrafındaki coğrafyaya elini uzatmasından rahatsız olanlar operasyon üzerine operasyon çekmeye çalışıyorlar' diyen Soylu, şöyle devam etti:

'Gezi olaylarından, 17-25 Aralık'a kadar, 6-7 Ekim olaylarından 15 Temmuz'a kadar, tek bir dertleri var. Dertleri şu: Dertleri Türkiye'yi istikametinden vazgeçirmek.

Diğer bir dertleri de 10 bin dolar üzerine gelen Türkiye'nin kişi başı seviyesini 25 bin Dolar'a ulaştırmamak. Dertleri önlerinde eğilmeyen, belini bükmeyen, her dediklerine eyvallah demeyen bu ülkede milletimizin özgür ve hür yaşamasını, Türkiye'nin terörden arındırılmasını, ülkenin istihdamından, ülkenin zenginliğine kadar bu ülkenin dünyanın ilk 10 büyük ülkesinden birisini olmasını sağlayan ve milletin itibar ettiği, milletin güvendiği Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin yönetiminden uzaklaştırmak ve Türkiye'yi istedikleri gibi idare etmek ve Türkiye'yi istedikleri yöne çevirebilmektir.?

'BELEDİYELERİ TERÖRE HİZMET EDER HALDEN KURTARMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR'

Doğu ve Güneydoğu'da bulunan bazı illerdeki belediyelere atanan kayyumlar ile ilgili yapılan eleştirilere de sert cevap veren Bakan Soylu, şunları söyledi:

'Bakın geçen hafta ben Ağrıdaydım. Size bir örnek vereyim, hani birileri, 'niçin belediyelere kayyum atandı', niçin terörü yöneten, teröre lojistik destek sağlayan, insan kaynağı sağlayan, festivaller düzenleyip oradaki çocuklarımızı dağa gönderip eline silah verdiren bu anlayışa son verildi diye bazen Meclis kürsüsünden itiraz ediyorlar. Ağrı Belediyesi teslim alındığında bir aracında 400 haciz vardı. Kıymetli hanımefendiler 13-14 yaşındaki kızları annelerinin kucağından alıp, okullarından alıp dağa götürüp, beni bağışlayın, sizden özür diliyorum; o iğrenç adamların önüne sunup, onlara taciz ettirip, onlara tecavüz ettirip bir daha anasının, babasının yüzüne bakamaz hale getiren bir anlayışı ortadan kaldırdık diye, bazen de Avrupa'dakiler, bazen de burada terörün siyasi kolu olan PKK'nın siyasi kolu olan partinin yöneticileri bizlere çemkiriyorlar. Yüz defa da bu işi yapsanız, bin defa yapsanız o belediyeleri teröre hizmet eder halden kurtarmak bizim boynumuzun borcudur.'

21 BİN 600 UYUŞTURUCU SATICISI TUTUKLANDI

Uyuşturucu ile mücadelenin el ele omuz omuza süreceğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Bana kızdılar biliyorsunuz. Ben bir laf söyledim; demişim ki, 'okulların önünde uyuşturucu satıcılarını görürseniz ayaklarını kırın. Yanlış mı yapmışız. Bakın öyle bir mücadele yapılıyor ki bütün güvenlik kuvvetlerimiz polisimiz, jandarmamız, istihbaratımız, narkotik birimlerimiz 81 ilde Narko Timlerimizi oluşturduk. 30 il de vardı ilk önce 50 kente şimdi de 81 kente yükselttik. Bir baktım ki uyuşturucudan doğrudan ölenlerin sayısı 500'den 900'e çıkmış. Eyvah, dedim bir tehlike var. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim, dedi ki seferberlik ile üzerine gidiyorsunuz. ve şu anda Ekim ayının sonuna kadar bakın 941 sayısı 2017 sayısıdır, 920 sayısı 2016 sayısıdır şimdi ise 317. Yani bunu daha da aşağı çekmek için büyük gayret ortaya koyacağız. Şu ana kadar bu yıl 21 bin 600 uyuşturucu satıcısını tutukladık. Allah Adalet Bakanımızdan da razı olsun. Birlikte el ele kol kola büyük mücadele yapıyoruz. Siz merak etmeyin.'

Bakan Soylu, konuşmaların ardından toplu açılış törenlerine katılmak üzere Taşköprü ilçesine geçmek için Kastamonu'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Kastamonu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title