Haberler

Haberler.com Özel! İmamoğlu'nun balıkçı ziyareti doğrulanınca özür dileyen CHP'li Bekaroğlu suskunluğunu bozdu: Danışmanlarının hatası

Güncelleme:

İstanbul'un kar yağışına teslim olduğu akşam İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçıda görüntüleri ortaya çıktı. Görüntünün o akşama ait olmadığını savunan CHP'li Mehmet Bekaroğlu, fotoğrafın doğrulanmasının ardından sosyal medyadan özür dileyerek "Gerçekten utandım" ifadelerini kullandı. Özür olayının perde arkasını Haberler.com'a anlatan Bekaroğlu, "Yemek yemesi gayet normaldi. İmamoğlu keşke o açıklamayı daha önce yapsaydı. Ben dahil kendisini savunan herkesi kontrpiyede bıraktı" dedi.

Haberler.com ÖZEL - Kar yağışının hayatı adeta durma noktasına getirdiği İstanbul'da, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'de bir balıkçıda görüntülenmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya'nın sosyal medya hesabından İmamoğlu'nun söz konusu görüntülerini paylaşması CHP'li vekillerin büyük tepkisini çekti. Tepki gösteren isimlerden biri de CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu oldu. Ancak İmamoğlu'nun görüntüyü doğrulamasının ardından Bekaroğlu, Betül Sayan Kaya'dan özür diledi.

"ACELE EDEREK BİR PAYLAŞIM YAPTIM"

Dün geceye damgasını vuran paylaşım sonrası Haberler.com'dan Olgun Kızıltepe'ye konuşan Bekaroğlu, özür paylaşımının perde arkasını anlattı. İmamoğlu'nun yemek yemesini normal karşıladığını ifade eden Bekaroğlu, "İstanbul'da çok büyük bir kar yağışı oldu, bir sıkıntı yaşandı. Bunu konuştuk, tartıştık doğal olarak. Fakat bir süre sonra medyada İBB Başkanı İmamoğlu'nun görevini yapmadığı, yemekte olduğu olduğu yönünde paylaşımlar yapıldı. Değişik kanallarda bu durumun yanlış olduğu söylendi. Ben de şahsen biraz acele ederek, özellikle mekan sahibinin 'Gece kapalıydık' açıklamasından sonra eleştirenlere, Betül Hanım'a 'Ayıptır, böyle bir şey yokmuş' diye yazdım." ifadelerini kullandı.

"KEŞKE AÇIKLAMAYI DAHA ERKEN YAPSALARDI"

İBB Sözcüsü Ongun'u aradığını belirten Bekaroğlu, "Ertesi gün akşama doğru yine değişik kaynaklardan İmamoğlu'nun aslında balıkçıda olduğuna dair haberler çıktı. Murat Ağırel bu konuyu yazdı ve Başkan'ın orada olduğunu teyit ettiğini söyledi. Ben de İBB Sözcüsü Murat Ongun'u aradım, kendisi de yurt dışındaymış. Olayı doğrulayarak 'Evet, 18.00-19.00 saatleri arasında kendisi o mekandaydı. Önceden verilmiş bir sözü vardı' dedi. Sitem ettim tabii ki. Bunu açıklayabilirlerdi. O arada da Ekrem Başkan sosyal medyadan eleştirir bir şekilde açıklama yaptı. Keşke o açıklama sabah ya da akşam hemen yapılsaydı. Hiçbirimiz bu duruma düşmezdik." dedi.

"EKREM BEY'İN DEĞİL AMA DANIŞMANLARININ BEKLEMESİ OLMADI"

Yaşanan olayda İmamoğlu'nun değil danışmanlarının hatalı olduğunu söyleyen Bekaroğlu, şöyle devam etti: "Ben de durum ortaya çıkınca Betül Hanım'dan ve herkesten özür diledim. Tabii bizim CHP'liler böyle bir şeye düştüğümüz için üzüldüler. Kendi adıma onlardan da özür diledim. Yanlış anlayanlar da oldu, sanki Ekrem Bey yemek yediği için özür dilemişim gibi. Hayır, Ekrem Bey'in yemek yemesi gayet normal. Önceden söz vermiş. Onun bir yanlışı yok burada. O saatlerde büyük bir kar yağışı da yoktu. Ekrem Bey'in değil ama danışmanlarının beklemeleri olmadı. Birçok insan da benim durumuma düştü. Bu başkanın değil, danışmanların görevidir, yanlış yapmışlardır.

"ESAS REZALET İSTANBUL HAVALİMANI'NDAYDI"

Durumu AK Parti kendi hatalarını örtbas etmek için hemen kullandı tabii. Esas rezalet İstanbul Havalimanı'ndaydı. Büyük bir parayla yapıldı, Atatürk Havalimanı kapatıldı, 'Bizi kıskanıyorlar' dediler. İnsanlar çıkamadı oradan, Türkiye dünyaya kapandı. Turistler kartonların üzerinde yattı. Asıl onların konuşulması gerekiyordu, bunlar örtüldü. Biz de buna katkı sağladık. Gerçekten herkesten özür diliyorum. Çok rahatsız oldum bu düştüğümüz pozisyondan. Bunun nedeni de Ekrem Bey'in yemek yemesi değil danışmanlarının iyi bir iletişim yapamamalarıdır. 'Evet gitti, yemekteydi, şu saatte AKOM'a geldi' deselerdi hiçbir problem olmayacaktı.

"İNGİLİZ BÜYÜKEÇİ İLE YEMEK YEMESİ GAYET NORMAL"

Bir insanın yemeğe gitmesinden daha doğal ne olabilir? İngiliz büyükelçi Ankara'dan gelmiş, niye birlikte yemek yemesinler? İBB Başkanı 20 milyonluk kenti yönetiyor, kredi alıyor, davet ediliyor, misafir ağırlıyor. Bunda da bir anormallik yok. Problem, bu bilgilerin verilmemesidir. İhmal etmişler. Biz de ihmale kurban gittik. Burada kimsenin kötü niyeti de yok. Başkan da yoğundur tabii ki o akşam, krizi yönetiyordu. Sosyal medyada paylaşılanları görmemiş olabilir. Bunu danışmanların takip etmesi gerekirdi."

"ERDOĞAN BU İŞLERİ SİYASETİN ARACI HALİNE GETİRDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştiren Bekaroğlu, "Sayın Erdoğan ve adamları bu işleri siyasetin aracı haline dönüştürdüler. Bütün problemler burada. Bakın MYK'da 'Sezen Aksu eleştirisi çok fazla oldu' demiş adamları. 'Yok yok gayet iyi durumdayız, devam edin' demiş. Orada Hz. Adem ile Hz. Havva'ya hakaret edildiği için kıyametler kopmadı. Bunu siyasette verimli bir araç olarak gördüğü için kıyameti koparıyor. Bizim kadar Erdoğan da Kur'an-ı Kerim'i bilir. Ve Kur'an'da insanoğlunun nankör, cahil olduğu söylenir. Aksu'nun orada ne demek istediğini Erdoğan hepimizden iyi bilir ama işte bunu kullanıyor. Her kullanışta toplumdaki kutuplaşmayı derinleştirdiğinin farkında değil mi? Bir cumhurbaşkanı ülkenin her şeyden evvel iç barışını korumakla görevli değil mi?" ifadelerini kullandı.

"BETÜL HANIM YALAN KONUŞMUYORMUŞ, BENİM BİLGİM EKSİKMİŞ"

Bekaroğlu kendi partisinden eleştiri aldığı yönündeki söylemlere ise şöyle yanıt verdi: "Ben kimseye malzeme vermedim. Pişmanlık da söz konusu değil. Tam tersi AK Parti kanadı da 'Yanlışı çıkıp söyleyebilen, özür dileyebilen bir siyasetçi' demiştir benim için. Bunu kullanmak isteyen de olmuştur elbette. Herkes oturduğu yerden yazıyor. Ben dikkat ederim ama yanlışa düşersem de özrümü diliyorum. Hepimiz insanız. Kimsenin aracı, malzemesi değiliz. Bizim de şahsiyetimiz var. Birçok insan da beni aradı, sıkıntıya düştüklerini söylediler. Ben Betül Hanım'a 'Yalan konuşuyorsunuz' dedim. Demek ki yalan konuşmuyormuş, benim bilgim eksikmiş. Kim olursa olsun, haksızlıktan dolayı kendisinden özür diledim. Ekrem Bey'in yemeği ile ilgili bir şey demedim."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Mehmet Bekaroğlu Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Arif Zehir :

Biri İngiliz büyükelçisiyle yemeklerde diğeri Ankara ABD büyükelçisi ile toplantılarda. Ne tesadüf ABD başkanı da diyor Recep Tayyip Erdoğan ı bitirmek için muhalefeti destekleyeceğiz diyor. Hepsi tesadüf mü bunların ?

263
63
yanıtYanıtla
huseyin ozbek:

SAHI NIYE KIMSE ISTANBUL AIRPORTTAN BAHSETMIYO COKTU COKTU

84
168
yanıtYanıtla
hadi demir:

Utanma olsaydı kar rezalatinden sonra konuşmazdın

yanıt2
yanıt0
Hasan Bulut:

Bak iki gözüm bizim bir Türkçenin var. Zaten dalını budagini kestik nedir kontrpiyede bıraktı. Bizim turkcemizde çok tatlı bir kelime var mahcup bırakmak çok tatlı bir kelime ve o kadar derin duyguları ifade eder ki. Niye yabancı kelimelere bu kadar bagimliyiz

124
12
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Yav iKi GÖZÜM, sen önce Türkceyi ögren de kritigini sonraya sakla....

yanıt1
yanıt1
serdar sarıyıldız:

Doğruluğundan emin olmadığınız her konuyu savunmayın doğruların adamı olun

59
7
yanıtYanıtla
MUSTAFA YILDIRIM :

adam çalışıyor,antepde kar yağdığında boşvermişlik umursamamazlık vardo,İstanbulda bu durum olmadı..

2
8
yanıtYanıtla
Serkan kılıç :

Simdi soruyorum neresini savunacaksin ekrem beyin yok hizmette yok zaten ortada partizanlıga gerek yok koy sandığı bak ekrem bey eski oyu alabilcekmi milletin canına tak etti çünkü hala kendi partisinin adamıni savunuyor

8
1
yanıtYanıtla
Şerafettin Şeker:

olurmu olur özür dilediği içinde imamınoğlundan özür diler chp lidir ne yapsa yeridir.

7
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title