Haberler

Türkiye'nin İlk Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Açıldı

Güncelleme:

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde kurulan Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Araştırma İstasyonu açıldı. Enstitü, yabani hayvanlarla ilgili hastalıkların tanı ve tedavisi, koruma çalışmaları ve biyolojik zenginliğin ortaya çıkarılması gibi alanlarda faaliyet gösterecek.

Türkiye'nin ilk Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü açıldı

YÖK Başkanı Özvar: "Yaban hayatını bir öğretim üyesi grubuyla araştırmalara başlamak bir enstitü çatısı altında bir ilk olacak"

SAMSUN - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde kurulan Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Araştırma İstasyonu açılışında konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, "Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Türkiye'de bir ilk. Yaban hayatını bir öğretim üyesi grubuyla araştırmalara başlamak bir enstitü çatısı altında bir ilk olacak" dedi.

Yabani hayvanlar ile ilgili hastalıkların tanı ve tedavisi, hastalıklarla mücadele, yaralı hayvanların bakım, besleme ve iyileştirme, refahlarını sağlama, rehabilitasyonlarını sağlama, Türkiye'deki biyolojik zenginliğin ortaya çıkarılması, tür çeşitliliğinin ve nadir türlerin yanı sıra özellikle bozkırlar ve sulak alanlar gibi değerli ekosistemlerin korunmasına yönelik çalışmalar, tür yok oluşlarını önlemek ve genetik kaynakların varlığını devam ettirmek gibi birçok alanda faaliyet ve çalışma yapılması için kurulan OMÜ Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Araştırma İstasyonu düzenlenen törenle açıldı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Samsun Valisi Orhan Tavlı, YÖK Başkanı Özvar, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın katılımıyla açılan merkezde, protokol üyeleri ilk olarak kuş halkalama ilgili ilgili öğretim üyelerinden bilgi aldı. Akabinde merkezi gezen protokol üyeleri doğaya kuş bıraktı.

"Buranın uluslararası tanınması fevkalade önemli bir konu"

Başkan Özvar açılışta, "Buranın uluslararası tanınması fevkalade önemli bir konudur. Yaban Hayatı Araştırmaları Enstitüsü Türkiye'de bir ilk. Yaban hayatını bir öğretim üyesi grubuyla araştırmalara başlamak bir enstitü çatısı altında bir ilk olacak. Bunun Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi içinde olmuş olması bizler açısından da heyecan vericidir. Yabani hayvanların, kuşların, diğer canlıların hastalıkları başta olmak üzere popülasyonu, teşhis edilmesi, tedavi edilmesi, tekrardan doğaya salınması dahil olmak üzere, yaban hayatı sadece canlılarıyla, kuşlarıyla teşhis etmek, iyileştirmek değil ama aynı zamanda bu hayatın devamı noktasında da enstitünün neler yapılması gerektiği konusunda da çalışmaları olacaktır. Uluslararası öğretim elemanlarının enstitüsü de görevlendirilmesi mümkündür. Geçici olarak bir araştırma çerçevesinde bulunacak öğretim elemanları bulduğumuz takdirde enstitü uluslararası anlamda da tanınma sürecine girmiş olacaktır. Ek 46'ıncı madde yoluyla enstitü de belli bir sayıyla öğretim elemanı değerlendirmek mümkün olabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"1 yıla kadara enstitü bütün boyutlarıyla ortaya çıkmış olacak"

OMÜ Rektörü Yavuz Ünal ise, "Türkiye'deki kuş varlığının tamamının envanterini biz gözden geçireceğiz. Daha sonrasında bu veriyi toparlayacağız ve sonrasında analiz edeceğiz. 1 yıla kadara enstitü bütün boyutlarıyla ortaya çıkmış olacak. Bir diğeri burası ilk yardım ünitesi olarak planlandı. Biz yeniden bir klinik kurmak istemedik. Hekimler buradan müdahale edebilecek. Buradan hastanın da transferi sağlanabilecek" şeklinde konuştu.

Protokol üyelerinin toplu fotoğraf çektirmesi program sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye Samsun Yabani Eğitim Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title