Haberler

Manisa ve Kütahya'da orman yangını! 8 ev küle döndü, çok sayıda vatandaş tahliye edildi

Güncelleme:

Manisa'nın Akhisar ilçesi ve Kütahya'nın Emet ilçesindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Manisa'da 8 evin küle döndüğü yangın bölgesindeki 20 ev boşaltılıp 40 kişi tahliye edilirken, Kütahya'da ise 97 kişinin yaşadığı 45 haneli Küreci köyü tedbir amaçlı boşaltıldı. Rüzgarların etkisiyle büyüyen yangınları kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Manisa ve Kütahya'da akşam üzeri başlayan yangınlar rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. İki ilde de alevlerin yaklaştığı yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

MANİSA'DA OTLUK ALANDA BAŞLAYAN YANGIN ORMANA SIÇRADI

Manisa'nın Akhisar ilçesi Seğirdim Çaltıçukuru mevkii Şehitler-Hasköy-Durasıl Mahalleleri arasında saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenden dolayı başlayan ot yangını rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Ekiplerin kısa sürede müdahale etmesine rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye başladı.

Son Dakika: Manisa ve Kütahya'da orman yangını! Alevlerin yaklaştığı yerleşim yerlerindeki vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Yangını fark edenlerin ihbarıyla bölgeye 11 yangın söndürme helikopteri, 4 yangın söndürme uçağı, 40 arazöz, 1 komando timi, 4 TOMA, 9 asayiş timi, 2 trafik timi, 15 su tankeri ile havadan ve karadan müdahale edildi. Kara ekiplerinin yanı sıra havanın kararmasının ardından gece görüşlü yangın söndürme helikopterleriyle de havadan müdahale sürüyor.

8 EV YANDI, 40 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Hasköy Mahallesi'nde başlayan, Şehitler ve Durasıl Mahalleri'ne de sıçrayan yangında 8 ev zarar gördü. Toplamda 20 ev boşaltılırken, evlerde yaşayan 40 kişinin tahliyesi gerçekleştirildi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangında 5 saat içerisinde 50 hektarlık ormanın zarar gördüğü belirtildi.

Son Dakika: Manisa ve Kütahya'da orman yangını! Alevlerin yaklaştığı yerleşim yerlerindeki vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı

KÜTAHYA'DA DA YANGIN SÜRÜYOR

Kütahya'da ise Emet ilçesine bağlı Küreci köyü ile Samrık köyü arasında kalan bölgedeki ormanlık alanda, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Manisa ve Kütahya'da orman yangını! 8 ev küle döndü, çok sayıda vatandaş tahliye edildi

BÖLGEYE HELİKOPTER VE UÇAK SEVK EDİLDİ

Ormanda çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede 3 noktaya daha sıçrayan yangın nedeniyle gökyüzü kara dumanla kaplandı. Yangına 2 tanker uçak, 6 helikopter, 29 arazöz, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 3 greyder, 8 itfaiye aracıyla ile müdahale ediliyor.

Son Dakika: Manisa ve Kütahya'da orman yangını! Alevlerin yaklaştığı yerleşim yerlerindeki vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı

KÜRECİ KÖYÜ BOŞALTILDI

Emet ilçesindeki orman yangınına müdahale sürerken, 97 kişinin yaşadığı 45 haneli Küreci köyü ve çevresinde bulunan yayla evleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Yaylada ahırlardaki hayvanlar da vatandaşlar ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenli bölgelere nakledildi.

VALİ ÇELİK: GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kütahya Valisi Ali Çelik, ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Çelik, yangını söndürme çalışmalarına gece görüşlü helikopterlerle devam ettiğini ifade etti.

Son dakika: Manisa ve Kütahya'da orman yangını! 8 ev küle döndü, çok sayıda vatandaş tahliye edildi

EMET BELEDİYE BAŞKANI: CİĞERLERİMİZ YANIYOR

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, "Ciğerlerimiz yanıyor, üzüntümüzün tarifi yok. Ormanlarımızı yangından korumak için cansiparane çalışan tüm ekiplerimize ve yangınla mücadelede gönüllü görev alan hemşehrilerimize kolaylıklar diliyoruz" dedi. Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, yangın söndürme çalışmalarının gece boyunca devam ettiğini ifade etti. Dündar, 29 arazöz, 6 dozer, 3 greyder ve 8 su ikmal aracı ile vatandaşların katkısıyla bölgede söndürme çalışmalarının yapıldığını belirtti. Kütahya Valisi Ali Çelik ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Güzel de çalışmaları yakından takip ediyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Kütahya Manisa Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title