Haberler

Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu, Terör Gündemli Toplanıyor

HALİFAX (AA) – Kanada'nın Halifax kentinde her yıl kasım ayında toplanan Uluslararası Güvenlik Forumu yarın başlıyor.

HALİFAX (AA) – Kanada'nın Halifax kentinde her yıl kasım ayında toplanan Uluslararası Güvenlik Forumu yarın başlıyor.

Güvenlik alanında uluslararası boyutta düzenlenen önemli organizasyonlardan biri olan Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu, bu yıl yedinci kez düzenleniyor. İlk kez 2009 yılında düzenlenen Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu, bu yıl terör ana başlığı ile toplanıyor.

Foruma Türkiye'den 2016 Dünya Enerji Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı Hasan Murat Mercan, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, Çalık Holding Üst Düzey Yöneticisi Ahmet Çalık, gazeteciler ve uluslararası kuruluşlarda görev yapan bazı Türk yönetici ve araştırmacılar da katılıyor.

Öte yandan Türkiye, stratejik konumu, aktif dış siyaseti, gelişmelerdeki önem ve ilgisi nedeniyle forum boyunca işlenecek başlıkların birçoğunda da adı geçecek ülke durumunda.

-Terör ana gündem

Forum Başkanı Peter Van Praagh, organizasyon ajandasına ilişkin yaptığı açıklamada, terör konusunun Paris saldırıları sonrası, tüm dünya için olduğu kadar güvenlik uzmanlarının da en üst düzeydeki odak noktası olduğunu belirterek, "Bu konu savunma ve güvenlik ile her zamankinden daha geniş ve etkin biçimde ele alınacak. Demokrasileri hedef alan tüm tehditleri, forum boyunca ana başlık olarak irdeleyeceğiz" dedi.

- Kanada Savunma Bakanı açacak

Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nun açılışı, Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan'ın konuşması ile yapılacak. Açılışın ardından "Eski Dünya, Yeni Kanadalı Fikirler" başlığı ile forumun ilk oturumu gerçekleştirilecek. İlk gün tartışmalarının sonunda akşam yemeğinde ise eski Kanada Ulusal Savunma Bakanı Peter MacKay'a onur ödülü takdim edilecek.

Forum 22 Kasım'a dek sürecek, forumda tartışmalar; Çin, Anlaşma Sonrası İran, Rusya ve Putin'in Kuralları, Küresel Oyun Alanında Kırılan Kurallar, Disiplin ve Bozukluk, Gelenekten Kopma: Gelişmiş Modern Müslümanlar, Asya-Pasifik'te Güvenlik Zorlukları, Atina'dan Brüksel'e: Avrupa Hattı, İsrail Olmak, İklim: Paris İçin Isnıyor, Saldırılardaki Son Dalga: Terör Eğitimi, Afganistan'dan IŞİD'e Amerika Sonrası Stres Bozukluğu, Avrupa'nın Entegrasyon Sorunları, Türkiye'nin Zor Komşuları, Uyuşturucu Satışları, Köleleştirilen Kadınlar, Terörün Finansmanı ve Terör Davaları gibi başlıklar altındaki oturumlar da gerçekleştirilecek.

-Mercan, enerji oturumunda konuşacak

Türkiye adına foruma katılacak olan Mercan, Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'nun son günü gerçekleştirilecek Ucuza Enerji Pahalı Sonuçlar başlıklı oturumda konuşacak. Önümüzdeki yıl İstanbul'da gerçekleştirilecek Dünya Enerji Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı olan Mercan, Türkiye'nin enerji politikalarını anlatacak.

-Bu yıl ilgi düşük

Her yıl devlet başkanı, başbakan ve bakan seviyesinde onlarca katılımcıyı ağırlayan Halifax Uluslararası Güvenlik Forumu'na bu yıl ilgi düşük. Foruma geçen yıl Türkiye'den 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılmıştı. Foruma şu ana kadar bakan seviyesinde Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Singh Sajjan'ın yanı sıra, Kosova Güvenlik Güçleri Bakanı Haki Demolli, Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, Makedonya Savunma Bakanı Zoran Jolevski, Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidasheli, Arnavutluk Savunma Bakanı Mimi Kodheli, Litvanya Savunma Bakanı Juozas Olekas, Karadağ Savunma Bakanı Milica Pejanovic-Djurisic ve Kolombiya Savunma Bakanı Luis Carlos Villegas Echeverri katılıyor. Foruma bu yıl, devlet başkanı ya da başbakan seviyesinde katılım yok.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Murat Mercan Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title