Haberler

Haliliye'den Ankara'ya "İpekyolu'nda El Sanatları" Sergisi

Haliliye Belediyesi’nin Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinin, Karacağ Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı projesi kapsamında hazırladığı, ’İpekyolu’nda El Sanatları’sergi, Ankara’da sanatseverlerle buluştu.

Haliliye Belediyesi'nin Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinin, Karacağ Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı projesi kapsamında hazırladığı, ' İpekyolu'nda El Sanatları'sergi, Ankara'da sanatseverlerle buluştu.

Haliliye Belediyesi'nin Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinin, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Etkileşim Mali Destek Programı (SEP) projesi çerçevesinde hazırladığı el sanatları ürünlerinin sergileneceği, ' İpekyolu'nda El Sanatları' konulu serginin açılışı, Ankara'daki Altındağ Belediyesi'nin Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi Galerisi'nde gerçekleştirildi. Altındağ Belediyesi'nin de proje ortağı olduğu serginin açılışına, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti 25. Dönem Milletvekili Hamide Sürücü, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Haliliye Belediye Meclis Üyesi Aysel Göncü, Haliliye Belediye Meclis Üyesi Hande Çankaya, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, AK Parti Haliliye İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış ve Karacadağ Kalkınma Ajansı yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

KADIN MEHTERAN TAKIMI GÖSTERİ

Açılış öncesi Altındağ Belediyesi Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde eğitim alan kadınlardan oluşan Mehteran Takımı, gösterilerini sundu. İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan kadın mehteranların gösterisinin ardından kadın folklor ekibi sahne aldı. Birbirinden güzel oyunları sergileyen kadın folklor ekibi de, izleyenlerden büyük alkış aldı. Mehteran ve folklor gösterilerinin ardından konuşma yapan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, sosyal etkileşim programına ortak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Projeye şeref duyarak iştirak ettiklerini belirten Temel, "Karacağ Kalkınma Ajansı'nın mali destekleriyle Haliliye Belediyesi tarafından hazırlanan bir sosyal etkileşim projesi olan İpekyolu'nda El Sanatları projesi için iki ay önce Kültür Müdürlüğümüze katılımcı olma teklif edildiğinde bizde sevinerek, şeref duyarak bu projeye iştirak ettik" ifadelerini kullandı.

"EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİ ANKARA'DA SERGİLİYORUZ"

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ise yaptığı konuşmada, Haliliye Belediyesi olarak kadınların sosyal gelişimleri için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Proje kapsamında kadın destek merkezlerinde hazırlanan el sanatları ürünlerinin Ankara'da sergilendiğinin altını çizen Başkan Demirkol, "Kadın destek merkezlerimizde yapılan bu ürünleri, bu el emeği göz nuru eserleri biz Altındağ Belediyesi'nde sergileme ve daha sonrasında Altındağlıların yapmış olduğu eserleri, kendilerini Şanlıurfa'da misafir ederek sergileme imkanını elde etmiş bulunuyoruz. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Son olarak konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, yapmış olduğu konuşmada güzel bir projenin açılışında yer aldıklarını ifade etti. Çiftçi, "Güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Kadınlarımızın maharetlerinin sergileneceği bir sergideyiz. Şanlıurfa'lılar adına burada olmaktan, köprü kurmaktan, etkileşime katkı sunmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

SERGİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Haliliye Kadın Destek Merkezlerindeki 25 kursiyer ve usta öğreticilerin eserlerinin yer aldığı sergi, katılanlarının büyük beğenisini topladı. Sergi, 3 gün boyunca sanatseverleri kabul edecek. Projenin birinci programı olan "İpekyolu'nda El Sanatları" sergisinin Ankara'da sergilenmesinin ardından Altındağ Belediyesi'nin Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezlerinde eğitim gören kursiyerler ile usta öğreticilerin hazırladığı eserler, projenin ikinci bölümü olarak Şanlıurfa'da sergilenecek.

Gerçekleştirilen projede, Karacağ Kalkınma Ajansı'nın "Düzey 2 Bölgeleri" arasında sosyal etkileşimin arttırılması ve sosyal sermayenin geliştirilmesi genel amacıyla oluşturulan Sosyal Etkileşim Programı kapsamında Ankara, Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgeleri arasında güven ilişkilerinin geliştirilmesi, bilgi ve tecrübe paylaşımının arttırılması ve sosyal bağları güçlendirilmesi amaçlanıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Şanlıurfa İpekyolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title