Haberler

Pazaryeri Enkazı Kaldırıldı

Zonguldak'ta, kar nedeniyle çatısı çöken kapalı pazaryeri enkazında yaşamını yitiren pazarcı kadının naaşını eşi buldu.

Zonguldak'ta, üzerinde biriken kar nedeniyle çatısı çöken kapalı pazaryeri enkazında yaşamını yitiren 2 pazarcı kadından 44 yaşındaki Fatma Sarıoğlu'nun cesedini, arama- kurtarma çalışmalarına katılan eşi 29 yıllık itfaiye eri 54 yaşındaki Hüseyin Sarıoğlu'nun bulduğu ortaya çıktı. Toprağa vermek üzere eşinin cesedini morgdan alan Hüseyin Sarıoğlu, Enkazda eşimi buldum. Çok uğraştım, elini, kolunu kaldırdım, tepki vermedi diyerek gözyaşı döktü.

Zonguldak Belediyesi'nin 2002'de Soğuksu Semti'nde yaptırdığı kapalı pazaryerinin çinko çatısı, dün saat 17.30 sıralarında üzerinde biriken karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. Enkaz altında kalan 22 kişiden Fatma Sarıoğlu olay yerinde, 52 yaşındaki Güngör Durmuş ise kaldırıldığı Zongudak Atatürk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 20 yaralıdan 13'ü, gördükleri tedavilerin ardından taburcu edilirken, 7'sinin tedavisi hastanede sürüyor.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMASINI SAVCILIK DURDURDU

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Türkiye Taşkömürü Kurumu Talihsiye ekiplerinin enkazdaki arama çalışmaları dün akşam sona erdi. Bu sabah ise pazar yerinde enkaz kaldırma çalışmalarına başlandı. Kar yağışı altında devam eden enkaz kaldırma çalışmaları, öğle saatlerinde olayla ilgili soruşturma başlatan Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla durduruldu. Savcılığın, belirlenecek bilirkişi heyetine enkazda inceleme yaptıracağı belirtildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, enkaz kaldırma çalışmalarının, Savcılığın talimatıyla durdurulduğunu söyledi. Bilirkişi heyetinin enkazda inceleme yapacağını kaydeden Güngör, incelemenin ardından enkazdaki çalışmanın yeniden başlayacağını bildirdi.

İTFAİYE ERİ, ENKAZDA EŞİNİN CESEDİNİ BULDU

Enkazda ölen pazarcı kadınlar Fatma Sarıoğlu ve Güngör Durmuş'un cesetleri, hastane morgunda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 29 yıldır itfaiye eri olarak çalışan Hüseyin Sarıoğlu, morgdan eşinin cenazesini alırken gözyaşlarına boğuldu. Hüseyin Sarıoğlu, olayın ardından ekiplerle birlikte pazaryerine gittiğini, arama-kurtarma çalışmaları sırasında ise enkazda eşini bulduğunu söyledi. Eşinin, evlerinin bahçesinde yetiştirdikleri sebzeleri pazarda sattığını anlatan Hüseyin Sarıoğlu, şöyle konuştu

Eşimin pazarda olduğunu biliyordum. Enkaz altında kalmaması için dua ederek olay yerine gittim. Kurtarma çalışmalarında eşime denk geldim. Çok uğraştım. Kaldırdım, kolunu, bacağını salladım. Gözleri açık, öyle bakıyordu. Tepki vermiyordu. Orada ölmüş zaten. Bağırdım, çağırdım ama elimizden bir şey gelmedi. Vade o kadarmış, ne yapalım. 3 çocuk babası Hüseyin Sarıoğlu, eşinin cenazesini yarın Kaleoğlu Köyü'nde toprağa vereceklerini söyledi.

PAZARCI ÇİFTİ ENKAZ AYIRDI

Ölen Güngör Durmuş'un, birlikte pazarcılık yaptığı eşi 57 yaşındaki Hasan Durmuş'un da aynı enkazda kalarak yaralandığı ortaya çıktı. 4 çocuk babası Hasan Durmuş'un tedavisi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sürerken, eşi Güngör Durmuş'un cenazesi yakınları tarafından morgdan alınarak toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'un Araklı İlçesi'ne bağlı Değirmencik Köyü'ne gönderildi.

PAZARCILAR ODASI BAŞKANI ÖNLEM ALINMADI

Zonguldak Pazarcılar ve Sebzeciler Odası Başkanı Süleyman Özdoğan da kazanın akşam saaterinde yaşanmasının faciayı önlediğini söyledi. Kardan köy yollarının kapalı olması nedeniyle bir çok pazarcının tezgah açmadığını anlatan Özdoğan, zaman zaman çatıdaki tehlikeyi belediye yetkililerine bildirdiklerini, çatının yeniden sökülüp yapılması gerektiğini söylediklerini, ancak bir önlem alınmadığını ifade etti. Özdoğan, Pazar yerine birkaç yıl önce otopark yapılırken çatının bir bölümünde oynama yapıldı. Otopark yapıldıktan sonra ilgili bölüm yeniden monte edildi. Sağlıklı monte olmadı. Böyle bir kaza başımıza geldi dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Hasan Durmuş Zonguldak Pazaryeri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title