Haberler

Sağlık Bakanlığı Bir Cana 15 Dakika Değer Biçti!

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı, son dönemlerde hekimlere uygulanan şiddet olaylarına karşı 81 ildeki hastanelere yazı yollayarak bugün saat 09:00 ila 09:15 arasında 15 dakikalık etkinlikler düzenlemesini istedi. Bakanlığın 15 dakikalık etkinlik uygulamasını komik bulduğunu söyleyen Türk Tabipler Birliği üyesi Fethi Bozçalı, "Şiddete karşı iş bırakıp eyleme katılan arkadaşlarımızla ilgili şu an tutanaklar tutuluyor. Bakanlık ise şiddeti 15 dakikalık etkinliklerle azaltabileceğini düşünüyor. Bu durumu komik buluyorum" dedi.

Samsun'da görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun, cuma günü hastanede hizmet verdiği sırada uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Furtun'un hayatını kaybetmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'na bağlı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 ildeki hastanelere bir yazı yollayarak, 1 Haziran 2015 tarihinde, hekimlere karşı uygulanan şiddete karşı saat 09:00 - 09:15 arasında 15 dakikalık etkinlik düzenlenmesini istedi.

15 DAKİKALIK ETKİNLİK YAPIN

Bakanlığın, valilikler aracılığıyla hastanelere gönderdiği yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Sağlık hizmeti sunan, şifaya vesile olan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan kötü muamele ve şiddeti kınıyoruz. Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde mazur görmeyiz, sağlık çalışanına karşı şiddeti ise asla kabullenmiyoruz. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi 'sevgi en iyi ilaçtır', 'şifa veren ele vefa' gibi saygı öne çıkaran kampanyalar uyguladık, güvenlik tedbirlerini artırdık, fiziki mekanlar ile ilgili düzenlemeleri yaptık, geliştirmeye devam ediyoruz.

Beyaz kod uygulaması, hukuki yardım, cezaların artırılması gibi tedbirler aldık, ancak halen hedefleri sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulamasını tüm toplum olarak elbirliği ile ortadan kaldırmalıyız. Bu nedenle kamuoyunun farkındalığını artırmak üzere 1 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 09:00-09:15 arasında acil durumlar dışında sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde sağlık yöneticilerimiz ve sağlık çalışanlarımızın birlikte olacağı, kurumlarımızın belirleyeceği etkinliklerin düzenlemesi konusunda gereğini rica ederim''

"SAĞLIK BAKANLIĞI İSTİFA ETMELİ"

Hastanelerde sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin sorumlusunun Sağlık Bakanı olduğunu söyleyen Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Fethi Bozçalı ise şunları söyledi:
"Bizler şiddetin durması için Sağlık Bakanlığı'na tekliflerde bulunduk. Hatta birçok kez ilgili yasaların yeniden düzenlenmesini istedik. Öncelikle güvenliğin yetersiz olduğunu, personel sayısının artırılmasını ve Bakanlığın hekimleri hedef gösteren açıklamalar yapılmamasını istedik. Ancak bu olumsuzluklar giderilmedi. Bakanlık eylemlerimizden dolayı bizi hedef gösterdi. Bakanlığın kayıtlarına göre yılda ortalama 10 bin sağlık çalışanı şiddet görüyor. Bu sadece şiddetin görünür tarafı. Bir de bu şiddetin görünmeyen tarafı da var. Maalesef toplumumuzda şiddet salgın düzeyine ulaştı. Bakanlık şiddete karşı söylemlerini ancak bir hekim öldüğünde dile getiriyor. Hekimlere uygulanan şiddetin sorumlu Sağlık Bakanlığı'dır. Bunun için Sağlık Bakanı'nın seçime bir gün kalsa bile istifa etmesi lazım. Bakanlık şiddete karşı 15 dakikalığına etkinlik yapılmasını istiyor. Bu kararı komik buluyorum. 15 dakikada şiddet mi önlenir? Şiddete karşı şu an yürüyüş yapan arkadaşlarımızla ilgili tutanaklar tutuluyor. Bakanlık çalışanlar hastane hastane gezip arkadaşlarımızla ilgili tutanak tutuyor. Bu tutanaklar arkadaşlarımıza tek tek soruşturma açılacak anlamına geliyor.''

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İKİ GÜNLÜK GREV KARARI ALDI

Öte yandan hekimlere uygulanan şiddete karşı sağlık çalışanları iki günlük iş bırakma kararı aldı. Şiddete karşı bu gün sabah saatlerinde İstanbul Çapa Tıp Fakültesi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamadan sonra doktorlar yürüyüşe geçti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türk Tabipler Birliği Sağlık Bakanlığı Bozçalı Samsun Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500

Yorumlar (27)

mukanmobilWeb@haberler.com:

Kesinlikle siddete karsiyim ama bazan insani cilden cikartiyor doktor arkadaslar sanki sanarsin bu cani kendileri vermis havalanmalar insanlari asagilayici hareketler hic birine agiz acilmiyor bide bu yonden bakin konuya

9
27
yanıtYanıtla
hakanmobilWeb@haberler.com:

Hergün polis şehit olup intihar ederken bize onu bile vermediler

2
22
yanıtYanıtla
CemoMobil-IOS:

Çocuk için randevu alıyoruz eylem var diye almıyorlar. Haber verseler 1,5 aylık çocuğumuzla yollarda perişan olmazdık. Doktorlar polis ve askerler gibi eylem yapamamalılar!!! Böyle saçmalık olmaz!!!

7
7
yanıtYanıtla
Murat Tuna:

Akpliler hiç utandığınız oluyormu çok merak ediyorum.

7
7
yanıtYanıtla
...:

hahaha ne güzel ülke ne güzel memleket ne güzel yönetici. . . hülooooooooooo!!!

6
7
yanıtYanıtla
.XYZ:

AKP ZAMANINDA DOKTORLAR ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ YAZIK ÇOK YAZIK

10
3
yanıtYanıtla
er:

akp utansın

8
4
yanıtYanıtla
aa:

eylem yapınca doktorlar ölmeyecek sanki. zihniyetler değişmedikçe 365 gün eylem yapsan nafile

6
6
yanıtYanıtla
RAGİ1907:

NE 15 DAKKA SII MERSINDE BUGUN GUN BOYU eylemdelerrrr

7
2
yanıtYanıtla
cem tuna:

Değerli Doktorlarımızın, Hemşirelerimizin ve tüm Sağlık Sektörü çalışanlarının bu haklı tepkisini ve eylemini destekliyorum. Bu ülkede ne zaman Adalet ve Hukuk''un üstünlüğü hakim olacak? Ne zaman insan canına kıymak imkansız hale gelecek? Bilerek, planlayarak, kasten insan canına kıyanlar hele bunu canice duygular ile yapanlar Adil bir yargılama sürecinden sonra, şayet suçları sabit ise, hiç bir hafifletici sebep aranmadan derhal idam edilmeli. . Ama Tabi bunun için GÜncel bir Hukuk sistemi, Eşit, Adil ve Hızlı bir biçimde dağıtılan Adalet Sistemi gerekir. . Dinimiz''de ''Ölüm''de hayat vardır'' denir. . Artık Katillerin beslendiği veya çeşitli hafifletici sebeplerin arkasına saklanarak ya da Af''lardan faydalanılıp serbest bırakıldığı bir ülke istemiyorum. . .

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title