Haberler

İzmir Büyükşehirden "Örnekköy Stadı" İçin Son Hamle!

Güncelleme:

Örnekköy Stadı'nı yapabilmek için Spor Bakanlığı'na defalarca çağrıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu isteğini 5. kez tekrarladı. Yeni Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bu konuyu tekrar konuşacağını açıklayan Başkan Kocaoğlu " Örnekköy'ü 'verin yapalım' diyoruz. Tapu senin olsa ne olacak, benim olsa ne olacak? Bunu İzmirli kullanacak" diye konuştu.

Karşıyakalı 41 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette, kentteki spor tesislerinin artırılmasına ilişkin talebin dile getirilmesi üzerine konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Örnekköy'de yapılması planlanan stat için bir kez daha çağrıda bulundu. Söz konusu stadı yapabilmek için önceki yıllarda spor bakanları ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirmesine rağmen bir sonuç elde edemediklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, Hükümetin yeni kabinesinde yer alan Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bir görüşme yapacağını açıkladı. Amacının vatandaşların kullanacağı tesisler yapmak olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu özetle şunları söyledi:

"100 dönüm açık spor alanını sattılar. 100 dönüm açık spor alanı, Karşıyaka'nın bütün ihtiyacını, Mavişehir'in bütün ihtiyacını, Bostanlı'nın ve Çiğli'nin bütün ihtiyacını karşılayabilirdi. Yani koskoca bir kampüs olurdu. Hadi ondan da geçtik. Örnekköy'ü 'verin yapalım' diyoruz. 'Ver yapayım, tekrar sen al' diyoruz. Tapu senin olsa ne olacak, benim olsa ne olacak? Bunu İzmirli kullanacak. Spor salonunu, yüzme havuzunu vatandaş kullanacak. Bunu kendin için mi yapıyorsun? Vatandaş için yapıyorsun. 'Yeri ver, tahsis et. Yapayım, tekrar sana vereyim' dedim olmadı. Yani parayı da biz harcayacaktık. 'İstiyorsanız ortak yapalım, istiyorsanız tek başımıza biz yapalım, yine sizin olsun' dedim, olmadı. Şimdi Spor Bakanı değişti. Yeni Bakana gider tekrar derdimizi anlatırız".

2010 yılının Aralık ayında Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Örnekköy Stadı önerisini kabul etmiş ve bölgeye 15 bin kişilik stat yapılması kesinleşmişti.

6 Haziran 2012 tarihinde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Kocaoğlu, "Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile iki kez görüştüm. Örnekköy Stadı için 2 öneri sundum. 'İster hak ediş bedelinin yüzde 50'sini karşılayın ve ihaleye çıkarın isterseniz de tümünü biz belediye olarak karşılayalım ve kullanım hakkını bakanlığa verelim" ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, 8 Haziran 2012'de yaptığı yazılı açıklamada, "Açık açık söyledim ama herhalde anlamak istemiyorlar: 'Örnekköy Stadı'nı yapayım' diyorum, yaptırmıyorsunuz. 'Parasının yarısını vereyim' diyorum, 'olmaz' diyorsunuz. 'Araziyi bize tahsis edin, ben yapayım, size devredeyim' diyorum, cevap bile vermiyorsunuz. Biz 1 yılı aşkın bir süredir Örnekköy Stadı üzerinde çalışıyoruz ama tüm iyi niyetimize rağmen sonuç alamıyoruz. İktidar partisinin milletvekilleri de, sanki bu süreci bilmiyormuş gibi, beni istemezükçü ilan ediyor. Asıl istemezükçü, bana Örnekköy Stadı'nı yaptırmayan zihniyettir" diye konuşmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geçtiğimiz Şubat ayında Karşıyaka Dudayev Bulvarı ile TOKİ konutları bölgesinde oluşturulan yeni yollar ve ulaşım köprülerinin açılışında yaptığı konuşmasında yine Örnekköy Stadı için çağrıda bulunmuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akif Çağatay Kılıç Aziz Kocaoğlu Örnekköy İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title