Haberler

Jeotermalde Sevinme Sırası Cuma, Karşıyaka ve Yeşilova Mahallelerinde

Kütahya’nın enerji zengini ilçesi Simav da 16 bin konutun tamamını jeotermal ile ısıttıktan sonra Guinnes Rekorlar Kitabına girmeyi hedefleyen belediye, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kütahya'nın enerji zengini ilçesi Simav da 16 bin konutun tamamını jeotermal ile ısıttıktan sonra Guinnes Rekorlar Kitabına girmeyi hedefleyen belediye, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta Değirmenciler Mahallesindeki 500 konu ısıtan belediye çalışmalarını şimdi de ilçenin yüksek kesimlerindeki Karşıyaka ve Cuma Mahallerine kaydırdı.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan Yeşilova Mahallesinde devam eden jeotermal enerji çalışmalarının önümüzdeki birkaç gün içerisinde tamamlanacağını ve bu süreçte Yeşilovadaki konut ve işyerlerininde jeotermal enerji ile ısınacağını kaydetti.

Jeotermal enerji ile ısınma sevinci yaşama sırasının Yeşilova, Cuma ve Karşıyaka Mahallelerinde yaşayan vatandaşlara geldiğini ifade eden Başkan Karahan, 5 yıl önce vatandaşa verdikleri sözlerin büyük bir kısmını yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Hedeflerinin Simav'ın 18 mahallesindeki 16 bin dolayındaki konutların tamamını jeotermal enerji ile ısıttıktan sonra Guinnes Rekorlar Kitabına girmek olduğuna vurgu yapan Başkan Karahan, hedefi yakalayabilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

5 yıl önce görevi devir aldığında ilçede jeotermal enerji ile ısınan mahalle sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu, şimdi ise bu sayının 15'e yükseldiğini söyledi. Simav'ın sahip olduğu jeotermal enerjinin ilçenin tamamına yetecek kapasite olduğunu ifade eden Başkan Karahan, "Jeotermal enerji ile şehir ısıtma projemizi önceden belirlenen bir plan ve program kapsamında titizlikle sürdürüyoruz. Vakti saati geldiğinde vatandaşımızı jeotermal enerji ile ısıtıyoruz. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. Görecekler. Çok kısa bir süre sonra ilçenin tamamı jeotermal enerji ile ısınacak. Türkiye adını tüm dünyaya duyuracak. Yeter ki sabırlı olalım" dedi.

Ekiplerin çalışmalarını bu günlerde ilçenin yüksek kesimlerinde yer alan Cuma ve Karşıyaka mahallelerinde sürdürdüğüne vurgu yapan Başkan Karahan, bir başka ekibin de Yeşilova Mahallesindeki konutlara bağlantı işiyle uğraştığını bildirdi. Yeşilova Mahallesinin büyük bölümünün önümüzdeki birkaç hafta içerisinde temiz, ucuz ve çevreci enerji jeotermale kavuşacağını ifade eden Başkan Karahan, "Kimse merak etmesin. TOKİ konutlarıyla Muradınlar Mahallemizdeki konutlarda jeotermal enerji ile ısınacak. Böylece Simav olarak bacalara veda edeceğiz. Vatandaşımız kirli hava solumayacak. Tertemiz bir havaya kavuşacak. İsten kirden pastan eser kalmayacak. Bayanlarımız odun kömür kovalarından kurtulacak. Herkesin gurur duyduğu bir Simav artık hayal değil, çok yakınımızda" şeklinde konuştu.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Yeşilova Kütahya Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title