Haberler

Sadettin Korkut'a Ziyaret

Güncelleme:

PLASFED yönetim kurulu'nun PETKİM Genel müdürlüğüne atanan Sadettin Korkut'u ziyaretinde önemli paylaşımlar.

PLASFED Yönetim Kurulu Üyeleri, Selçuk Aksoy Başkanlığında, PETKİM Genel Müdürlüğü görevine getirilen Sadettin Korkut'a atama nedeniyle ziyarette bulundu. Sektörün sorunlarının da görüşüldüğü ziyarette Selçuk Aksoy, PETKİM ile birlikte devlet nezdinde sektörün sorunlarının ele alınması için girişimde bulunmayı önerdi. Aksoy, "PETKİM, üretim maliyetlerini düşürmek için teşvik edilmeli, yüksek katma değerli ürünler üretmeli" dedi.

PLASFED Başkanı Selçuk Aksoy ve PLASFED Yönetim Kurulu, sivil toplum örgütlerinde de görev almış, sektörde üst düzey yöneticilik deneyimlerine sahip ismi, Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Sadettin Korkut'un PETKİM Genel Müdürlüğü görevine atanması nedeniyle ziyarette bulundu. İzmir'de, PETKİM Genel Müdürlüğünde gerçekleşen ve Korkut'a bir kutlama plaketinin de sunulduğu ziyarette, sektörün sorunları da değerlendirildi; çözüm yolları karşılıklı görüşüldü.

Yapılan ziyarette, hammadde sorununun Türkiye plastik üreticilerini derinden etkilemeye devam ettiğini Sadettin Korkut'a aktaran PLASFED (Plastik Sanayicileri Federasyonu) Yönetim Kurulu, PETKİM'in toplam hammadde arzı, sektör toplam ciro ve ihracatı dikkate alındığında, sektör içindeki payının 1/6 oranında olduğunu hatırlattı. Son dönemde alınan hammadde ithalatında koruma önlemlerinin sorunları derinleştirdiğini de aktaran PLASFED Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye'nin plastik hammadde ithalatına bağımlı olduğunu, PETKİM'in toplam üretiminin dahi iç piyasanın talebinin çok altında kaldığını aktardılar.

PLASFED Başkanı Selçuk Aksoy, PETKİM'in de yararlandığı koruma önleminin sektörün 84'lük kısmına ciddi zarar verdiğini vurgulayarak, "Plastik hammadde-petrokimya tesislerine yönelik aşırı korumacı önlemler sektöre zarar veriyor. Bunun yerine başta PETKİM olmak üzere üreticilerin girdi maliyetlerinin düşürülmesine yönelik teşviklere ağırlık verilmesi gerekiyor" dedi.

İşbirliği önerisi: "Sektörün bütün aktörleri olarak devlete sorunlarımızı birlikte anlatmalıyız"

PLASFED'in, Türkiye'nin önde gelen 5 derneği ve 1000'e yakın üyesiyle Türkiye'nin en önemli petrokimya yatırımı olan PETKİM ile ülke ekonomisi için çok büyük bir güç olan Türkiye plastik sektörünün gelişimine fayda sağlayacak, sorunlarını çözecek işbirliklerine açık olduklarını aktaran Aksoy, "Sektörün bütün aktörleri olarak devlete sorunlarımızı birlikte anlatmalıyız. Türkiye plastik sektörünün şemsiye kurumu olarak, PETKİM ile devlete beraber gidip sektörü korumacı önlemler ile cezalandırmak yerine, PETKİM'in nafta ithalatından ve yüksek enerji kullanımından kaynaklanan maliyet artışlarını sübvanse etmesini talep etmeye hazırız" dedi.

PLASFED Yönetim Kurulu Üyeleri, Sadettin Korkut'un; sivil toplum örgütlerinde çalışmış ve plastik sanayii firmalarında deneyim sahibi bir kişi olarak PETKİM'de sektörün tamamının gelişimini dikkate alan, müşteri odaklı bir çalışma dönemi başlatacağına; müşterilerinin rekabet gücünü azaltmak yerine artıracak girişimlerde bulunacağına dair beklentilerini paylaştılar.

PLASFED Yönetim Kurulu Üyeleri, PETKİM'in imalatçı kimliğinin satıcı kimliğinden daha önemli olduğunu vurgulayarak, sektörün en önemli ihtiyacı olan yüksek katma değerli hammadde üretimini talep ettiklerini, ayrıca gümrüklerde haksız rekabete yol açan kalitesiz mamul ithalatının ve piyasa denetimlerinin sağlanması gereğini vurguladığı ziyarette, hammadde arzının da artırması talebinde bulunuldu. Piyasadaki mamullerde kalitesiz ve standart dışı hammadde kullanılarak yapılan haksız rekabetin önlenmesi gerektiği ve PETKİM'in portföyünde olmayan PE türevlerinin de bir an önce üretilmesi gerektiği talebi de paylaşıldı.

"Masanın her iki tarafını bilen" yeni PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut'tan PETKİM için yeni vizyon mesajı

PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut ise, PETKİM'in yeni teşvik sistemi kapsamında stratejik yatırımlar sınıfında ilk olma özelliği bulunan -5 milyar Doları rafineri olmak üzere- 17 milyar Dolarlık yatırım planladığını söyledi. Rafineri yatırımı ile PETKİM'in çehresinin değişeceğini, maliyetlerin düşeceğini ve PETKİM bünyesindeki 22 fabrikada üretilen ürünlerin karışımından müşteriye ulaştırılmasına kadar bir dizi iyileşmenin görüleceğini kaydetti.

Sadettin Korkut, masanın her iki tarafını bilen bir kişi olarak Genel Müdürlüğe getirilmesinin, PETKİM'in yeni vizyonunun ne olacağı konusunda sektöre bir mesaj niteliği taşıdığını belirterek, müşterilere ve PETKİM'e fayda sağlayacak bir çaba içinde olacağını vurguladı.

Kayseri'de sektörün önemli buluşması ve özel PETKİM toplantısı

Ziyarette, 12 Ocak günü Kayseri'de yapılacak PLASFED Yönetim Kurulu toplantısından bir gün önce, 11 Ocak'ta, KAYPİDER'in organizasyonuyla, PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut'un sektör mensuplarına PETKİM yatırımları ve PETKİM'in yeni vizyonu konusunda bilgilendirici bir özel toplantı yapılmasına da karar verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sadettin Korkut Selçuk Aksoy Türkiye İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title