Haberler

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Kamu kurum ve kuruluşlarında idare birliğinin sağlanması, gelişen ve değişen mevzuata kurumlar olarak uyum sağlanması amacıyla il idare şube başkanları toplantısı Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında idare birliğinin sağlanması, gelişen ve değişen mevzuata kurumlar olarak uyum sağlanması amacıyla il idare şube başkanları toplantısı Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Mükerrem Ünlüer yanı sıra Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Vali Yardımcıları Ali Gökay ve Abdulhamit Karaca, İl Jandarma Komutanı J.Alb. İ.Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak ve kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mükerrem Ünlüer; "Bütün daire amir arkadaşlarımızı burada görmüşken 2014 yılında kış mevsiminde neler yapacağımızı projelendirirsek kararlaştırırsak 2014 yılında da onları daha rahat sunabiliriz. Gittiğimiz yerlerde herkes bizden proje istiyor, bir sorunumuzu dile getirdiğimiz zaman hemen bunun projesi var mı? Diye soruyorlar, projesi yoksa bir şey yapamıyoruz diyorlar. Gerçekten dönem proje dönemi, eğer ayakları yere sağlam basan ciddi projeleriniz varsa, sadece merkezi hükümetten değil AB fonlarından ve bizim ajanslardan bile katkı ve kaynak buluna biliniyor. Burada bu güne kadar çok proje yapılmış, çok iş yapılmış emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Kış sezonunu değerlendirerek, iyi projeler üretirsek önümüzdeki yazda onların meyvelerini alırız diye düşünüyorum. Özellikle yatırımcı kuruluşlarımız bu konuya dikkat ederlerse seviniriz. İkinci bir nokta zaman zaman vatandaşlardan bazı kurumlarda mesaiye riayet edilmediği konusunda şikayetler geliyor. Ben kurum amirlerimizden rica ediyorum bu konu üzerinde dursunlar. Bunu yaparsanız hem vatandaş nezdinde devletin itibari yükselir, hem de kurum daha ciddi algılanır ve algılanma sorunumuzda böylece giderilmiş olur"dedi.

Valilik olarak kurumlardan beklenilen hususları dile getiren Vali yardımcısı Ali Gökay şunları söyledi.

"Kurumlarda bazı uyarılacak konular var, bu konularla ilgili kurum amirlerimizi uyarmayı kurum amirlerinin de kendi personellerini uyarmasıyla kamu hizmetlerinin daha hızlı yürümesine vesile olacağını, Vatandaşların başvurularına gerekli hassasiyetin gösterilmesi, daireler arası diyalogların daha iyileştirilmesi, resmi yazışmalarda uyulacak esas ve usuller hakkında ki yönetmeliğe daha dikkatli ve titiz bir şekilde uyulması gerektiğini belirten Gökay; Valilik İmza Yetkileri Yönergesinin tüm kurum personelleri tarafından okunarak gereğinin yerine getirilmesi halinde bürokrasinin en aza indirgenmesi önemli olacağının altını çizdi.

Dilekçe Hakkının Kullanılması ve Bilgi Edinme Hakkı Kanununun kamu personeli tarafından titizlikle incelenmesi ve ilgililere süresi içerisinde cevap verilmesi gerektiğini belirten Ali Gökay tek adımda hizmet alanının tüm kurumlarımızda kurulması, kurum amirlerinin çalışma saatlerine ve tasarruf tedbirlerine gerekli özeni göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Kurum amirlerinin basına bilgi verme yetkilerinin Valilik iznine tabi olduğunu, bunun yanı sıra basına bilgi verilirken Bakanlıklarımızı Valiliğimizi ve kişisel hakları zor duruma düşürmeyecek şekilde üst amir tarafından bilgi verilmesi gerektiğini belirtti.

Resmi taşıtlarında 237 sayılı Taşıt Kanunu ve Başbakanlık, Bakanlık ve Valiliğimizin genelgeleri ve hükümleri doğrultusunda kullanılması gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Ali Gökay; Kamu binalarının ve çevresinin temiz tutulması, ayrıca Türk Bayrağı kanununa titizlikle uyulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bayburt'un kendine özgü kültürü örfü adeti, tarihi geleneği olan bir il olduğunu belirten Belediye Başkanı Hacı Ali Polat; "Hepimizin ortak bir varlık sebebi var Bayburt'a hizmet etmek. Bayburt'un genel standardı birçok ilden çok daha iyi durumda olmasına rağmen Bayburt'ta bir hava var sahipsizlik ve memnuniyetsizlik Türkiye'nin en geri kalmış ili havası var.

Oysa bizden önceki neslin hayalini kurduğu yatırımlar şu anda Bayburt'a yapılıyor. Üniversitemiz var acemi birliğinin Bayburt'ta kurulmasına Genelkurmay ikinci başkanlığı ılımlı bakıyor, Polis meslek yüksek Okulumuz var her ne kadar köylerimizde nispeten azalma olsa da merkezde nüfusumuz artıyor. Köylerdeki standartlarımız çevremizdeki bütün illerden daha iyi merkezdeki alt yapı standartlarımız çevre illerle hemen hemen aynı düzeyde olmasına rağmen Bayburt'ta bir memnuniyetsizlik var. Toplumumuzda oluşan bu olumsuz psikolojiyi düzeltebilmemiz için bütün kurum müdürlerine bu konuda büyük iş düşüyor.

İnsanları buraya bağlayıcı tedbirleri almamız gerekiyor. Bayburt'a dibe vurduk, yükselişe başladık havasını topluma yaygınlaştırmamız gerekiyor. Buna kurumlarımızı değiştirmekle başlamamız gerekiyor, kurum personellerimizi bir pozitif enerji verir hale getirmemiz gerekiyor. Dışardan gelenler bizim kurum personellerimizden pozitif bir enerji alması gerekiyor ve kurumlarımızın fiziki yapılarını değiştirmeleri gerekiyor. Biz belediye olarak çevre düzenlemelerini yapıyoruz, bunun kurumlarda da yapılması gerektiğine inanıyorum. Buna en güzel örnek giden defterdarın defterdarlık hizmet binasına yaptığı fiziki düzenlemedir. Ben kurum müdürlerinden kurum binalarının karşısına geçmelerini ve binanın Bayburt'a ne kattığına bakmasını özellikle rica ediyorum. Kurum amirleri olarak bizim sürükleyici olmamız gerektiğine inanıyorum.

Buna en güzel örnek bizim geçen yıl Belediye olarak başlattığımız bahçe ve istinat duvarları için moloz taşı ve istinat duvarı kalıbı getirdik ve birkaç noktada yaptık. Bu sene baktık ki vatandaşlarımızda o şekilde istinat duvarları yapmaya ve yaptıklarını boyamaya başladılar. Burada kamunun güzelliği ve çevre düzenini sürükleyici rol alması gerektiğini düşünüyoruz."diyerek sözlerini tamamladı.

Bayburt'un yükselmesinde büyük katkı sağlayacak olan toplantının hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Mükerrem Ünlüer katkılarından dolayı kurum müdürlerine teşekkür etti. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Hacı Ali Polat Ali Gökay Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title