Haberler

İflas Edip Ölü Şehre Dönen ABD'nin Otomobil Başkenti Detroit Dirildi

Güncelleme:

Eski parlak günlerine geri dönen ABD'nin son yıllardaki ölü şehri Detroit, bugün açılacak otomobil fuarı ile 'lüks' ağırlıklı modelleri vitrine çıkaracak.

Dünyanın en büyük gücü ABD ve otomotivin anavatanı Detroit için zor günler geride kaldı. ABD, 2008-2009 krizinin etkilerinden gerek büyüme, gerek istihdam gerekse güven artışıyla birlikte tamamen sıyrılıp, eski parlak günlerine geri dönerken Detroit'te 18.5 milyar dolarlık borcu nedeniyle yaşadığı iflastan kurtulup yeniden hızlı büyümeye geçti. Tüm bu pozitif gelişmeler 2016 yılının ilk otomobil şovunu 'lüks' bir kimliğe soktu. Çünkü daha önce ağırlıklı olarak yeni pick-up modellerinin (kamyonet) tanıtıldığı Detroit artık lüks modellerin sergilendiği bir fuar halini aldı.

50 DÜNYA PRÖMİYERİ

İlk olarak 1907'de düzenlenen, 1989'dan itibaren uluslararası hale gelen 'Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda (NAIAS) bu yıl 50'si dünya lansmanı olmak üzere 100'e yakın yeni model tanıtılacak. Bugün basın günüyle Cobo Center'da kapılarını açacak fuarı 5 bin uluslararası basın mensubu izleyecek ve 24 Ocak tarihine kadar 850 bine yakın ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.ABD'de 2015'te otomobil satışlarının 17 milyon adedi geçerek, 2005 yılına geri dönmesi bekleniyor. 2008'deki küresel ekonomik kriz sonrasında satışlar 2009'da 10.4 milyon adede kadar gerilediğini hatırlarsak, sektörün kötü günlerden sıyrıldığını görebiliriz.

ÜST SINIF TANITIM

Ekonomideki pozitif rüzgarı arkasına alan şirketler de Detroit'te özellikle lüks modeller ve SUV'larla gövde gösterisi yapacak. Cenevre ve Detroit dışında hiçbir fuara katılmama kararı alan İsveçli Volvo, en büyük kozu olan yeni S90'ı dünyaya bu fuarla tanıtırken, Mercedes'te yeni E Serisi'nin prömiyeri için yine Detroit'i seçti. Fuarda adeta bir lüks model yarışının yaşanacağı Hyundai'nin yeni lüks markası Genesis'in ilk modeli G90'ı tanıtacak olmasıyla daha da net anlaşıldı. Lüks modeller bunlarla da sınırlı kalmadı. Lincoln yeni amiral gemisini tanıtırken, Infiniti, BMW ve Audi dikkat çeken yeni crossover araçlarıyla boy gösterecek.

En son Uluslararası Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'na katılan Aston Martin 2009'dan sonra ilk kez Detroit'te yer alırken, bu yıl fuarda İngiliz Bentley, Land Rover, MINI, Jaguar ve Amerikan Tesla katılmıyor. NAIAS, 2015'te krizin yaralarını sararak iflastan kurtulan Detroit şehrine 500 milyon dolarlık bir ekonomi yaratacak.

İŞTE FUARIN YILDIZ ADAYLARI

ÇARRPIŞMALARI ÖNLEYECEK

Volvo Cars'ın lüks sınıfta en önemli kozu olan yeni S90 Detroit'te ilk kez podyuma çıkıyor. Volvo'nun yeni tasarım çizgilerini üzerinde taşıyan yeni S90, plug-in hibrit motor, internet tabanlı eğlence sistemi, lüks iç tasarım, çarpışmaları önleyebilen 'Şehirde Güvenlik Sistemi' gibi özelliklere sahip. 2016 yılının ikinci yarısında Türkiye'e satışa sunulacak araçla ilgili Volvo Car CEO'su Hakan Samuelsson şunları söylüyor: "XC90'ın lansmanı ile niyetimizi açıkça belli ettik. Geçtiğimiz 5 yılda gerçekleştirdiğimiz 11 milyar dolarlık yatırımla Volvo Cars'ı yalnızca yeniden hayal etmedik, aynı zamanda güç kazanan ve amacına uygun bir Volvo Cars markası yaratma sözümüzü de yerine getiriyoruz."

HİDROJENLİ SUV İLE TESLA'YA RAKİP

Geleceğin teknolojisi olarak düşünelen hidrojenli araç modasına Audi de uydu. Alman marka 'Q6 h-tron' isimli konseptini ilk kez Detroit Fuarı'nda sergileyecek. Hidrojenle çalışan araç, Tesla'nın Model X'ine rakip olacak. Q6 h-tron, 2018 yılında yollara çıkacak. 429 beygir güç üreten 3 elekrikli motorun yer aldığı Audi'nin yeni SUV modeli tam şarjla 500 kilometre yol katedebiliyor. Q6; Hyundai ix35 Fuel Cell, Toyota Mirai ve Honda FCV ile birlikte hidrojenli ürünler arasındaki yerini alacak.

LİTRE BAŞINA 150 BEYGİR

Porsche, Detroit en hızlı modellerinden biri olan yeni 911 Turbo S'i sergileyecek. Modelde 572 beygir güç üreten motor yer alıyor. Bir başka deyişle kaputunun altında litre başına 150 beygirlik motor bulunuyor. Eski jenerasyona göre güçlenen ve hızlanan spor otomobil sadece 2.9 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

TÜM GÜCÜNÜ GÖSTERECEK

Detroit Otomobil Fuarı'nda ev sahibi General Motors (GM), Ford ve Chrysler'in dışında Alman Mercedes de sergileyeceği modellerle adından söz ettirmeyi planlıyor. Alman marka merakla beklenen yeni E Serisi, yeni SLC (eksi ismiyle SLK) ve 621 beygir gücünde 5.5 litrelik V12 motorla donatılan AMG S65 Cabrio'yu, otomobil tutkunlarının beğenisine sunacak. Mercedes'in lokomotif modeli E Serisi hiç kuşkusuz standın yıldızı olacak. Otomobil ülkemize Nisan ayında ithal edilecek. Mercedes-Benz Türk yeni E Serisi'nin yanı sıra 2016'da pazara 7 yeni model daha sunacak. Şirket ürün atağıyla 30 bin otomobil satmayı hedefliyor.

AVRUPA'YA YIL ORTASI GELİYOR

Uzun süredir ülkemizde satışa sunulması beklenen Lexus ilk showroom'unu bu ay İstanbul Maslak'ta açıyor. Lüks Japon marka ABD otomotivinin başkenti Detroit'te ise yeni spor modeli LC'yi sergileyecek. Bu yılın ortasında Avrupa'da satışa çıkacak aracın Mercedes SL'e rakip olması bekleniyor.

PERFORMANS GÖSTERİSİ

BMW, performanslı M Serisi ile Detroit'te gövde gösterisi yapacak. 370 beygir gücünde 3.0 litrelik benzinli motora sahip yeni M2 Coupe, ilk kez tanıtılacak. Otomobil dünyayla aynı zamanda Mart'ta Türkiye'de piyasaya sürülecek.

İŞTE KARŞINIZDA EN LÜKS KORELİ

Koreli Hyundai'nin yeni lüks markası olan 'Genesis'in ilk modeli Detroit'te vitrine çıkıyor. G90 isimli yeni sedan Güney Kore'de satışa sunulurken ABD'de ise 2016 yılının ikinci yarısında piyasaya çıkacak. G90'ın 3.8 litre V6, 3.3 litre twin-turbo V6 ve 5 litre V8 motor seçenekleri bulunuyor. (Kaynak:Hürriyet)







Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kuzey Amerika Mercedes Detroit Volvo Otomobil Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (7)

Murathan:

Ülkemizde pkk terörü olmasaydı şu an o fuarda eminim bir Türk markası boy gösteriyor olurdu ama maalesef 40 yıldır terörle uğraşmaktan bütün sermaye orduya gidiyor ahh be güzel ülkem inş. en kısa zamanda hainlerden temizlenirsin

26
3
yanıtYanıtla
trabzonlu lazkopat:

turk ordusu kurdlerle ugrasıyor olmasaydı, bugun kurdıstanda bır model degıl, yuzlerce araba, cep telefonu, bılgısayar, savas ucakları her seyı yapıyor olurduk, dunyaya satardık, ama bazı kendını bılmezler bunu engellıyor

yanıt0
yanıt0
YilmazMobil-IOS:

Pkk aileleri sinirdisi tek cozum katil ailesi istemiyoruz

11
4
yanıtYanıtla
umit2500Mobil-ANDROID:

ohh ne ala valla bizim Akkoyunlu alır bunları binerek sonrada hesabını verirler ahirette..

3
5
yanıtYanıtla
akp.nin erzurumdaki besili ak tosunu:

benda gıtcam dıtroit ta. . yavv. .

6
0
yanıtYanıtla
allohasan:

elektiirkli modeller geliştikçe petrol fiyatlarının yükselmesi artık yüzyıl sonraya kaldı demektir birde çevreye duyarlı pilastik üretirsek bu iş tamamdır artık

1
0
yanıtYanıtla
ELEKTIRIKLI ARABA GELECEK:

ELEKTIRIKLI RABALARA AGIRLIK VERIYORLAR SIMDI HATA CIN ÖNDE GIDIYO ELEKTIRIKLI ARABA ÜRETMEDE

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title