Haberler

Terör Örgütü PKK'nın "Sağlık Yapılanması"na Dava

Terör örgütü PKK/KCK'nın "Özgür Sağlık Öğrencileri" yapılanması içerisinde yer aldığı öne sürülen 13'ü tutuklu 43 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fevzi Çakır - Terör örgütü PKK/KCK'nın "Özgür Sağlık Öğrencileri" yapılanması içerisinde yer aldığı öne sürülen 13'ü tutuklu 43 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 13. Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, sanıkların terör örgütü elebaşısının talimatları doğrultusunda, "Özgür Sağlık Öğrencileri" adı altında "terör örgütü adına sağlık alanında devletin etkinliğini sınırlayıcı nitelikte bir yapılanmaya gidildiği" kaydedildi.

İddianamede, sanıkların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen eşya ve belgeler, telefon tapeleri ile katıldıkları eylem ve toplantılara ilişkin tutanaklar delil olarak yer aldı.

"Sağlık alanında devletin etkinliğini sınırlayıcı bir yapılanma"

Örgütün gençlik yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'nin (DYGM) Ankara sorumlusu olduğu belirtilen İ.T.'nin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, sanık T.G.'in ise Diyarbakır'da düzenlenen toplantılarda, "Özgür Sağlık Öğrencileri" yapılanmasına ilişkin açıklamalarda bulunduğu belirtilen iddianamede, söz konusu açıklamalardan "terör örgütü adına sağlık alanında devletin etkinliğini sınırlayıcı nitelikte bir yapılanmaya gidildiğinin" anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede, "Özgür Sağlık Öğrencileri"nin ilk kez 13 Mart 2011'de Ankara'da düzenlenen "Nitelikli Sağlık Hizmeti için Çok Ses Tek Yürek Ankara Mitingi"ne katılarak, terör örgütü ile silahlı faaliyet yürüten örgüt mensuplarını övücü marşlar söyledikleri ve pankartlar taşıdıkları anlatıldı.

"Sanıklar örgütsel faaliyetlerini HASAT adıyla kamufle ediyor"

Bazı sanıkların, Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından kurulan Halk Sağlığı Topluluğu (HASAT) bünyesinde örgütsel eylem ve toplantı katıldıkları ifade edilen iddianamede, sanıkların "Mezopotamya Sosyal Formu", "Nitelikli Sağlık Hizmeti İçin Çok Ses Tek Yürek Ankara Mitingi", "İstanbul'da gerçekleştirilen açlık grevi", "Ankara'da Sağlık Algı Taraması" gibi faaliyetlerde yer aldıkları aktarıldı.

Ankara'daki "Özgür Sağlık Öğrencileri" yapılanmasının T.G., A.D., Z.A., R.K., M.K., P.A. ve Ö.M.B. tarafından oluşturulduğu ileri sürülen iddianamede, örgütlenme ve eleman kazandırma çalışmalarında, örgütsel faaliyetlerini kamufle etmek isteyen şüphelilerin HASAT adıyla faaliyet yürüttükleri vurgulandı.

"Sağlık hizmetini yapacak örgütsel kadroların oluşması amaçlanıyor"

İddianamede, "Özgür Sağlık Öğrencileri" yapılanması ve bu yapı içerisinde yer alan şüphelilerin PKK/KCK terör örgütü ve örgütün elebaşısının talimatları doğrultusunda "sözde demokratik özerliğin ilanı sonrasında sağlık hizmetlerini yerine getirecek örgütsel kadroların oluşmasını amaçladıkları" ve bu amaçla faaliyetler yürüttükleri iddia edildi.

İddianamede, sanıklar T.G., A.D., Z.A., R.K., M.K., P.A., M.A., M.B., F.S.A., M.A., A.K.Y., B.Ş., A.Ö., E.İ., M.K., S.Y., L.T., H.A., A.B., Ş.E., Ş.Y. ve Ö.M.B.'nin "terör örgütü üyesi olmak" suçundan, Ç.Ç., D.G., D.T., E.Y., Ş.A., H.D.D., I.Ç., F.K., A.Ç., A.T., E.B., İ.F.A., N.D., N.T., S.T., S.Ş., Z.G., G.K., T.T. ve B.T.'nin "örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Üniversitesi Fevzi Çakır Diyarbakır Gökçen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title