Haberler

Yurt Genelinde Hava Sıcaklıkları Yer Yer 45 Dereceye Kadar Çıkacak

Güncelleme:

Ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba, iç kesimlerde ise perşembe günleri sıcaklıkların 40-45 derece kadar çıkmasıyla haftanın en sıcak günleri yaşanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Ankara'da perşembe günü 39, İstanbul'da çarşamba günü 37, İzmir'de ise 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Vatandaşlara sıcaklıklara karşı dikkatli olmaları ve koruyucu önlemleri almaları uyarısında bulunuldu.

Yurt genelinde hava sıcaklıkları yer yer 45 dereceye kadar çıkacak

ANKARA - Ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba, iç kesimlerde ise perşembe günleri sıcaklıkların 40-45 derece kadar çıkmasıyla haftanın en sıcak günleri yaşanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, ülke genelinde yaşanacak sıcaklık durumuna ilişkin bilgiler verdi.

Kıyı Ege ve Akdeniz'de yurt geneline nazaran daha hissedilir derecede yüksek bir sıcaklık beklentileri olduğunu dile getiren Yıldırım, " Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası özellikle çarşamba günü itibarıyla Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da, mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkmasını, diğer bölgelerdeyse 2 ila 6 derece üzerine çıkmasını bekliyoruz. 10 dereceye varan artışlar gözlemiyoruz. Manisa ve Aydın'da 45 dereceye varan çarşamba gününün en yüksek sıcaklığını bekliyoruz" dedi.

Yıldırım, "Ankara'da perşembe günü 39, İstanbul'da çarşamba günü 37, İzmir'de ise 41 derece kadar çıkmasını bekliyoruz. Akdeniz kıyılarında, Antalya, Adana, Mersin çevrelerinde sıcaklıkların 41-42 derecelere kadar yükselmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Sıcaklıklara karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan Yıldırım, "Günün en yüksek sıcaklığa ulaştığı saatler 11.00 ila 16.00 arasında vatandaşlarımızın sokağa çıkarken dikkatli olmaları, koruyucu önlemleri alarak dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği illerde sıcaklıkların 40-41 derece civarında olmasını beklediklerini kaydeden Yıldırım, "O bölgede herhangi bir yağış beklentimiz yok. Sıcaklık açısından dikkatli olmalarında fayda var" dedi.

Yağışlar devam ediyor

Hava Tahmin Uzmanı Yıldırım, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağışların devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu, Samsun ve Ordu çevrelerinde yağışlar devam ediyor. Yarın da aynı şekilde beklentimiz devam etmekte. Trabzon, Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin yüksekleriyle Doğu Anadolu'nun kuzey doğusunda Erzurum, Ardahan, Kars çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

"Perşembe günü itibarıyla ise sıcak hava dalgası yurdumuzu terk ediyor"

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri dışında herhangi bir yağış beklemediklerini, havanın az bulutlu ve açık geçmesini beklediklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Çarşamba günü itibarıyla tüm yurtta hava az bulutlu ve açık olacak. Perşembe günü itibarıyla ise sıcak hava dalgası yurdumuzu terk ediyor. Özellikle Kuzey Batı ve Batı'dan başlayarak sıcaklıklar azalmaya başlıyor. Yer yer 10 dereceye varan sıcaklık azalışları gözlemlenmesini tahmin ediyoruz. Hafta sonu ülkemiz genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri altına inmesini tahmin ediyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kuzey Afrika Ege Akdeniz İç Anadolu Çarşamba İstanbul Perşembe Marmara Akdeniz Afrika Ankara İzmir Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title