Haberler

Özlem Süer'den alçak gönüllü bir zarafet

Güncelleme:

Özlem Süer 2016/2017 Sonbahar/Kış Koleksiyonu'nu ilk kez İstanbul'da marka dostlarına, basına ve cemiyetin önde gelen isimlerine tanıtıyor.

Koleksiyon daha sonra sırasıyla Paris, Milano ve New York yolculuğuna çıkacak.

Defilenin açılış ve finalini Tülin Şahin'in yapacağı gösterinin koreografisi Yasin Soy'a, styling ise Mert Yemenicioğlu'na ait.

Özlem Süer"Women in Love" Koleksiyonu'nda Japon ve Yunan kültürlerinden esinlendi. Japon kültüründeki "kusurlu güzellik" felsefesi "Wabi-Sabi" ile Batı'daki Yunan güzellik anlayışına hakim olan asimetri, süreksizlik ve bitmemişlik duygusu birlikte harmanlandı. Her bir parça özenle, "tek" ve "biricik" olarak tasarlandı. Crush etkili pliseler, yaratılan dokulu kumaşlar, siyah ve pudra renklerinin yanı sıra, bir vurgu rengi olarak kırmızı tercih edildi.

Özlem Süer'in yeni koleksiyonu heykelsilik ve 3 boyutlu yaklaşımlardan ilk esinlerini alarak başladı, sonrasında yumuşak bir malzeme olarak kumaşın kıvrımları, bir noktadan yola çıkarak sürprizlere izin vererek ilerleyen deneyimlerle şekillendi.

Özünde Japon kültüründe yer alan "Wabi-Sabi" (kusurlu güzellik) anlayışını vurgulayan koleksiyon, güzelliği sorguluyor ve mükemmeliyetçi, üst düzey bir simetri anlayışı ya da keskin hatların matematiksel dengesinden ziyade (Batı'daki Yunan güzellik  ve mükemmeliyet anlayışı), asimetri, süreksizlik ve bitmemişlik duygusu üzerinde duruyor. Wabi-Sabi, içinde benzersizlik ve zarafeti barındırır. Asimetri ve bitmemişlik duygusu ana karakterler olarak ilk önce dikkati çeken noktalar oldu.

"Danteller, dar dokuma şeritler, kıyafetten bağımsız elbisenin üzerine giyilen tamamlayıcı parçalar, farklı styling anlayışlarına olanak sağlayan üst ve alt gruplar koleksiyonda ilgi çekiyor."

"Women in Love" Koleksiyonu özgünlük ve aşk dokunuşları olan, bu dokunuşların kırmızı renk, avant-garde, yaratıcı aksesuarlarla sunulduğu, alışıldık formların dışında daha deneysel bir platformda şaşırtan, daha dikkatli bakma ihtiyacı doğuran, bizi konfor alanımızdan çıkartarak yeni ve farklı bir deneyim sunuyor.

Özlem Süer 2016/2017 Sonbahar/Kış "Women in Love" Koleksiyonu belki de kusurlu bir güzelliği anlatmaya çalışıyor; aşkı, güzelliği, benzersizliği ve bitmemişlik duygularını…






Kaynak: Bültenler / Güncel

Özlem Süer New York Milano Paris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title