Haberler

Poyrazköy Davası Gergin Geçti

Poyrazköy davasında sanık avukatları, "reddi hakim" ve "mahkeme heyetinin davadan çekilmesi" talepleri reddedilince duruşma salonunu terk etti.

Poyrazköy davasında sanık avukatları, "reddi hakim" ve "mahkeme heyetinin davadan çekilmesi" talepleri reddedilince duruşma salonunu terk etti. Gergin geçen duruşmada tutuklu sanık Deniz Cora'nın oğlu, mahkeme heyetine tepki gösterince salondan çıkarılarak hakkında yasal işlem yapıldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan davaya yarın devam edilecek. Mahkemenin reddi hakim taleplerinin reddine ilişkin kararını açıklamasının ardından söz alan sanık avukatlarından Celal Ülgen, "Mahkeme heyetine verdiğiniz karara inanıyor olamazsınız" diyerek avukatlar olarak salonu terk ettiklerini bildirdi. Mahkeme Heyeti Başkanı imzasıyla Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne 7 Aralık 2012'de yazı gönderen ve taraflı tutumu nedeniyle reddettikleri üye Hakim Mehmet Hamzaçebi'nin duruşmadaki yerini aldığına dikkat çeken Avukat Ülgen, Hamzaçebi'ni söz konusu metne göre davanın esasına girdiği, delilleri değerlendirdiği ve delillerin hukuka uygun elde edildiğini belirttiğini ifade etti. Mahkemenin ret kararında "İşin esasına girilmemiştir" demesinin kabul edilemeyeceğini ve yargılamanın kötü bir durumda olduğunu belirten Ülgen, "Siz bu kararınıza inanıyor olamazsınız. Savcı gerekçe yok diyor. Bundan iyi gerekçe olabilir mi? Eğer göz göre göre 'biz hukuka aykırı davranıyoruz' diyorsanız, bu 'sonuçta biz sizi mahkum edeceğiz' demektir" diye konuştu.

Avukat Ülgen, "Duruşmayı terk ediyoruz" diyerek, salondaki bütün avukatlarla birlikte salon dışına çıktı. Hakim Mehmet Hamzaçebi'nin "Bana söz hakkı düştü. Siz beni reddettiniz ama ben tarafsızlığımı yitirmediğimi düşünüyorum" sözleri üzerine de Ülgen, "Size söz hakkı düşmez" dedi. Avukatlardan Hüseyin Ersöz de, "Siz tarafsız değilsiniz" diye konuştu.

Avukatların salonu terk etmesinin ardından duruşma salonunda kalan sanıklar Deniz Cora ve Ümit Metin'in avukatı Erkan Sarıtaş, üye Hakim Hamzaçebi'nin yaptığının "ihsası rey"den de öte olduğunu ve taraflı olduğunu gösterdiğini belirterek, diğer avukatların salonu terk etme tavrına katıldığını ancak sanıkları yalnız bırakmak istemediği için salondan çıkmadığını söyledi. Duruşma salonunda kalan avukat Ümit Müjdeci de, hukuki anlayışı gereği salondaki sanıkları tek başına bırakmamak için salonda kaldığını ifade etti.

Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, "Yasal yollar varken duruşmayı terk etmek ne derece doğru bir karardır düşünmek lazım" dedi.

Söz alan sanıklardan Fatih Ilgar, yargının itibar kaybettiğini ve bunun bir gerçek olduğunu belirterek, üye Hakim Hamzaçebi'nin somut tespitlerini manipülatif olarak değerlendirmesinin savunma ortamını yok ettiğini iddia etti. Ilgar, "Biz hangi yargıya güvenelim? Madem böyle olacak bir an önce kararınızı açıklayın?" diye konuştu.

Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, yaptıkları plana göre yargılamanın devam ettiğini ve bugün tanıkların dinlenileceğini söyleyerek, tanıkların belli bir sıraya göre dinleneceğini ve savunma tanıklarının dinlenmeyeceği yönünde bir kaidelerinin olmadığını ifade etti.

Duruşmada söz alan sanık Feyyaz Öğütçü, "Hakim Hamzaçebi'nin yazısını okuduğumda tüylerim diken diken oldu. Delili olan CD ve DVD'ler 4 Mayıs'ta emniyet tarafından doldurulmuştur, bu kesin, bundan eminim. Adalet çökmüş durumda. Bir gün sizin de buna ihtiyacınız olacak. Biz sizden sadece adil yargılama istiyoruz" şeklinde konuştu.

Duruşmada daha sonra İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tanık olarak dinlendi. Duruşmada daha sonra söz alan tutuklu sanık Deniz Cora, amirallere suikast dosyasında suikastın hedefi olarak belirtilen eski Deniz Kuvvetleri Komutanları emekli Oramiraller Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit'in tanık sıfatıyla dinlenilmelerini talep etti. Cora'nın talebinin ardından üye Hakim Mehmet Hamzaçebi, "Şu anda amirallere suikast diye bir dava yok" dedi.

Üye hakimin bu sözüne sinirlenen Deniz Cora'nın oğlu Burak Cora, "Amirallere suikast davası diye bir dava yoksa bu adamlar neden yargılanıyor?" diye bağırarak sanıkları izleyicilerden ayıran tahta bölmeye yumruk attı. Bunun üzerine duruşma savcısı, Cora'nın salondan çıkarılmasını ve hakkında işlem yapılmasını istedi. Deniz Cora ise, "Bu benim oğlum, çıkaramazsınız" dedi. Polisler tarafından salondan çıkarılan Burak Cora, adliye içindeki polis merkezine götürülerek hakkında tutanak tutuldu. Polis merkezine götürülen Cora ifadesinde, yumruk atmadığını, hızlı bir şekilde ayağa kalkarken ayağının yanlışlıkla o bölmeye çarptığını belirtti.

Mahkeme duruşmayı yarına erteledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Celal Ülgen Deniz Cora Poyrazköy İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title