Haberler

Hayde Efem'de Çekimler Tamamlandı

Aydın'ın ürünlerinin tanıtılacağı ve Türkiye'nin ilk mumya filmi olacak 'Hayde Efem'de çekimlerin tamamlandığını açıklayan yönetmen Kerem Sarı, birçok ünlü ismin desteklediği ve kurgu aşamasına gelen filme halen sponsor desteği sağlanamadığını...

Aydın'ın ürünlerinin tanıtılacağı ve Türkiye'nin ilk mumya filmi olacak 'Hayde Efem'de çekimlerin tamamlandığını açıklayan yönetmen Kerem Sarı, birçok ünlü ismin desteklediği ve kurgu aşamasına gelen filme halen sponsor desteği sağlanamadığını belirtti.

Aydın'ın ürünlerinin tanıtılacağı ve fantastik komedi tarzında Türkiye'nin ilk mumya filmi olacak 'Hayde Efem'in planlandığı gibi 5 hafta süren çekimleri Aydın'ın tarihi mekanlarından Tralleis, Nysa ve Afrodisias antik kentleri ile Apollon Tapınağı ve Çakırbeyli köyünde tamamlandı. Çekimleri sorunsuz bir şekilde tamamlayan yönetmen Kerem Sarı, tek tek izlediği görüntüleri kontrol etmesinin ardından kurgu için bu hafta İstanbul'da stüdyoya girecek.

Yorucu da olsa çekimleri belirlenen sürede tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten yönetmen Kerem Sarı, "Çakırbeyli köyü, Tralleis, Nysa ve Afrodisias antik kentleri, Apollon Tapınağı, Kuşadası, Didim, Karacasu'da çekimleri belirlediğimiz şekilde her hangi bir sorun ve aksaklık yaşamadan 5 haftada tamamladık. Çekimlerimiz esnasında bize destek veren Aydın Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ile çeşitli oda ve borsalara teşekkür ediyorum. Yoğun bir şekilde çalıştığımız 5 hafta süresince oyuncularımız ve film ekibinin yemek ihtiyaçlarını karşılayan ERPA'ya, su ihtiyacını karşılayan Şırlansu'ya, hava çekimlerini gerçekleştiren Ege AirCam firmasına şükranlarımı sunuyorum. Hayde Efem'den desteklerini esirgemeyen Çakırbeyli halkına, oyuncularımız Gülnihal Demir, Volkan Baş, Ece Yentür, Zafer Kaya, Hülya Böcekli, Coşkun Kemer, Hasan Aşıcı, Nihat Kapız, Bekir Anlıak, Umut Oğuz ve Hülya Savaş'a gönüllü olarak verdikleri destekten ötürü minnettarım. Ayrıca çekimlerimiz sırasında setimize konuk olarak hem bize manevi destek veren hem de filme rol alan Tayfun Talipoğlu, Adanalı'nın Fiko'su Umut Oğuz, İzmir Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Hülya Savaş, Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ve Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen ile Aydın'da görev yapan basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

"ALNIMIZIN AKIYLA BİTİRECEĞİZ"

Filmin çekimlerinin tamamlandığını ifade eden Sarı, "Hayde Efem filmiyle Aydın halk kültürü ile antik kentlerimiz, turizm beldelerimiz ve dünyaya marka olmuş ürünlerimiz tanıtılacak. Şuanda çektiğimiz görüntüleri kontrol edip yeniden gözdem geçiriyorum. Bu işlemin ardından bu hafta filmin kurgu aşaması için İstanbul Şafak Film Stüdyolarına gideceğim. Kurgu içinde önemli bir bütçeye ihtiyacımız var. Bunun için Aydınlı birçok firmayla görüştük. Çok küçük destekler istememize rağmen görüşmelerimizin hiçbirinden olumlu sonuç alamadık. Aydın ve Aydın ürünlerini tanıtmak için hazırladığımız bu projeye firmalardan destek bulamamamız bizleri çok üzüyor. Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen filmin projesini alnımızın akıya sürdürüyoruz. İnşallah Mart-Nisan aylarında gala yapıp filmimizi vizyona sokmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Apollon Tapınağı Kerem Sarı İstanbul Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title