Haberler

İsabeyli'nin 50 Yıllık Su Sorunu Ortadan Kalkıyor

İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, İsabeyli beldesinin içme suyu şebekesini revize edecek proje için kolları sıvadı.

İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, İsabeyli beldesinin içme suyu şebekesini revize edecek proje için kolları sıvadı. Beydağlarından beldeye taşınacak su için 18 kilometrelik isale hattı çalışmalarında bizzat yer alan Başkan Erim, insana yatırım yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir yasasıyla birlikte Nazilli Belediyesi'ne bağlanacak olan İsabeyli Beldesinin bugünlerde çok önemli bir yatırımın heyecanı içinde olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Erim, beldenin 50 yıllık içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldıracak proje için kolları sıvadı. Beydağlarının zirvesinden çıkan kaynak suyunu belde sakinlerinin evine ulaştırmak için hummalı bir çalışmanın içine giren Başkan Erim,

2 dönemdir sürdürdüğü görevinin 2014 yılında sona ereceğini ifade ederek, buna karşın hizmete ilk günkü heyecanla devam ettiklerini kaydetti.

Bu projeyle Ak Hizmetlerin farkının daha iyi anlaşılacağını kaydeden Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, "İkinci dönem belediye başkanlığı süremiz 2014'te sona erecek ama biz seçim beyannamelerinde vaat ettiğimiz her şeye el attık. Bunlardan biri isale hattının yenilenmesi, bir diğeri de İsabeyli su şebekesinin yenilenmesiydi. Bunlardan birincisi olan 18 kilometrelik isale hattı için 200 bin liralık tamamen hijyenik ve kapalı sistem borular aldık. Bu borular füzyon kaynaklı olup, tamamen hijyeniktir.

Bunların montajı için bizden 200 bin lira istendi. Ancak belediye olarak yaptığımız keşiflerde bu işi kendi öz kaynaklarımızla yapabileceğimizi görüp 125 bin liraya eskavatör aldık. Bunun yanında, bu boruların kaynağı için yine belediyemizden 20 bin TL talep edildi. Ancak biz 5 bin 500 TL'ye füzyon kaynak makinası alarak hem belediyemizi kara geçirdik hem de kendi kaynaklarımızı kullanarak tasarruf sağladık. Ayrıca belediyemiz iş makinalarına ilave olarak ikinci bekolader alımı yaparak bu çok önemli projeyi 3 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedefledik"dedi.

18 Kilometrelik isale hattı ile birlikte İsabeyli'nin içme suyu şebekesine neşter vurduklarını belirten Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, bu proje için İller Bankasına proje çalışması sunduklarını, bunun da kabul edilerek desteklendiğini ifade etti. KDV oranıyla birlikte 4 milyon TL tutarındaki çalışmanın yüzde 75'inin İller Bankası tarafından hibe edildiğini kaydeden Erim, kalan tutarın da yine İller Bankasından kredi alma yoluyla İsabeyli Belediyesi tarafından ödeneceği bilgisini verdi. Bütün bu çalışmaların hayata geçmesinin Nazilli Belediyesinin vereceği karara bağlı olduğunu ifade eden İsabeyli Belde Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, "Yeni kurulan bütün şehir yasası kapsamında kanun bize yaptığımız her işte valilik olurundan sonra Nazilli Belediyesinden onay almayı gerektiriyor. Valilik makamı projemizi onayladı.

Nazilli Belediye Başkanı Sayın Haluk Alıcık, konuyu görüşülmek üzere belediye meclisine havale etmiş. 1 Temmuz'da toplanacak olan Nazilli Belediye Meclisinden çıkacak sonuca göre bu yatırımı yapacağız. İsabeyli bu projeyle 50 yıl boyunca içme suyu şebekesinde bir sorun yaşamayacak.

Şu anda mevcut borular asbest. Bu sistem otomasyonlu bir sistem olacak. 24 saat su sıkıntısı olmayacak.

En ufak bir arıza bilgisayar ekranlarından görülecek ve yetkililer müdahale edecek. Zamandan ve paradan tasarruf sağlayacağız.

Depoların seviyesi bilgisayar ekranında olacak. Herhangi bir kirlenmede bilgisayar alarm verecek.

Bütün bunların olması için Nazilli Belediyesi'nin buna izin vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Başkan erim, yeni proje kapsamında; İçme suyu şebekesi tamamen yenileneceğini, yetersiz su depoları yeterli hale getirileceğini, 700 tonluk yeni su deposu inşa edileceğini, kaynak suların evlere kapalı sistem borularla taşınacağını, İsabeyli'nin içme suyu şebekesi sorununun 50 yıl boyunca ortadan kalkacağını kaydetti.

(İK)

26.06.2012 13: 53: 08

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Kuvvet Erim İsabeyli Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title