Haberler

İzmir'de Şehit Oğlu Doğan Güneş'in Sünnetine Binlerce Vatandaş Katıldı

Güncelleme:

Babası 2015'te şehit edildiğinde cenazedeki göz yaşlarıyla Türkiye'nin yüreğini dağlayan Doğan Güneş'in sünnet töreni gerçekleşti. Sosyal medyadan organize olan binlerce vatandaş, Türkiye'nin dört yanından Güneş'in sünnetine akın etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 22 Aralık 2015'te bölücü terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada yaralanan ve bir hafta sonra tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen Özel Harekat Polisi Atilla Güneş'in cenaze töreninde gözü yaşlı fotoğrafla Türkiye'nin hafızasında uzun süre yer edinen oğlu Doğan Güneş'in, sünnet töreni Gaziemir'de Festival Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

BABASI ŞEHİT OLDUĞU İÇİN ERTELENDİ

Babasının şehit düşmesiyle ertelenen sünnet düğünü akrabalar arasında yapılması planlanırken, davetiyenin sosyal medyada paylaşılmasıyla İzmir'den ve Türkiye'nin birçok ilinden katılım oldu. Şehit ailesini yalnız bırakmayan vatandaşlar Doğan Güneş'in mutluluğuna ortak oldu. Güneş ailesinin evinden başlayan konvoy İzmir Adnan Menderes Havalimanı içerisindeki özel harekat binasının önünden geçti.

MİLLETVEKİLLERİ DE YALNIZ BIRAKMADI

Daha sonra Gaziemir'e dönen konvoydan inen Doğan Güneş beyaz ata binerek mehter takımı eşliğinde Akçay Caddesi'nden sünnet töreninin yapılacağı salona geldi. Törene Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan katılırken, çok sayıda polis katılarak şehit arkadaşlarının oğlunu yalnız bırakmadı.

"ONLAR ŞAHADETE ULAŞTI"

Törende konuşan şehit Ahmet Atilla Güneş'in eşi Sibel Gümüş, "Ben buraya gelen herkesle, tüm Türkiye ile gurur duyuyorum. Babası düğün gününü almıştı. Ancak nasip olmadı, göremedi. Bizim aklımızda 30-40 kişiyle kendi aramızda küçük bir sembolik düğün yapmak vardı. Doğan'a da sünnetlik giydirmeyi düşünüyorduk. Ama Türk halkı bizi yalnız bırakmadı. Mutlu günümüzde yanımızda oldu. Şehit eşi olarak yalnız olmadığımızı anladım. Herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki eşim ve tüm şehitler şahadete ulaştı. Ben buna inanıyorum" dedi.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Babasının cenaze törenindeki gözü yaşlı fotoğrafla hafızalara kazınan Doğan Güneş ise, "Beni yalnız bırakmayan sünnetime gelen herkese teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadılar. Biraz heyecanlıyım ve mutluyum. Sünnet arabasını çok beğendim. Güzel hediyeler aldım" diye konuştu.

"BABAMIZIN YOKLUĞUNU HİSSETTİRMEDİLER"

Şehidin diğer oğlu Alperan Güneş ise, "Benim sünnetimi babam çok güzel bir şekilde yapmıştı. Çok mutlu olmuştum. Kardeşimi de devlet ve milletimiz yalnız bırakmadı. Mutlu olduğu çok güzel bir sünnet düğünü oldu. Bizi yalnız bırakmayan herekse teşekkür ediyorum. Babamın yokluğunu hissettirmediler" dedi.

OTOSTOP ÇEKEREK GELDİLER

Davetiyenin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Türkiye'nin farklı illerinden vatandaşlar sünnet düğününe katıldı. Sinop'tan otostop çekerek geldiğini belirten Hüseyin Baynal, "Şehidimiz için üzerimize düşen görevi yapmaya geldik. Sinop'tan otostop çekerek geldim. Türkiye'nin neresinden olursa olsun gelerek sosyal sorumluluk görevimizi yaptık" dedi. Yine otostop çekerek Eskişehir'den gelen Orkun İriçağıl da, "Mesafelerin önemi yok. Önemli olan bugün kardeşimizin yanında olmak" dedi. Manisa'dan gelen Erkan Özdemir ise "Akrabam değil ama bugün burada olmak istedim. Şehidimizle ve onun güzel oğluyla gurur duyuyoruz" diye konuştu. Sünnete İzmir'den katılan Semiha Üstünoldu, "Vatanımız için şehit düşen polisimizin oğlunu yalnız bırakmadık, bırakmayız. Onunla gurur duyuyoruz" derken, Vildan Ulusoy ise, "Doğan bizim de oğlumuz. Onun bu mutlu gününde yanında olmak istedik. Allah vatanımızı ve vatanı için görev yapan herkesi korusun. Bütün partiler AK Partilisi, CHP'lisi MHP'lisi birlik olsun. Birlik olalım" dedi. Sünnet töreni mevlit ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atilla Güneş Gaziemir Türkiye İzmir Yaşam Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title