Haberler

Vatikan Sözcüsü, Papa Sultanahmet Camii'nde Dua Etmez Demişti

Güncelleme:

Vatikan sözcüsü, Papa'nın Sultanahmet ve Ayasofya'da dua edip etmeyeceğiyle ilgili soruya; "Bir Hristiyan'ın, bir camide dua etmesinden bahsedilemez" cevabını vermişti.

Vatikan sözcüsü Peder Federico Lombardi, 17 Kasım'da Katolik Hristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco'nun Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin yaptığı basın toplantısında, Papa'nın Sultanahmet ve Ayasofya'da dua edip etmeyeceğine ilişkin soruları cevaplamıştı.

PAPA, SULTANAHMET CAMİİ'NDE DUA EDECEK Mİ?

1 milyar 200 milyon Katoliğin ruhani lideri Papa'nın, seyahatinin ikinci gününde gideceği Sultanahmet Camii'nde dua edip etmeyeceği sorusu yöneltilen Sözcü, "Bir Hristiyan'ın, bir camide dua etmesinden bahsedilemez. Elbette orası da birçok insanın dua ettiği dini bir mekan. Bazıları kendi dininin gereklerini dışa vurmadan, başka dinin mabetlerinde Tanrı'ya sessizce yakarabilir. Sultanahmet'te planlanan bir ayin söz konusu değil ve bu ziyareti, manevi bir boyutu olan dinler arası ilişki çerçevesinde düşünmek lazım" diye konuştu.

Bir Müslüman din adamının da bir kiliseyi ziyaret ettiğinde, o dinin mabedine saygı göstererek, kendi dininin gösterisini yapmayacağını anlatan Lombardi, "Ben camide içimden, 'Tanrım, etrafımdaki insanları koru' diye dua edebilirim. Ancak kendi dinimin gösterisini yapmadan, karşı dine saygıyla bunu yaparım. Yani dua, birçok anlama gelir. Tanrı'nın önünde sessizce meditasyon da yapılabilir ve bunu da dua olarak tanımlayabilirsiniz. Daha önce de papalar, sinagog ve cami gibi diğer dinlerin kutsal mekanlarını ziyaret etti" diye sözlerini sürdürdü. Lombardi bu nedenle, Papa'nın camide sessizce içinden dua etmesinin büyük bir problem olmayacağını da ifade etti.

AYASOYFA'DA DUA SORUSU

Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren ilk Papa olan 6. Paolo'nun, Ayasofya'da diz çökerek bir dakikaya yakın dua etmesine atıfta bulunularak, Papa Francesco'nun da burada dua edip etmeyeceği sorulan Lombardi, "Göreceğiz ne olacak, ama programda öngörülen bir dua yok. Göreceğiz Papa kişisel olarak bir meditasyon anı yaşar mı diye. Ancak kamuya açık bir dua olmayacak" diye cevap verdi. İstanbul'da aşırı güvenlik önlemleri beklendiğinin hatırlatılması üzerine ise Lombardi, "Buna şaşırmam. Sonuçta Papa önemli bir misafir ve gereken önlemler alınacaktır" dedi. Katolik cemaatinin az olmasından ötürü Papa'nın İstanbul'da papalık cipi 'Papamobile' ile tur atmayacağını da ekleyen Lombardi, "Papa ile bir araya gelmek isteyen Katolik cemaati, Cumartesi öğleden sonra İstanbul'daki Papalık Temsilciliği'nin bahçesinde onunla görüşebilecek. Zaten onlar da o bahçeye sığacak sayıda ve ekstra güvenlik önlemlerine gerek olamayacaktır" dedi. Lombardi, "Papa, Irak Kürdistan'ından gelen mültecileri ziyaret edecek mi" sorusunu ise, "İstanbul'da herhangi bir göçmen merkezini ziyaret söz konusu değil" diye cevapladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Federico Lombardi Sultanahmet Vatikan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (6)

AKINCILARmobilWeb@haberler.com:

TÜRKİYE LAİKLİKLE DEĞİLDE ŞERİATLE YÖNETİLSEYDİ PAPA DEĞİL TÜRKİYEYE GELMEK TÜRKİYE ADINI BİLE AĞZINA ALMAZDI.

4
2
yanıtYanıtla
hacı hüsso:

islamın ve osmanlının düşmanı vatikanın papasının ne işi var burda?

4
2
yanıtYanıtla
boldy traıtor:

dün PAPA NIN KOLUNA GİRİN VE DİKKATR EDİN AKSARAYDA AYAGI KAYABİLİR DEMİŞTİM. dEDİĞİM BUGÜN ÇIKTI iSTANBULDA UÇAKTAN İNDİKTEN SONRADÜŞÜYORDU. aman dikkat. aYI BİLE ÇIKABILÜÜÜ?hahaha

2
3
yanıtYanıtla
xboy:

papa francesco kiliselerdeki pedo rahiplerin üzerine üzerine gitmesiylede bilinen bir hristiyan. Amacı hristiyanlığın imajını dünyada düzeltmek

5
0
yanıtYanıtla
akpMobil-ANDROID:

ulen akp muhalefette olsaydi yikilirdi simdi ortalik demediklerini birakmazlardi.

4
1
yanıtYanıtla
Uyan:

Hayir, vatikan sözcüsü camiide hristiyanlara yönelik dua etmez, sessiz sessiz kendine dua eder demisti. Dinimze olan saygi bunu gerektirir. Nasilda lafi cevirmeyi seviyorsunuz. Medya medya degil artik!

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title