Haberler

Öğretmenin Organları 5 Kişiye Umut Oldu

Güncelleme:

Balıkesir'de kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 33 yaşındaki vekil öğretmenin organları bağışlandı.

Balıkesir'de yüksekten düşme sonucu yaralı olarak kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 33 yaşındaki vekil öğretmenin organları bağışlandı. Öğretmenin kalbi ile karaciğer ve böbrekleri Ankara, İstanbul ve Bursa'daki hastanelerde sıra bekleyen hastalara nakledildi.

Edinilen bilgiye göre Balıkesir merkeze bağlı Akçaköy'de ikamet eden Süleyman Özinan (33) isimli vekil öğretmen, 6 Nisan Cuma günü evinin bahçesinde budama yaparken yaklaşık 3 metre yükseklikten düşüp yaralandı. Ambulansla Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakımda takip edilen yaralı, 2 gün sonra yaşam fonksiyonlarını kaybetti. Hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği belirlenince babası İbrahim Özinan'ın onayıyla organ bağışına karar verildi. Acılı baba, oğlunun organlarıyla başkalarının yaşam bulacak olmasının kendisini biraz olsun teselli edeceğini ifade etti.

Gerekli işlemlerin ardından harekete geçen Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi ekipleri, Balıkesir'in bağlı olduğu koordinasyon merkezini (Bursa BKM) aradıktan sonra organ nakilleri için işlemler başlatıldı. Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezi (UKM) tarafından sisteme sunularak kalbin Ankara Hacettepe Üniversitesi'ne, karaciğerin İstanbul Çapa Tıp Fakültesi ve Okmeydanı Memorial Özel Hastanesi'ne (2 lobu ayrılarak 2 hastaya), böbreğin ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderilmesine karar verildi.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapılan çıkarım işlemini gerçekleştirecek olan ekip, 9 Nisan Pazartesi sabah saat 05.40'ta 112 tarafından Balıkesir Havaalanından alınarak hastaneye getirildi. Uludağ Üniversitesi'nden yola çıkan ekip de aynı zamanda hastaneye ulaştı. İlk operasyonu saat 06.20'de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Mustafa Yılmaz eşliğindeki ekip yaptı. Acil ve öncelikli olması sebebiyle ilk olarak kalp çıkarılarak saat 07.30'da uçakla Ankara'ya gönderildi. İkinci operasyon ise saat 09.00'da başladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Op. Dr. Pınar Sarkut tarafından çıkarılan karaciğer, Atatürk Devlet Hastanesi'ne ait nakil ambulansı ile Yalova'ya kadar götürülerek burada organı kullanacak olan İstanbul'daki hastanelerin organ nakil koordinatörüne teslim etti. Nihayet saat 09.20'de yapılan son operasyon ile böbrek çıkarımı da başarıyla tamamlanarak Uludağ Üniversitesi ekibi tarafından hastalara takılmak üzere Bursa'ya götürüldü.

Doğum gününe 12 gün kala 3 metrelik yükseklikten düşüp yaralandıktan sonra yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen vekil öğretmen Süleyman Özinan'ın organları ile yaklaşık 22 saat süren çalışma sonrası 5 vatandaş sağlığına kavuşmuş oldu.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Balıkesir'deki organ nakil operasyonunu örnek gösterip Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliğine teşekkür etti. Bursa'da 9 ve 16 Nisan tarihlerinde düzenlenen organ bağışı konulu toplantının dün başlayan ilk bölümünde, Balıkesir'deki organ bağışıyla ilgili çalışma dile getirilerek Organ Nakil Koordinatörlüğü ve ilgili ekip ve bağış yapan aile kutlandı. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz da hastane başhekimi Servet Kocaöz ile hastanenin organ nakil koordinatörü Bekir Akdemir'i başarılı operasyondan dolayı kutladı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir Politika Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title