Haberler

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Göğüş Görevine Başladı

Güncelleme:

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğine atanan Büyükelçi Göğüş, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer'e güven mektubunu sunarak görevine resmen başladı.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğine atanan Büyükelçi Mehmet Hasan Göğüş, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'e güven mektubunu sunarak bugün görevine resmen başladı.

Cumhurbaşkanı Fischer'e güven mektubunu sunmasının ardından Büyükelçilik Rezidansında Büyükelçilik ve Başkonsolosluk mensupları ile ülkede görev yapan Türk gazetecilerle bir araya gelen Büyükelçi Göğüş, Türkiye–Avusturya arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin sorunsuz sürdüğünü söyledi.

Güven mektubunu sunması sırasında Cumhurbaşkanı Fischer ile 20 dakika ikili görüşme yaptığını anlatan Büyükelçi Göğüş, Cumhurbaşkanı Fischer'in de iki ülke arasındaki ilişkilerin sorunsuz sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini bildirdi. Türkiye ile Avusturya arasında özellikle turizm alanında yoğun işbirliği olduğunu ifade eden Göğüş, Avusturya'dan Türkiye'ye haftada 65 uçak seferi gerçekleştiğini ve yılda 500 bin kadar Avusturyalı turistin Türkiye'ye tatile gittiklerini belirtti.

Göğüş, Fischer ile görüşmesinde gelecek yıl yapılması planlanan Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl dönümü törenleri konusunda da görüş alışverişinde bulunduğunu blerterek, "Cumhurbaşkanı Fischer'in, Türkiye'nin bu törenlere hangi çerçevede katılacağına ilişkin bilgi almak istediğini" bildirdi.

Göreve resmen başlaması nedeniyle ülkedeki Türk vatandaşlarına hitaben mesaj yayımlayan Büyükelçi Göğüş, mesajında özetle şu görüşlere yer verdi;

"Tarihi 16.yüzyıla kadar uizanan köklü ve özel ilişkileri sahip olduğumuz Avusturya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyükelçisi olarak görev yapmaktan büyük bir kıvanç ve mutluluk duyuyorum. Türkiye ve Avusturya, ilişkide bulundukları yüzyıllar boyunca hasım olarak kimi zaman karşı karşıya gelmiş, kimi zamanda Birinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi aynı ittifak içinde yer almıştır. 19. yüzyılın başlarından itibaren de rekabet, kalıcı bir dostluğa dönüştürülmüş ve yüzyılı aşkın dönem boyunca güçlü bağlar ve yakın ilişkiler geliştirilmiştir."

Mesajında, Avusturya ile mevcut dosthane ilişkilerimizin ve işbirliğimizin bugün her alanda ilerleme kaydettiğinin görüldüğünü belirten bütyükelçi Göğüş, "İlişkilerimizin bu olumlu seyrini daha da ileri noktalara taşıma yönündeki ortak irade, son dönemde karşılıklı olarak teati edilen ziyaretlerle en üst düzeyde teyit edilmiştir" dedi.

Büyükelçi Göğüş, Avusturya'daki Türk vatandaşlarına, "Büyükelçilik olarak bu irade doğrultusundaki çalışmalarımızı, sizlerin de değerli katkı ve destekleriyle yeni bir şevk ve kararlılıkla sürdüreceklerini" söyledi. Bu yılki Dışişleri Bakanlığı kararnamesiyle Viyana büyükelçiliğine atanan Büyükelçi Göğüş, son olarak bakanlıkta Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapıyordu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Heinz Fischer Mehmet Hasan Avusturya Viyana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title