Haberler

Husumetimiz Yoktu, Rahmetliye Kız Bile İstedim'

Antalya'da kardeşi Sezer Acar'ı iki oğlu ve bir yakınıyla birlikte öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Enver Acar, aralarında bir husumet olmadığını belirterek, "Olaydan 15 gün önce rahmetliye kız bile istedim" dedi.

Antalya'da kardeşi Sezer Acar'ı iki oğlu ve bir yakınıyla birlikte öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Enver Acar, aralarında bir husumet olmadığını belirterek, "Olaydan 15 gün önce rahmetliye kız bile istedim" dedi. Mahkeme sanığı 8 yıl 10 ay 20 gün hapse mahkum etti.

Antalya'da 29 Eylül 2014 günü 24 yaşındaki Sezer Acar ile ağabeyi 46 yaşındaki Enver Acar telefonda tartıştı. Tartışmanın ardından Sezer Acar, aracıyla ağabeyinin Aksu ilçesi Zeytinlik Mahallesi'ndeki evine gitti. Tartışmanın burada da sürmesi ve büyümesi üzerine iddiaya göre Enver Acar'ın oğlu Emre, diğer oğlu 13 yaşındaki E.A. ile akrabaları Rezan Kavak, Sezer Acar'a saldırdı.

Olay yerine geldiklerinde Sezer Acar'ı yerde tekmelenirken bulan polis memurları, biber gazı sıkarak tarafları ayırdı. Başına demir bükme makasıyla vurulduğu iddia edilen ve hastaneye götürülen Sezer Acar, 9 gün sonra yaşamını yitirdi. Olaydan sonra Enver Acar, oğlu Emre ile akrabaları Rezan Kavak tutuklandı. Enver Acar'ın kavgaya karışan oğlu E.A.'nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Sanıklar hakkında Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

RAHMETLİYE KIZ İSTEDİM

Önceki gün görülen karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıklar, tahliye talebinde bulundu. Üzgün olduğunu söyleyen Enver Acar, "Ben olaydan 15 gün önce rahmetliye kız istedim, kardeşimle hiçbir husumetim yoktur. Kendisine en büyükleri olarak her türlü yardımı yaptım. Benden 7 bin 500 lira istedi. Ben 'Arabanı sat, hem bankaya borcunu öde, hem düğününü yap' dedim. Bu olayda ölüm olması beni perişan etti. Hem ailem, hem çocuklarım perişan oldu. İyilik yapmak isterken böyle bir şey oldu. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum" diye konuştu.

AMCAM GELİP BANA SALDIRDI

Enver Acar'ın oğlu Emre Acar da "Öldürmeye niyetimiz olsa, polisi, amcalarımızı, halalarımızı aramazdık. Eğer amcam 10 dakika önce gelse, bunlar olmayacaktı. Ben dışarı çıktığımda amcamın saldırısına uğradım. Bunun üzerine babamla evimizde misafir olan Rezan Kavak bizi ayırmaya çalıştı. Polisler benimle amcamı ayırdıktan sonra amcam babama, '20 sene geçse de seni öldüreceğim' diyerek yeniden saldırdı. Ben araya girince yaralandım. Babam ile Rezan da ayırmak için araya girdi. Polisler hepimizin üzerine biber gazı sıktı. Yine miras ve arsa konusu konuşulduğunu iddia ediyorlar. Biz hiçbir şey konuşmadık. Böyle bir şey olmasından çok üzgün ve pişmanım" dedi.

MAKTULÜ TANIMIYORUM BİLE

Rezan Kavak da kendisinin bu olayla hiçbir alakası olmadığını iddia etti. Olayın nedenini bilmediği gibi kavgada yaşamını yitiren Sezer Acar'ı tanımadığını da söyleyen Kavak, "Maktulü ilk olay yerinde gördüm. Maktul, olayın ikinci aşamasında yanıma gelip 'Sen de var mıydın lan' dedi. Ben işlemediğim bir suçtan 1 yıldır tutukluyum" dedi.

Sanıklardan Enver Acar, 8 yıl 10 ay 20 gün, Emre Acar 7 yıl 8 ay, Rezan Kavak 5 yıl 6 ay 20 gün hapse mahkum edildi. Tutuksuz sanık E.A.'yı 2 yıl 9 ay 10 gün hapse mahkum eden mahkeme, bu cezayı erteledi.

KARARI TEMYİZ EDECEĞİM

Duruşma çıkışı Enver Acar'ın eşi fenalaşırken, Sezer Acar'ın ağabeylerinden Ömer Acar ise cezaların az olduğu gerekçesiyle karara tepki gösterdi. Ömer Acar, "Dört kişi bir olup kardeşimi öldürdü. Böyle ceza mı olur ? Böyle cezayla cinayetler teşvik edilir. Ölen kardeşim yaşlı anneme ve babama bakıyordu. Bu olaydan sonra annemle babam da perişan oldu. Duruşmaya bile gelemediler. Bu kararı temyiz edeceğim" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enver Acar Antalya Eylül Kavak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title