Haberler

Zeybekci İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ile Biraraya Geldi

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, FETÖ soruşturması kapsamında operasyon yapılan şirketler ile ilgili olarak "Nasıl terör örgütüne silahlarını yok et, göm, üzerine de beton dök diyorsak, bunlar da terör örgütünün önemli silahlarıdır, bir şekilde aynı mantıkla yok edilmesinin sağlanması lazım" dedi.

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, FETÖ soruşturması kapsamında operasyon yapılan şirketler ile ilgili olarak "Nasıl terör örgütüne silahlarını yok et, göm, üzerine de beton dök diyorsak, bunlar da terör örgütünün önemli silahlarıdır, bir şekilde aynı mantıkla yok edilmesinin sağlanması lazım" dedi.

Bakan Zeybekci, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşananları aktarmak üzere geldiği Londra'da, "İş adamları, Ekonomi ve Ticaret" başlıklı toplantının, ardından basın toplantısı düzenledi.

İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ile bir görüşme yapan Zeybekci, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından Türkiye ile bu ülke arasında bir Serbest Ticaret Anlaşması yapılmasına yönelik çalışmalara başlama konusunda Fox ile anlaştıklarını söyledi.

Zeybekci, Bakanı Liam Fox ile görüşmesinin olumlu bir havada geçtiğini belirterek, "Bir terör örgütünün darbe girişiminin nasıl bir demokrasi ve halk zaferi haline dönüştüğünü ve sonrasındaki ekonomik gelişmelerle ilgili de dünyanın başka noktalarında gerek TL'nin değeri, gerek faiz, gerekse diğer nakit finansal hareketlerle ilgili beklentilerin tam tersine, Türk ekonomisinin nasıl tepkiler verdiğini anlattım." dedi.

TÜRK İNGİLİZ İŞADAMLARI BİRARAYA GELECEK

İngiltere ile Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu toplantısının bu yıl içinde, muhtemelen kasım ayında Londra'da yapılacağını bildiren Zeybekci, bu kapsamda Türk ve İngiliz iş adamlarını bir araya getirecek bir iş forumu da düzenleneceğini de ifade etti.

FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDAKİ ŞİRKETLER

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bakan Zeybekci, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında operasyon yapılan şirketlerle ilgili soru üzerine, terör örgütüne yardım ve yataklık eden şirketlerin ekonomiye potansiyel tehdit oluşturmayacağını belirtti. Zeybekci, "Bu şirketlerin, ekonomimizi, 3. tarafları, ekonomimizin diğer aktörlerini olumsuz etkilemesine izin vermeyeceğiz. TMSF'nin bu anlamda devreye girmesinin altında yatan gerekçe de budur." dedi.

Zeybekci bu şirketlerle ilgili olarak, "Nasıl terör örgütüne silahlarını yok et, göm, üzerine de beton dök diyorsak, bunlar da terör örgütünün önemli silahlarıdır, bir şekilde aynı mantıkla yok edilmesinin sağlanması lazım." diye konuştu.

Nihat Zeybekci, Türkiye'de bir erken seçim ihtimali olup olmadığının sorulmasına karşılık da "Gerek parlamentonun, gerek siyasetin, gerek hükümetin, gerekse partimizin gündeminde erken seçim diye bir şey kesinlikle yoktur." dedi.

" İŞ GÜCÜNÜN SERBEST DOLAŞIMI OLMAYACAK"

İngiltere ile yapılacak Serbest Ticaret Anlaşması'nın iş gücünün serbest dolaşımını içerip içermeyeceğiyle ilgili soruya da Zeybekci, bu anlaşma kapsamında iş gücünün serbest dolaşımının olmayacağı yanıtını verdi.

Sığınmacılarla ilgili anlaşma kapsamında gündemde olan vize muafiyeti konusuna da değinen Zeybekci, "Türkiye'nin vize serbestisine kavuşmasının bir adım öncesinde ben Türkiye'nin ekonomik olarak AB ile entegrasyonu anlamına gelen Gümrük Birliğinin güncellenmesini ve bizim istediğimiz şekilde güncellenmesini daha öncelikli olarak görüyorum." diye konuştu.

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Zeybekci, karara, "İngiltere'nin AB'yi yüzüstü bırakması" olarak değil, "AB'nin İngiltere'yi tutamaması" şeklinde bakmak gerektiğini söyledi.

İngiltere'nin yüzyıllardır dünyada önemli bir ekonomik aktör olduğunu dile getiren Zeybekci, bu ülkenin ayrılmasının AB için bir kayıp olduğunu ifade etti.

Zeybekci, İngiltere temasları sırasında kendisine eşlik eden AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerine de teşekkür etti. Zeybekci, 15 Temmuz sonrası dönemin önemli kazançlarından birinin "siyasetteki birlikte hareket edebilme kabiliyeti" olduğunu vurguladı.

MHP VE CHP MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Zeybekci'den sonra söz alan MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya da ziyarete katılma gerekçesini, "darbe girişiminin dünyaya daha doğru anlatılması noktasında katkı vermek" olarak açıkladı.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ da parti olarak hedeflerinin özgürlükçü demokrasiyi Türkiye'de kalıcı kılmak olduğunu söyleyerek, "CHP'nin 15 Temmuz'a bakışı nettir. 15 Temmuz hukuka, parlamenter demokrasiye yapılmış bir darbe girişimidir ve tarihin en kanlı darbe girişimlerinden biridir. Biz darbe girişimine karşı demokrasiyi savunduğumuzu net bir şekilde ortaya koyduk ve koymaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Liam Fox Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN 2024 FENERBAHÇE - OLYMPIACOS MAÇI | Fenerbahçe elendi mi? Maç özeti Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title