Haberler

Şehit Aileleri ve Gazilerden 'Akil Adamlar' Açıklaması

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, çözüm sürecinde kendi akil adamlar grubunu oluşturacaklarını ve yaşadıkları acı gerçekleri anlatacaklarını söyledi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, çözüm sürecinde kendi akil adamlar grubunu oluşturacaklarını ve yaşadıkları acı gerçekleri anlatacaklarını söyledi.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde bulunan LaMer Art Oteli'nde bir araya gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği'nin şube başkanları, şehit yakınları, gaziler ve harp malulleri çözüm sürecini değerlendirerek alacakları tavrı belirlemek için kendi aralarında fikir alışverişinde bulundu.

Yaşanan sürecin Türklerin ve Kürtlerin teröre karşı omuz omuza mücadele süreci olduğunu söyleyen Dernek Genel Başkanı Taner Uran, "Bölünmenin oyununa gelmeyeceğiz. Biz gerçekleri anlatırken, gerçekten teröre bulaşanla bulaşmayanın farkını koyacağız" dedi.

Şehit aileleri ve malul gazilerin bu ülkeye huzur ve güvenin gelmesi için büyük bir fedakarlık yaptığını söyleyen Uran, "Ama biz yapmış olduğumuz bu fedakarlıklar karşısında çekmiş olduğumuz açıların Türk milletinin gelecekte önüne engel olmasını da istememeliyiz. Biz acılarımızın farkındayız. Türk milletinin geleceğinin açılması için biz üzerimize düşen görevi de her zaman yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Akil adamların ne şekilde seçildiği ve ne tür görevler yapacağı konusunda bilgilerinin olmadığını kaydeden Uran, "Niçin bunlara akil ismi verildiğini anlayabilmiş değiliz. Eğer bizim kapımızı çalarlarsa, kendi fikirlerimizi söylemek amacıyla kendilerini kabul edeceğiz. Kendi düşüncelerimizi, bizim niçin şehit ve gazi olduğumuzu hangi uğurda mücadele verdiğimizi onlara anlatacağız. Onlara gerçek aklın, gerçek akilin şehit aileleri ve gaziler olduğunu gür bir sesle söyleyeceğiz. Bunları söylerken kendi adabımızla Türk misafirperverliğini örnek göstererek bunu yapacağız" şeklinde konuştu.

"KİMSE TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BARIŞ GÜVERCİNİ GÖSTERMESİN"

Kendi akil gruplarını oluşturacaklarını ifade eden Uran, şöyle konuştu:

"Bir defa şu kesinlikle unutulmasın. Şehit aileleri ve gaziler olduğu sürece hiç kimse terör örgütünü beyaz bir barış güvercini gibi gösteremez. Eli kanlı bebek katilinin kirli geçmişini asla temiz göstermeye çalışamaz. Bu konuda Allah bize nefes verdiği sürece bu mücadelemize devam edeceğiz. Ama bütün bunları yaparken de demokratik yollardan ayrılmadan sabırlı, planlı bir şekilde de bu icraatlarımıza devam edeceğiz."

"BİZİM AKİL ADAMLARIMIZ TERÖRÜN ACILARINI ANLATACAK"

Dernek olarak oluşturulacak Akil Adamlar grubunun ne gibi çalışmalar yapacağı şeklindeki soruya cevap veren Uran, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Biz niçin şehit olduk? Biz niçin gazi olduk? Bunları anlatmak için, terör örgütünün geçmişte yaptıklarını, Türk milletine çektirmiş oldukları acıları göstermek için bu şekilde çalışacağız. Bunu yaparken bir defa hiçbir zaman milliyetçilik yapmayacağız. Biz doğru gerçek ne ise onu anlatacağız. Çünkü verilen terörle mücadelede 6 bin 500 tane güvenlik görevlimiz şehit oldu. Bunların içerisinde bizim Türk, Kürt kardeşimiz, vatandaşlarımız var. Bunun yanında bin 500'e yakın korucu şehidimiz var. Bunların yüzde 99'u Kürt. Etnik milliyetçilik yapmadan terörün gerçek yüzünü anlatacağız."

"EMPERYALİST GÜÇLERİN EMELLERİNE ALET OLMAYACAĞIZ"

Uran, sözlerini şöyle tamamladı: "Bölgeyi şekillendirmek isteyen emperyalist güçlerin emelleri olduğunu yakından biliyoruz. Bu proje şu anda olan bir proje değil. Osmanlı Devleti'nin çöküş sürecinden itibaren bölgeyi şekillendirme süreci. Bunun devamı olduğunun da farkındayız. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bölünmenin oyununa gelmeyeceğiz. Biz bunu anlatırken gerçekten teröre bulaşanla bulaşmayanın farkını ortaya koyacağız. Bu mücadele Türk ile Kürt'ün omuz omuza vermiş olduğu bir mücadeledir. Bu, teröre karşı verilen bir mücadeledir. Bu, eli kanlı bebek katillerine karşı verilen bir mücadeledir." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Taner Uran Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

title