Haberler

Kanaltürk ve Bugün Önünde Müdahale! Polis Kapıyı Kırdı, Kayyum Girdi

Güncelleme:

Kanaltürk TV, Bugün gazetesinin bulunduğu binaya gelen polisler demir zincirlerle kitlenen kapıyı demir kesme makası ile yerinden söktü. Bina önünde toplanan gruba polis müdahale etti.

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasını protesto eden vatandaşların Mecidiyeköy'de bulunan bina önündeki bekleyişi gece saatlerinde de devam etti. Bekleyiş sürerken, İpek Medya binası önüne sabaha karşı saat 04.45 sıralarında otobüslerle çevik kuvvet polisleri ve 2 TOMA geldi. Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu bina önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Grup, biber gazı sıkılarak bina önünden uzaklaştırıldı. Polis, daha sonra kilitlenen demir kapıdaki zincirleri demir makasıyla keserek binaya girdi. Kayyumların binaya girmesinden sonra reji odasına giren kayyumlar yayının kesilmesini istedi

POLİSİ PROTESTO ETTİLER

Bunun üzerine yaklaşık 50 kişilik grup ellerindeki döviz ve pankartla bina kapısı önünden geçen TOMA ve Çevik Kuvvet otobüslerini alkış ve ıslıklarla protesto etti.

Polislerin geldiği haberini alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da bina önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

MÜDAHALE BAŞLADI

Saat 07:00 sıralarında ise bina önünde arbede yaşandı. Ardından polis eylemcilere çok sert müdahale etti.

İPEK MEDYA ÇALIŞANLARINA VE MİLLETVEKİLİ TANAL'A SERT MÜDAHALE

Polis, şirket çalışanlarına, gazetecilere ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'a sert müdahalede bulundu. Emniyet güçleri, biber gazı sıkarak kalabalığı dağıttı.

Bina önünde toplanan vatandaşları uzaklaştırmaya çalışan polis, binaya girmeye çalıştı. Ancak toplanan vatandaşlar buna engel olmaya çalışınca arbede çıktı. Vatandaşlara biber gazı ve su sıkarak müdahale eden polis, binaya girdi. Müdahale sırasında vatandaşlar yerlerde sürüklendi.

BİNANIN KAPISI KIRILDI

Binanın kapısı itfaiyenin yardımıyla kırıldı. Bahçeye giren polisler şirket çalışanlarını sürükledi. Plastik kelepçe takılan bir şahsın elinin kan içinde kaldığı görüldü.

Polis, gazete önünde yayın yapmaya çalışan gazetecilere de izin vermedi. Görevli kameraman ve muhabirler bina önünden uzaklaştarıldı. Koza İpek Holding'e ait binaya giren polisler gazete ve televizyon çalışanlarından bazılarını gözaltına aldı. Ellerine kelepçe takılan gazeteciler binadan çıkarılarak polis merkezine götürüldü.

POLİS BİNAYA GİRDİ

Binanın kapısı itfaiyenin yardımıyla kırıldı. Bahçeye giren polisler şirket çalışanlarını sürükledi. Plastik kelepçe takılan bir şahsın elinin kan içinde kaldığı görüldü.

Duruma tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polis gücüyle kararın infaz edilemeyeceğini söyledi.

CHP Milletvekili Eren Erdem de, eline aldığı megafonla sürekli polis ekiplerini uyardı. Olay yerindeki gerginlik sürüyor.

CHP'Lİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ

Duruma tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polis gücüyle kararın infaz edilemeyeceğini söyledi.

CHP Milletvekili Eren Erdem de, eline aldığı megafonla sürekli polis ekiplerini uyardı. Olay yerindeki gerginlik sürüyor.

DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR:

06:40 - POLİS KONUŞLANDIRILDI

Kayyum atanması kararı verilen İpek Medya grubunun Şişli'deki binası önüne saat 04.30 sıralarında çevik kuvvet polisleri ile TOMA'lar konuşlandırıldı. Gece boyunca medya grubuna destek vermek için bina önünde bekleyen vatandaşlar da polisin gelişini alkışlarla protesto etti. Durumu haber olan CHP'li Tanal da bina önüne geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mahmut Tanal, kayyum atama kararlarının hukuki olarak nasıl tebliğ edilmesi gerektiğini anlattı. Tanal, yapılanların hukuki olmadığını vurguladığı konuşmasında karara itiraz süresi dolmadan ve karar kesinleşmeden polis zoruyla bir tebliğin yapılamayacağını vurguladı.

"TOMA'LAR SINIRIMIZI KORUSUN"

Sabaha karşı polisin televizyon binası önüne konuşlandırılmasını da değerlendiren Mahmut Tanal, "Bu TOMA'lar gitsinler Güneydoğu'da sınırlarımızı korusunlar. Terör örgütleri cirit atıyor, terör örgütlerinin cirit attığı Güneydoğu'da sınırlarımız kevgir gibi gelmiş televizyon basıyorlar ya" şeklinde konuştu. Tanal, polisin konuşlanmasıyla emniyetin mobing uyguladığını savundu.

CHP Milletvekili Eren Erdem de Anayasanın 30. Maddesi'ne göre hiçbir basın kuruluşuna suç aygıtı kabul edilerek el konulamayacağını vurguladı. Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu belirten Erdem, kanunların herkes için bağlayıcı olduğunun, polis ve yargı mensuplarının da hukuka uymak zorunda olduğunun altını çizdi.

07:00 - POLİS MÜDAHALE ETTİ

Polis, İpek Medya binasına girmeye çalışıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ile gazetecilere biber gazı ve su sıkılıyor. Bazı polisler ise vatandaşları darp ederek gözaltına alıyor. CHP milletvekili Mahmut Tanal'a da tartaklandı.

07:15 - POLİS, BİNANIN KAPISIN KIRDI, KELEPÇE TAKTI

Binanın kapısı itfaiyenin yardımıyla kırıldı. Bahçeye giren polisler şirket çalışanlarını sürükledi. Plastik kelepçe takılan bir şahsın elinin kan içinde kaldığı görüldü. Duruma tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, polis gücüyle kararın infaz edilemeyeceğini söyledi. CHP Milletvekili Eren Erdem de, eline aldığı megafonla sürekli polis ekiplerini uyardı. Olay yerindeki gerginlik sürüyor.


07:25 - POLİS BİNAYA GİRDİ

Çevik Kuvvet polisi, çalışanların üzerine gaz sıkarak İpek Medya Grubu binasına girdi. Bazı çalışanlar tartaklandı.

07:30 - ÇALIŞANLAR DIŞARI ÇIKARILMAK İSTENİYOR

Polis bina içinde odaları tek tek dolaşarak çalışanları zorla dışarı çıkarmaya çalışıyor. Çalışanlar masalarının başında görevlerini yapmaya devam ediyor.

07:35 - KAYYUMLAR TOPLANTI ODASINDA

Polisin, İpek Medya'ya girişinin ardından, atanan kayyumlar toplantı odasına girdi.

07:40 - TOMA VATANDAŞLARA SU SIKIYOR

Dışarıda tepki gösteren vatandaşlara TOMA, su ve biber gazı sıkıyor.

07:40 - YARKADAŞ: TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

İpek Medya'nın içinde bulunan polislerin arasında basın açıklaması yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, şunu söyledi: İktidar bu suça polislerinide karıştırmıştır. Utanç verici bir gün yaşıyoruz. Şu anda Bugün TV nin özgür yayın yapmasının son dakikalarını yaşıyoruz... 28 Ekim 2015'te bu kararı veren ve uygulayanlar tarih önünde hesap verecek.

07:42 - TARIK TOROS: SÖZÜMÜZ DAHA BİTMEDİ

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros da yapılanlara tepki gösterdi. Toros, yaptığı açıklamada "Burası bir tekstil atölyesi değil. Yönetime yapılan atama yönetime yapılır. Yayın devam eder. Ama farklı bir şey yapmaya çalışıyorlar! Bizim yayınımız eğer siyaha düşerse medya karartmasıdır. Medya sansürüdür. Seçim operasyonudur. Buraya gelen destek olan herkese teşekkür ederim. Şükranlarımı arz ediyorum. Ama tıpkı binamıza girerek yaptıkları gibi, bina önünde vatandaşların elleri arkalarında kelepçelemek sureti ile götürüldükleri gibi dakikalar içerisinde sesimizi de kesebilirler. Ama daha sözümüz bitmedi." dedi.

08:07 POLİS KAMERALARA MÜDAHALE EDİYOR

Polis, dışarıda yayın yapan kameranın kablosunu kopardı. Binanın terasında bulunan kemaraya da müdaha eden polis, buradaki kameranın da fişini çekti.

08:20 BUGÜN MUHABİRİ GÖZALTINA ALINDI

Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman, gözaltına alındı. Polis, medya çalışanlarını binaya almıyor.

09:10 - POLİS YAYINLARI DURDURMAYA ÇALIŞIYOR

Polisin kapıyı girerek binasına girdiği Kanaltürk'ün ve Bugün TV'nin yayınları kesiliyor. Kanaltürk'te bir süre kamu spotu yayındı. Bugün TV'de ise polisler ana kumandaya girip işlemi yapmaya çalışıyorlar.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Kanaltürk Binasının Bulunduğu Ortaklar Caddesi Trafiğe Kapatıldı

Mecidiyeköy'deki Ortaklar Caddesi trafiğe kapatıldı. Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu binanın önünde polisin ve protestocuların bekleyişi sürüyor.

Bir TOMA ile çok sayıda çevik kuvvet polisi Ortaklar caddesi üzerinde bariyer oluşturdu. Protestocu grup da binaya yaklaştırılmıyor. Polislerle çalışanlar arasındaki tartışmalar da zaman zaman sokağa yansıyor

TARIK TOROS: YAYINA MÜDAHALE EDİLEMEZ

Bugün TV Genel Yayın Müdürü Tarık Toros, ana kumandada bulunan polislerin müdahalesini önlemeye çalıştı. "Bu kanalın Genel Yayın Müdürü'yüm, benim istiğim dışında yayına müdahale edilemez. Ben yayını sürdürmek istiyorum." diyerek tepki gösterdi.

'YAPILANLAR ONUR KIRICI'

Yapılan baskının çok üzücü ve onur kırıcı bir olay olduğunu ifade eden Bugün Gazetesi muhabiri Cihan Acar, "Çalıştığım kurumdan itilerek, kakılarak çıkarıldım. Elimdeki cep telefonuna ve fotoğraf makinama el koymak istediler. Çektiklerimiz onların adaletsizliği gözler önüne serecekti. Yayınlarımız durdurulmaya çalışılıyor. Haber alma hakkı engellenmeye çalışılıyor. İki gündür buradayız. Dünden beri gözlerimize uyku girmedi. Direnmeye çalıştık. Biber gazı ve çevik kuvvet ekibiyle geldiler. Bizler gazeteciyiz. Elimizden geldiği kadar görevimizi yapmaya çalışacağız. Şu anda benim yazacağım bir gazete veya televizyon yok." dedi.

'BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Hukuksuz olarak yapılan girişimle özgür medyayı, havuz medyasına çevirmeye çalışıyorlar." diyen bir vatandaş, "Biz buna izin vermeyeceğiz. Bugün almış olabilirler. Görevli arkadaşlar amirlerinin emirlerini yerine getirmeye çalışıyorlar. Onlara hak verebiliriz ama onlar da bize hak vermeliler. Özgürlüğümüzü sattığımız zaman onlar da görevlerini vesayet altında yerine getirecekler. Yedikleri lokmalar gülerek kursaklarından geçmeyecek. Aç kalsak da bu vatanda özgür olarak yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bunları hak etmediğini aktaran başka bir vatandaş ise, "Bu hak mı? 'Medyama dokunma' dedik. Polisler öyle küfürler ettiler ki. Nereden terbiye alıyorlarsa ona sesleniyorum. Bu terbiyeyi senden aldılar. Allah senden bunun hesabını soracaktır. Biz boyun eğmeyeceğiz. Dik duracağız. Bu seni korkutuyor. Bunun farkındayız." şeklinde konuştu.



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İpek Holding Mahmut Tanal Eren Erdem Koza Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (487)

1725:

17:25 rövanşı bence. ama arada bir fark var. bunlar bizim seçtiğimiz insanlar değil ve kendi malları bizi ilgilendirmez ama 17:25 te ülke malı idi. yetim hakkı var o kutuların içinde ve böyle muamele yapılmadı.

103
3
yanıtYanıtla
akp nin son cirpinisi:

bu olaylara sebeb olan dalkavuklar ve akp yalakalari allah sizin belanizi versin ADALETDEN KACANLAR ADALETDEN BAHSEDEMEZ ONCE 17 25 hesabini verin siz cok durustseniz

91
2
yanıtYanıtla
ankaralı:

veriyolar işte cevabını, isyan çıkarmak, baş kaldırmak neymiş alıyorlar hesabını.

yanıt1
yanıt24
adiliktir:

Neden halktan rahatsız oluyorsun

60
32
yanıtYanıtla
ali:

90 yaşına''da gelsen 17-26 hesabını vereceksin tayyip elbet dönecek

76
3
yanıtYanıtla
5656:

Coktan hak ettiler bu paralelciler eden bulur dünyasì

40
30
yanıtYanıtla
isimsiz:

Dünya bundan ibaret deyil bu dünyanın oteside var bu zalimligin hesabi sorulur Zalimler için yasasin cenennem

yanıt0
yanıt2
musa:

cahiliye dönemi zulmün adresi akp

67
2
yanıtYanıtla
ve:

anlaşıldı izdivaç programları''da dahil tüm kanallarda tayyibi izleyeceğiz

57
11
yanıtYanıtla
VAHA:

YİNE ORTAYA BİR CHP VE HDP Lİ MİLLET VEKİLİ FIRLAYIP TOMANIN ÜZERİNE ÇIKIP POZ VERECEKTİR. YAHU DÜNE KADAR CEMAAT İLE KANI BIÇAKLI BU İNSANLAR BU GÜN NİYE CEMAAT SEVİCİ OLDULAR. Kİ KENDİLERİ NAMAZ BİLE KILMAZ?

41
27
yanıtYanıtla
Tüm 487 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title