Haberler

"İletişimde Sıkıntılar Olabilir Ama Bu Asla Yakıp Yıkmayı Gerektirmez"

AK Parti Grup Başkanvekili Satır: "Politikalarımızı, bazı ürettiğimiz artıları anlatamamış, yanlış anlatmış olabiliriz, iletişimde sıkıntı olmuş olabilir ama bunlar asla yakıp yıkmayı gerektiren konular değil. İletişim ve istişare ile bunlar çözülür diye düşünüyorum" "Bize oy vermeyen yüzde 50 ile hele gençlerle hiçbir sorunumuz yok. Biz bu gençliği kendi geleceğimiz olarak görüyoruz" "AK Parti'nin kurucular kurulu üyesiyim. Bu partinin hangi kademesinde olursa olsun görev yapmak şereftir" "Partimizin demokratikleşme ve kalkınma hedefindeki projelerinin yerine getirilmesi için Meclis ayağında aktif olarak çalışacağım"

Coşkun Ergül - AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, "Politikalarımızı, bazı ürettiğimiz artıları anlatamamış, yanlış anlatmış olabiliriz, iletişimde sıkıntı olmuş olabilir ama bunlar asla yakıp yıkmayı gerektiren konular değil. Bize oy vermeyen yüzde 50 ile hele gençlerle hiç bir sorunumuz yok. Biz bu gençliği kendi geleceğimiz olarak görüyoruz" dedi.

Görevine yeni seçilen Satır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu göreve seçilmesinin çok büyük bir sorumluluk ve onur olduğunu söyleyerek, kendisine oy veren arkadaşlarına teşekkür etti.

"İlk olarak yapmayı planladığınız bir düşünceniz var mı?" sorusuna Satır, "Türkiye gelişiyor, teknoloji gelişiyor, Türkiye'nin imkanları ve ihtiyaçları da değişiyor. Dolayısıyla Türkiye'nin bazı alanlardaki yasalarının yenilenmesi gerekiyor. Darbe dönemlerinden kalan birtakım yasalar var. Onların kaldırılıp yerine daha demokratik yasaların gelmesi gerekiyor. Bu konuda hem grubumuzun hem hükümetimizin getireceği çalışmalarda aktif rol almak  istiyorum" yanıtını verdi.

Satır, "Kadınlar ve hakları için özel olarak planladığınız bir çalışma var mı?" sorusu üzerine, Türkiye'nin kadın hakları konusunda yasal anlamda, dünyadaki örneklere göre çok iyi noktada olduğunu söyledi. Yasal düzenlemelerin çoğunun yapıldığını, sadece kadın istihdamı ile ilgili eksiklikler olduğunu belirten Satır, "Onlar da zannederim son torba yasa içerisinde gelecek. O konuda biraz çalışılabilir belki, onun dışında yasal düzenlemelerde bir sıkıntımız yok" dedi.

"AK Parti'nin kurucu üyesisiniz. 2001 yılından bugüne kadar olan dönemi nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Satır, "AK Parti'nin kurucular kurulu üyesiyim, 2001'de çıkılan yolun ilk üyelerinden birisiyim. Bu partinin hangi kademesinde olursa olsun görev yapmak şereftir, sorumluluktur. O anlamda bugünkü görevim de daha önceki görevlerim de hepsi benim için çok onurluydu, önemliydi. Hepsinde de gücümün yettiği kadar aktif olarak çalıştım. Geçmişte genel merkezde de yerelde de görevlerim oldu. Biz çok büyük bir teşkilatız, aileyiz. Hepimiz birbirimizi destekleyerek bu çalışmaları yapıyoruz. Bu anlamda partinin bir üyesi olmak bile onurlu" karşılığını verdi.

-"Çok iyi noktalardayız ama yapılacak daha çok işimiz var"

Satır, "2001'de yola çıkarken bugünkü noktayı düşünebilir miydiniz?" sorusuna yanıt verirken, şöyle konuştu:

"Bu parti, halkın isteği ile kurulmuş bir partidir. Böyle bir talep ve beklenti vardı, Adalet ve Kalkınma Partisi, gerek programı, gerek tüzüğüyle, gerek öngördüğü acil eylem planlarıyla halkta olumlu destek gördü ve ilk seçimde de tek başına iktidar oldu. Daha sonra artan oy oranlarıyla genel ve yerel seçimlerde çok güzel bir ivme kazandı. Dolayısıyla bu süreci devam ettirmek gerekiyor. Çünkü toplum bize yüzde 50 oy oranıyla destek verdi. Bizler toplumun, Sayın Başbakanımızın dediği gibi her zaman hizmetkarıyız. Bu toplumun eksikliklerinin ve ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Çok iyi noktalardayız ama yapılacak daha çok işimiz var.

Partimizin programının ismi, demokratikleşme ve kalkınma. Biz bu coğrafyada yaşayan bütün insanların buna layık olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz önce demokratikleşmeyi ve ardından da kalkınmayı getirmek. Bu anlamda politikalarımızı üretiyoruz, bakanlıklarımız projeler üretiyor, Meclis grubumuz çalışıyor. Ben de yeni görevimde bu hedefe ulaşmak için, demokratikleşme ve kalkınma hedefindeki projelerin yerine getirilmesi için Meclis ayağında aktif olarak çalışacağım."

AK Parti Grup Başkanvekili Satır, "Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülkeye yayılan olayları nasıl değerlendirirsiniz?" sorusu üzerine, eleştiriye, muhalefete, itiraza yasal olan her türlü eleştiriye ve gösteriye itiraz etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

-"İtiraza evet ama vandalizme hayır"

"İleri demokrasilerde bunlar en doğal haktır" diyen Satır, "Ama bunların vandalizme kadar varması, başkaldırıya dönüşmesi, yakıp yıkma haline gelmesi kabul edilecek bir şey değil. İtiraza evet ama vandalizme hayır. Bu resmi okuduk, buradan alınması gereken birtakım dersler varsa, bunları aldık. Vatandaşlara şunu söylemek istiyorum: Yasalar içerisinde kaldığı sürece, her türlü demokratik gösteriye evet ama zarar verecek, yakıp yıkacak ve terörize edecek gösterileri kabul etmek mümkün değil. Bu anlamda duyarlı vatandaşlarımızı biraz daha dikkatli olmaya, provokasyonlara gelmemeye davet ediyorum" diye konuştu.

Satır, "AK Parti sokağa çıkan insanları anlayabildi mi?" sorusuna, "Başbakanımız gerek balkon konuşmasında, gerekse daha sonra yaptığı tüm mitinglerde 'biz yüzde 50 oy aldık ama burada yaşayan herkesin hizmetkarıyız' dedi. Politikalarımızı da böyle oluşturduk. Bu politikalarımızı, bazı ürettiğimiz artıları anlatamamış olabiliriz, yanlış anlatmış olabiliriz, iletişimde sıkıntı olmuş olabilir ama bunlar asla yakıp yıkmayı gerektiren konular değil. İletişim ve istişare ile bunlar çözülür diye düşünüyorum. Bizim, bize oy vermeyen yüzde 50 ile hiçbir sorunumuz yok, hele gençlerle hiçbir sorunumuz yok. Biz bu gençliği kendi geleceğimiz olarak görüyoruz. Gençlerle iletişimde bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Eksikliklerimizi de zaman içerisinde gidereceğimizi ümit ediyorum" karşılığını verdi.

-"Kadının olduğu yerde biraz daha sakinlik olur"

Meclis'te 3 TBMM Başkanvekilinin kadın ve yönetimde kadın ağırlığının olduğunun anımsatılması üzerine Satır, "Bu güzel bir şey, keşke daha fazla olsa" dedi. Toplumun yüzde 50'den fazlasının kadın olduğunu ve dolayısıyla kadınların karar mekanizmalarında çok daha fazla yer alması gerektiğine işaret eden Satır, "AB İlerleme raporlarında bu konularda artılarımız var ama istatistiklerdeki eksilerimiz de karar mekanizmalarındaki kadın sayısının eksikliğinden dolayı. İnşallah bizler, bizden sonra gelecek kadın siyasetçilere örnek oluruz" dedi.

Mihrimah Belma Satır, "Zaman zaman Genel Kurul'da atmosfer yükseliyor. Kürsüde kadının oturması, salonda da sizlerin olması gerginliği azaltabilir" sözleri üzerine, "Kadının olduğu yerde biraz daha sakinlik ve daha aklı selim var. İnşallah öyle olur. İnsanların birbirine hakaret etmediği, bazen sövmeye varan lafların ve şiddetin olmadığı bir ortam olması lazım. Böyle bir yeni dönem olacağını ümit ediyorum. İnşallah ben de onun aktörlerinden biri olurum" diye konuştu.

Satır, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın da aralarında bulunduğu, gerek partisinden, gerekse diğer partilerden milletvekillerinin arayıp kendisini tebrik ettiğini belirtti. -

Kaynak: AA / Politika

Mihrimah Belma Satır Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title