Haberler

1.2 milyar liralık vurgun yapan TikTok fenomenleri operasyonunda yeni detay: Silah zoruyla ilaç içirip bebeğini düşürtmüşler

Güncelleme:

İstanbul'da iade yöntemiyle 1.2 milyar liralık Tiktok vurgunu yapan fenomenlere yönelik operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 120 kişi gözaltına alınırken şüpheliler arasında bulunan Ahmet D.'nin 13 milyon lira karşılığında fenomen Çağla Çağlayan'a silah zoruyla ilaç içirtip bebeğini düşürttüğü öğrenildi.

İstanbul'da iade yöntemiyle 1,2 milyar liralık Tiktok vurgunu yapan ve aralarında çok sayıda fenomenin de bulunduğu şüphelilere yapılan operasyonun detayları ortaya çıktı. Gözaltında olan "By Hünkar" lakaplı Ahmet D.'nin, yine Tiktok fenomeni Çağla Çağlayan'a fenomen Arslan Bey'den olan bebeğini, 13 milyon lira karşılığında zorla ilaç içtirerek düşürttüğü öne sürüldü. Öte yandan Çağlayan'ın başından geçenleri, bir Tiktok kullanıcısının ise şüphelilerin kullandığı iade yöntemini anlattığı anlara ait görüntülere ulaşıldı.

1.2 MİLYAR PARA AKIŞI TESPİT EDİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tiktok hesapları üzerinde yapılan çalışma sırasında bazı yayınlardaki konuşmalardan şüphelenerek çalışma başlattı. İnceleme sırasında bazı kullanıcıların yayınlarda dolandırıcılık yapıldığından, Tiktok'un açığı olduğundan bahsetmeleri üzerine, aralarında Tiktok fenomenlerinin de bulunduğu bazı kişileri takibe aldı. Yapılan çalışmalar sırasında 4 binden fazla bahka hesabını inceleyen ekipler, 1.2 milyar lira para akışı olduğunu saptadı.

Tiktok'ta 1,2 milyar liralık vurgun yapan fenomenlerle ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı

120 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan araştırmalarda para gönderen kişilerle, yayıncıların anlaşmalı olduğunu belirledi. Araştırmalarda Tiktok'un bir kereye mahsus olmak üzere platformda sanal para olarak kullanılan 'jetonun' iade edilebileceğini, bunu farkeden bazı kişilerin önce Tiktok fenomenleriyle anlaştığını daha sonra ise çalıntı ya da kopyalanmış kredi kartlarıyla jeton alarak bu fenomenlere gönderdiklerini belirledi. Fenomenlerin gelen jetonu şüphelilerin belirledikleri hesaplara aktardığını, jeton hesaplara dağıtıldıktan sonra şüphelilerin Tiktok'a aldıkları jetonu iade etmek istedikleri, Tikton'un fenomenlerden jetonu geri istediği ancak fenomenlerin jetonu dağıtması sebebiyle ödemeyi kendi hesabından yaptığı anlaşıldı. Polis, para akışının anlaşmalı kişiler arasında olduğunu ve bu şekilde Tiktok'un 1,2 milyar zarara uğratıldığını tespit edince söz konusu şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında fenomenlerin de bulunduğu 120 kişi gözaltına alındı.

Tiktok'ta 1,2 milyar liralık vurgun yapan fenomenlerle ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı

FENOMENLERE YÜZDE 30 KOMİSYON

Operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre iade yöntemiyle haksız kazanç elde edilen organizasyonu 'Ateşoğlu' kullanıcı ismini kullanan Mustafa Daşdemir'in kurduğu, fenomenlerle kendisinin anlaştığı öğrenildi. Sistemi kuran şüpheliler daha sonra büyük kısmı yabancı uyruklulara ait çalıntı kredi kartlarıyla platformda yayın yapan anlaşmalı oldukları fenomenlere jeton hediye etti. Yüksek meblağlar ödenen jetonların daha sonra bankadan veya platformdan geri iadesi istendi. İlgililer 1 kere mahsus olmak üzere jeton iadesi yaptı. Jetonu alan fenomenler ise buradan gelen parayı Daşdemir'in yönlendirdiği hesaplara aktardı. Daşdemir bu yönteme dahil olan fenomenlere yüzde 30 komisyon verdi.

SİLAH ZORUYLA İLAÇ İÇİRİP BEBEĞİ DÜŞÜRTMÜŞ

Bu şekilde Tiktok'tan 1.2 milyar haksız kazanç elde eden şüphelilerden 'By Hünkar' kullanıcı adını kullanan Ahmet D. ile ilgili başka bir bilgi ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, fenomen 'By Hünkar', TikTok fenomeni Arslan Bey'den hamile kalan Çağla Çağlayan'ı silahla tehdit edip ilaç içirerek bebeğini düşürdü. By Hünkar'ın çocuğu düşürmek için yine Tiktok fenomeni olan Tubakko isimli kadından 13 milyon lira para aldığı öğrenildi. Yaşadıklarını bir canlı yayında anlatan Çağla Çağlayan, polisi de arayarak şüphelilerden şikayetçi olacağını söyledi. Çağlayan yayınında "By Hünkar, sen benim eli kolu belli olan bebeğimin katilisin. Dilimin altına hap koyarak bebeğimi öldürdün" dedi.

Tiktok'ta 1,2 milyar liralık vurgun yapan fenomenlerle ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı

Yine Tiktok'ta Çapanoğlu kullanıcı adını kullanan bir kişi ise iade yöntemiyle yapılan vurgunu platformda yaptığı bir yayında anlattı. Çapanoğlu, kişilerin jetonu satın aldıktan sonra jeton parasının yattığı hesapların sahiplerine de komisyon verildiğini ama asıl parayı kredi kartlarıyla jeton alan kişilerin aldığını, bu yöntemden para kazanmak için kişilerin araçlarını sattıklarını iddia etti. Çapanoğlu ile Çağla Çağlayan'ın yaptıkları yayınlara ait görüntülere ulaşıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Çağlayan 3.Sayfa Güncel Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

Bakmadan Geçme

İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var?
Fransa'da olimpiyatlar öncesi büyük kriz! 800 bin kişiyi etkileyen sabotajın arkasında 'Rusya' olabilir

Fransa'da olimpiyatlar öncesi büyük kriz! 800 bin kişiyi etkileyen sabotajın arkasında "Rusya" olabilir

500

Yorumlar (20)

Levent Sert:

Bide bu cıktı fenomen, bu nedir ya çıkıp şaklabanlık yapıyorlar fenomenmiş kim izliyor bunları Allah akıl fikir versin işte bunlarda bedavadan yaşama yolunu bulmuslar

442
8
yanıtYanıtla
HAYRETTİN ŞÖLEN:

ham dolsun Müslüman bir ülkeyiz

215
41
yanıtYanıtla
Erhan Ünlü:

Onu yapanlarin Allah korkusu yok, yapsa yapsa chpli kesim yapar

yanıt36
yanıt55
Mehmet Öncü:

müslümanlığımız açıkçası dilimizde ALLAH bize karışmasın dedik sonuç ortada daha bunlar iyi günlerimiz.

yanıt12
yanıt1
Rifat Baz:

Bence geç kalınmış bir hamle idi..

254
1
yanıtYanıtla
Hayri :

Tik tok veya varsa benzerleri çağın en tehlikeli zehiridir her kesimden insanın bu kadar kolay erişip her şeyi sergilediği bir platform uluslararası kararlar alınıp acilen kapatılmalıdır dünya insanlarıda bundan muzdarip

185
15
yanıtYanıtla
burak:

rezillik diz boyu

183
1
yanıtYanıtla
Ender Emir:

İdam sart

111
24
yanıtYanıtla
Mesut Kurt:

Kapansın tikotok

123
6
yanıtYanıtla
Sencer:

Daha ağır yaptırım lazım bu kişilere

78
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title